Novo pri bobu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jurski

Zelenc'
14. feb 2012
15
0
1
Sem se odločil prešaltat iz Telekoma na Bob-a, včeraj malo pred 3h dobil v podpis pogodbo. Prenašam številko in prekinjam obstoječo vezavo pri Telekomu. Na internetni strani Bob-a piše, da se preklop zgodi naslednji delovni dan. Danes sem še vedno na Telekomu, tudi nobenega obvestila ni bilo o preklopu.

Rad bi da se preklop izvede pred 1. decembrom, da se izognem pogodbenih kazni pri Telekomu.
Pri Bobu sem prejel potrditveno kodo s katero lahko postanem naročnik takoj....to je najbrž mišljeno da postaneš naročnik z Bob telefonsko številko in se ti kasneje izvede prenos številke? Ima kdo kaj več informacij?
smile-1.gif

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
A si aktiviral naročnino na bob telefonsko? To je prvi pogoj da se potem prenese številko...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Super pravi:
A si aktiviral naročnino na bob telefonsko? To je prvi pogoj da se potem prenese številko...

V bistvu to ni pogoj... Stevilko lahko prenses tudi na predplacnisko stevilko (torej bob predplacniski paket)... Edino ce si mislil nasplosno, ce je stevilko aktiviral ...

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
To drugo ja... Pri naročnini moraš vnesti kodo in aktivirati naročnino, pri predplačniški pa moraš napolniti račun. Šele potem lahko preneseš številko. Pa predplačniški paket ima tarifo 6,6 centa.
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Super pravi:
Pa predplačniški paket ima tarifo 6,6 centa.
wink-1.gif

Sem videl potem in porpavil.. ampak prepozno
smile-1.gif
... Aja... to pa nisem vedel, da moras nafilat... Semmislil, da jo samo zacnes uproabljati, da pokuris lahko tistih 100 enot, kijih dobis... in je tako potem stevilka aktivna ...

bob-20141127-202259.png

Je pa najbolje, ce poklice na bob (068 680680) in povprasa, kako je s tem...

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Ti lahko "kuriš" 100 enot 1 leto. Če pa hočeš prenest številko, moraš pa aktivirat predplačniški paket in sicer tako da nafilaš račun.

jurski

Zelenc'
14. feb 2012
15
0
1
Ja, številko oziroma začetni bonus sem aktivirial še predem sem izpolnil pogodbo. Sem sledil vsem korakom, verjetno imajo mal več zahtev, ker je iztek akcije in traja kak dan več. Upam da jutri pošljejo zahtevo na Telekom za prenos številke in bo postopek zaključen.

Varianta je, da bi vikend prešel na plačniški račun pri Telekomu, sam potem ne bodo več podatki na bob pogodbi ažurni
smile-1.gif

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Bistveno je to: ali si na bobovi internetni strani vnesel kodo, ki si jo dobil ob podpisu pogodbe? Če tega nisi storil, naročnina še ni aktivirana. Če naročnina ni aktivirana ne more biti prenosa številke.

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
... Sicer pa vidim da je sedaj malo drugače kot takrat ko sem jaz to urejal zase...

če si ob prijavi na bob podal zahtevo za bob naročniško razmerje, bo le-to samodejno aktivirano naslednji delovni dan, o aktivaciji pa te obvestimo preko SMS sporočila. v kolikor želiš takoj postati naročnik, ti kurir ob podpisu naročniške pogodbe dostavi tudi potrditveno kodo, ki jo vneseš na povezavi.

Kar je v odebeljenem včasih ni bilo... Če si označil to kar je v odebeljenem, potem pa ne vem kako in kaj. Si mogoče kaj dolžan Telekomu oz. imaš še kakšen veljaven aneks?

jurski

Zelenc'
14. feb 2012
15
0
1
Citiram, kar piše na dopisu s potrditveno kodo.

"Vaše naročniško ramzerje bo samodejno aktivirano naslednji delovni dan po podpisu dokumentacije.
V kolikor pa bi želeli postati naročnik takoj, vam pošiljamo 6 mestno potrditveno kodo.
potrditvena koda xxxxxx
bob telefonska številka 068 xxx xxx"

Kakor jaz razumem, če zdaj aktiviram naročnino, bo ta vezana na številko 068 xxx xxx in bo prenos številke vseeno narejen naknadno.

Ja obveznosti pri Telekomu mam še, pač moral bom plačat preostanek subvencije za telefon. Ampak to ne sme vplivat na prenos številke.

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Res je, če si v pogodbi odkljukal, da hočeš obdržati naročniško razmerje pri starem operaterju. Če nisi...

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
V bob spletni trgovini nov telefon: Nokia Lumia 530 + bob SIM + dodaten zelen cover = samo 74,90 €
https://www.bob.si/kupi-bob/spletna-trgovina/ProductDetails?packetId=30

Zelo, zelo dobra ponudba. Če recimo primirjaš tušmobilovo ponudbo v paketih za 15 EUR (Premium M in Svetovni) je cena aparata 40 EUR, če pristopiš k njim še 12 eur priključnine, pa še vezava za 2 leti. Tukaj dobiš za 75 EUR še priključnino, uporabljaš lahko na ugodnem paketu za 11,90 EUR, ali brez naročnine (po porabi z daleč najugodnejšo tarifo) ali predplačniško in vse to brez vezave, naslednji dan lahko greš drugam. Res dober deal.

Torej je razlika v tem, da se pri Tušmobilu vežeš za 2 leti, imaš cenejši mobitel in 2giga prenosa podatkov v Slo, Eu, Zda in Nor (Svetovni), pri Bobu pa imaš prednost v tem, da lahko greš kadarkoli kamorkoli. Cena je še vedno nizka, ampak za isto dobiš pri tušmobilu več.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.228
1.366
113
Isto ceno? V 2 letih, kolikor imaš vezavo s Tušem, plačaš pri slednjem 74,4€ več + 12€ priključnine.

Nazadnje urejeno:

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik jurski pravi:
Ja obveznosti pri Telekomu mam še, pač moral bom plačat preostanek subvencije za telefon.

To si 100% preveril? Ker jaz tole ne razumem tako "ali pa obdržijo terminalsko opremo in plačajo sorazmeren del celotne vrednosti prejete terminalske opreme."

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik jurski pravi:
Ja obveznosti pri Telekomu mam še, pač moral bom plačat preostanek subvencije za telefon.

To si 100% preveril? Ker jaz tole ne razumem tako "ali pa obdržijo terminalsko opremo in plačajo sorazmeren del celotne vrednosti prejete terminalske opreme."

Saj to je to...
smile-1.gif
...

Mi pa, glede na mojo izkusnjo s Telekomom, ni jasno, kako jim v primeru, da oznacis, naj prekinitev izvede novi operater kamor prehajas, poves, zakaj prekinjas NR... tako da ti ne zaracunajo se strosek za prekinitev NR?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Torej je razlika v tem, da se pri Tušmobilu vežeš za 2 leti, imaš cenejši mobitel in 2giga prenosa podatkov v Slo, Eu, Zda in Nor (Svetovni), pri Bobu pa imaš prednost v tem, da lahko greš kadarkoli kamorkoli. Cena je še vedno nizka, ampak za isto dobiš pri tušmobilu več.

Zelo pošteno bi bilo pri TušTlelemachu, da bi ukinili roaming v Slo s Tlelekomom! Veliko je namreč razočaranj nad sicer ugodnimi ponudbami zaradi roaminga v Slo, ki se seveda pošteno zaračuna.
Pa ne mi zdaj o pokritosti,... poglejte malo na podeželje!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Zato da se striže, in da imajo ljudje sitnosti s prehodi.
Dva v familiji sta padla na to foro (nista prebrala drobnega tiska). Račun je bil nekajkrat višji od obljubljenega. Večina klicev je bila opravljena v roamingu.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zato da se striže, in da imajo ljudje sitnosti s prehodi.
Dva v familiji sta padla na to foro (nista prebrala drobnega tiska). Račun je bil nekajkrat višji od obljubljenega. Večina klicev je bila opravljena v roamingu.

Zato pa se je potrebno o vsem prej pozanimat in ne podpisovat nekaj, o čem veš samo 3 dobre stvari. Glede roaminga in tušmobilovega omrežja pa se mi zdi, da se v zadnjem času zelo izboljšuje in je dober signal tudi na "podeželju". Imajo pa vsi operaterji sive lise, kjer ne lovi. In če imaš nastavljeno ročno menjavanje operaterja tukaj ni težav z visokimi računi zaradi roaminga, ampak se roaming uporablja smao v primerih, ko naletiš na tako območje, ki dejansko nima signala.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.