Pride nov tel, pa se odločim, da grem k A1. Gremo v Celje, v City center. Prvo nadstropje. Njihova poslovalnica.
Čakam in le dočakam vrsto pri enem možakarju. Takoj slab občutek. Ko bi le vedel, kaj me čaka.
Torej sklenil bi naročniško razmerje. In mi tip začne razlagat, kakšen telefon vse dobim pri tem. Ma nočem telefon, ga že imam. In še kar naprej neki bluzi.
Mu ga pokažem - xiaomi - in ga začne šinfat. Kolk je to nič, ni in da ni, je slab, zanič. Verjamem, da je ponujeni za 250€ dražji in tud boljši. Jaz pa, da ne rabim njegove 'zverine'. Telefoni iz njihove ponudbe so boljši, pa še obročno odplačevanje mi zagotavlja. Res je, ampak kar ni hotel razumeti, da ne in ne.
Mi tam odpre telefeon(!) pa še o eni kartici je začel trobit, da je ne more prerezat, ker jo lahko uniči. Daa??
Žena me prosi, da greva stran.
Imam sedaj Telekom. Iz pritličja. Pa prodajalka je bila OK! Sklenjeno naročniško razmerje BP. Brez vsiljenega telefona. Vse dela na mojem
Rajši bi vzel Bob za manj denarja pa je itaq vse isto kot pri A1.
Meni dela na bobu vse. Tudi v tujini, nikoli problemov
Saj sem napisal, da meni deluje hahana Iphonu hotspot preverjeno in potrjeno NE deluje!
na Iphonu hotspot preverjeno in potrjeno NE deluje!
Me res zanima če morejo tudi avstrijski uporabniki BOB-a ročno spreminjati nastavitve za internet, da jim delujejo podatki izven Avstrije. To velja za Iphone in Android.Drži. V tujini na iPhonu hotspot ne deluje. In to je edino (a zelo) moteče pri Bobu.
Še uradno, kaj so mi napisali na podpori:
pozdravljeni,
obveščamo vas,da prenosne dostopne točke v tujini ni možno vključiti v kolikor uporabljate aparate iPhone.
razlog je v tem da so nastavitve v iOS avtomatično shranjene in ni možnosti ročnega vnosa pod rubriko za personal hot spot, kot je to bilo na nekaterih prejšnjih verzijah. v tem primeru telefon prevzame s strani omrežja v katerem gostujemo dostopno točko internet.simobil.si namesto internet.bob.si.
lepo vas pozdravljamo,
vaš bob
Me res zanima če morejo tudi avstrijski uporabniki BOB-a ročno spreminjati nastavitve za internet, da jim delujejo podatki izven Avstrije. To velja za Iphone in Android.
V Avstriji ne rabiš na Bobu ročno vnašati novega APN-a niti na Android napravah, da ti deluje internet v tujini. V SLO moraš v vsakem primeru ročno vnesti novi APN drugače internet ne dela v tujini zaradi natavitev na kartici, ki so Simobilove.Vprašaj se raje kaj temu obgrizku ni jasno,..oni blokirajo spreminjanje dostopne točke,..
Ampak to je dogovorjeno z A1 za njihovo omrežje, ki ga v tem primeru uporablja tudi Bob. Na Telemachovem omrežju lahko z istim telefon in isto verzijo iOS brez problema ročno vnašaš kar hočeš.Vprašaj se raje kaj temu obgrizku ni jasno,..oni blokirajo spreminjanje dostopne točke,..
Vprašaj se raje kaj temu obgrizku ni jasno,..oni blokirajo spreminjanje dostopne točke,..
Ampak to je dogovorjeno z A1 za njihovo omrežje, ki ga v tem primeru uporablja tudi Bob. Na Telemachovem omrežju lahko z istim telefon in isto verzijo iOS brez problema ročno vnašaš kar hočeš.
Vem. Point je bil v tem, da Apple ne zaklepa kar nekaj po svoje ampak v dogovoru z operaterjem. Kot praviš tudi Telekom, ki je uradno supported, nima zaklenjenih nastavitev.... To da se MVNOji potem zgovarjajo na Apple je pač BS.Telemach ni uradno podprti operater in je potrebno nastavitve vnesti rocno ...