Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
T-2---> Slaba lastna pokritost , Bob---> Nima vseh storitev in Izimobil-----> Samo predplačniški sistem itn
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Za tiste, ki res zelo malo potrebujejo mobilnik... je bob ali izimobil idelana resitev... Ce mobilnik uproabljajo zgolj za pogovore in sem ter tja kaksen SMS (taki so predvsem starejsi uporabniki) in rabijo bolj za to, da so dosegljivi, je izimobil dokaj OK resitev... S polnitvijo za 25€ je veljavnos dobroimetja 1 leto... Pri bob-u pa so lahko tudi tisti, ki sem in tja potrebujejo prenos podatkov... (1GB = 5€)... res pa je, da so to predvsem "nizkocenovniki", ki nimajo na voljo celotnega nabora storitev.

Meni zadostuje Si.mobilov paket Gigant, kjer v popvrecju za okoli 23€ mesecno dobim tisto, kar potrebujem... 4GB prenosa podatkov in neomejene pogove v SLO... ter moznost da za slabe 3€ dnevno te storitve uporabljam tudi v EU ...

skitched-20150718-124901.jpg

Hci ima paket Orto Fantastik z brezplacno opcijo 2GB (za 24 mesecev) in ker nimam aneksa, imam znizano ceno narocnine.. Tako me to mesecno stane 12,99€ in za to dobi neomejene klice v Si.mobilovem omrezju, neomejeno SMS/MMS v SLO in 200 minut klicev v druga omrezja. Poleg tega ima se mesecno na voljo 2.2 GB pdoatkovnega prenosa ...

skitched-20150718-124723.jpg

Zena ima a miniBOB za 6,89€ ,esecno... in tudi se ni prekoracila vkljucenih 200 minut in 200 SMSov

skitched-20150718-124010.jpg

Torej imam z mesecnim stroskom okoli 20€ (doma) in okoli 23€ (sluzba) pokrite vse komunikacijske potrebe v druzini in tudi v sluzbi ... S tem, da ni bilo nikolih nekih ombme vrednih problemov z dosegljivostjo, storitvami, hitrostjo mobilnega interneta,...

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
T-2---> Slaba lastna pokritost , Bob---> Nima vseh storitev in Izimobil-----> Samo predplačniški sistem itn
wink-1.gif
Saj ti pravim, da si pri T-2 v paketih brezčasni ročno izbereš mobitel, pa si potem 100 % na mobitelovem omrežju. Cena storitev je pa enaka.

Ampak ok. Vsak zase ve, kaj mu ustreza in koliko je pripravljen plačat. Zato pa je izbira.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
ce hoces poceni, gres na tus.
ce hoces kvaliteto, gres na telekom.
simobil je pa nekje vmes.. cene telekomove, kvaliteta pa tuseva, ce ne se slabsa(iz mojih izkusenj na moji lokaciji)

če hočeš poceni greš na bob - simobil.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Problem boba je to, da nimaš vseh funkcij: zgrešeni klici, LTE, telefoni, ... Tušmobil ti ponudi 99% storitev, ki jih ponujata Si.mobil in Telekom. Torej "premium" paketi za nižjo ceno.

Drugače si Si.mobilom z bobom uničuje svojo glavno blagovno znamko in umetno zvišuje cene na trgu. jasno je, da če bi Tušmobil šel iz trga bi tudi Si.mobil ukinil blagovno znamko bob.

Že pred 3-5 leti sem rekel, da Si.mobil ne bo prestopil 30% tržni delež. Pa ga še danes ni dosegel. Zadnja leta se skozi giblje med 29,0 in 29,5%.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Simobilova nova agencija je Grey Ljubljana

Mogoče pa jim bodo svetovali, naj se pričnejo ukvarjati tudi z obstoječimi uporabniki.
preberi si danes intervju z dejanom turkom v dnevniku, pa ti bo vse jasno. Ne bodo se. Oni imajo najboljse omrezje, so najboljsi, uporabniki jih pa ne razumejo lol. Da o tem, da tipu telekomunikacije niso pol kurca jasne in da kvasi neumòosti kot borut pahor sploh ne izgubljam besed.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
Dej prjatu ne bluzi vem da od vseh predcednikov uprav katerega koli operaterja v slo. ima on se najvec izkusen v mobilni telefoniji, marketingu itd... In vse kar je povedal je res...

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Dej prjatu ne bluzi vem da od vseh predcednikov uprav katerega koli operaterja v slo. ima on se najvec izkusen v mobilni telefoniji, marketingu itd... In vse kar je povedal je res...
Hudooo ti pa veliko ves, o tebi bomo se veliko brali a?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Turk je všečna lutkica za lastnike. Pa z zaposlenimi zna lepo delat in lepe besede vrtet. Nekega miselnega preboja ali spremembe paradigme, pa ni sposoben narest. Pa četudi bi, bi ga trenutni lastniki odstavili. Simobilov največji problem je namreč njihov lastnik Telekom Austria.

Glavni Simobilov fail pa ni to, da je nekdo orenk zajebal prevzem Tušmobila, temveč to, da se ni nikoli resno lotil prevzema Telemacha. Nekaj let nazaj bi ga dobili v last za male pare. Na kabelski se cuzajo velike pare za zelo malo truda in vložka. Tudi stranke ti ne pobegnejo čez noč, kot na mobilni. Operaterji, ki so prisotni samo na mobilnem segmentu v Evropi umirajo na obroke.

Dodaten fail je, da so se dejansko zainvestirali z 4G. Da so kot bebci vzeli neke zaveze za pokrivat vukojebine, kjer denarja preprosto ne bo, poleg tistih 60+ mio samo za licence državi. Vse to jih bo naslednja leta vleklo dol, ko bodo morali skozi amortizacijo odpisovati vse te silne milijone.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Simobilova nova agencija je Grey Ljubljana

Mogoče pa jim bodo svetovali, naj se pričnejo ukvarjati tudi z obstoječimi uporabniki.
preberi si danes intervju z dejanom turkom v dnevniku, pa ti bo vse jasno. Ne bodo se. Oni imajo najboljse omrezje, so najboljsi, uporabniki jih pa ne razumejo lol. Da o tem, da tipu telekomunikacije niso pol kurca jasne in da kvasi neumòosti kot borut pahor sploh ne izgubljam besed.

Klasična Turkova. Ko so lansko leto dobili licence za LTE, so zaposlenim na enak način pumpali glave, kako je Tušmobil defacto kaput ter kako bo Simobil prevzel cel svet svet.
Sedaj pa odpuščajo, nekateri vodstveni kadri so pa celo pobegnili na Telemach.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

Že pred 3-5 leti sem rekel, da Si.mobil ne bo prestopil 30% tržni delež. Pa ga še danes ni dosegel. Zadnja leta se skozi giblje med 29,0 in 29,5%.

Brez korenite spremembe načina razmišljanja, pač ne bo šlo.
No, saj ob podobne limite bo udaril novi Telemach. Tam bo še bolj veselo, ker vajeti gredo iz Beograda, tam so pa vajeni samo svojega kabelskega trga, o mobilni se jim pa ne sanja prav nič.
Tu je sicer priložnost za Simobil, da napade Telemach iz zasede, ko se le ta regrupira in lastniki iz Srbije zganjajo svoje neumnosti.
Se pa bojim, da je tudi pri Simobilu sedaj v glavnem na sporedu to, da se bo ukvarjal sam s seboj ter raznimi "optimizacijami" (aka Srbi so cenejši, čeprav napravijo manj) in ne s strankami, pa efekta ne bo. Zanimivo torej bo, kaj se bo dogajalo s Telekomom in a bo slednji tudi padel v cikel ukvarjanja samim s seboj oz. morebitnimi novimi lastniki.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Citat:
Uporabnik
Dodaten fail je, da so se dejansko zainvestirali z 4G. Da so kot bebci vzeli neke zaveze za pokrivat vukojebine, kjer denarja preprosto ne bo, poleg tistih 60+ mio samo za licence državi. Vse to jih bo naslednja leta vleklo dol, ko bodo morali skozi amortizacijo odpisovati vse te silne milijone.

evo tu se pa ne strinjam.
jaz sem iz take komunikacijske vukojebine. pa smo par km od avtoceste in mesta. adsl 1mega brez TV-ja, druga opcija pa ario preko antene. počasno in nezanesljivo. slabše je vreme bolj je počasno vse skupaj, če na polno ščije smo brez tv in interneta. Drugih opcij nimamo.
Zdaj smo dobili LTE in se je kar nekaj gospodinjstev odločilo za to.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
To kar nekaj, v praksi ponavadi pomeni tri gospodinjstva, ki Simobilu prinesejo morda 100 EUR, s tem, da je samo najemnina za tisto bazno 200 EUR mesečno, štrom 150, amortizacija tehnike na bazni 500 EUR in da tudi ne upoštevamo tistih 60 mio za licence, in preko sto mio za ostalo, vidimo, da je minus.
Potem se bo naslednje leto župan odločil, da potegne OŠO optiko v vukojebino na podlagi EU denarja in bo Simobil ostal tudi brez tistih 100 EUR prihodka, ostalo bo pa jurja mesečnega stroška/amortizacije samo za tisto malo luknjo pokrivat s 4G. Žal.
Država pa Simobilu itak ne bo prišla z ničemer nasproti. Ne z olajšanimi postopki ne z ničemer. Bodo pa gledali pod prste za vsak promil pokritosti, ki kao ni bil dosežen po koncesijski pogodbi.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Problem boba je to, da nimaš vseh funkcij: zgrešeni klici, LTE, telefoni, ... Tušmobil ti ponudi 99% storitev, ki jih ponujata Si.mobil in Telekom. Torej "premium" paketi za nižjo ceno.

Ja, pri tušu dobiš praktično vse, samo omrežja ne..
evil.gif

Eden

Pripravnik
27. apr 2014
85
4
8
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
To kar nekaj, v praksi ponavadi pomeni tri gospodinjstva, ki Simobilu prinesejo morda 100 EUR, s tem, da je samo najemnina za tisto bazno 200 EUR mesečno, štrom 150, amortizacija tehnike na bazni 500 EUR in da tudi ne upoštevamo tistih 60 mio za licence, in preko sto mio za ostalo, vidimo, da je minus.
Potem se bo naslednje leto župan odločil, da potegne OŠO optiko v vukojebino na podlagi EU denarja in bo Simobil ostal tudi brez tistih 100 EUR prihodka, ostalo bo pa jurja mesečnega stroška/amortizacije samo za tisto malo luknjo pokrivat s 4G. Žal.
Država pa Simobilu itak ne bo prišla z ničemer nasproti. Ne z olajšanimi postopki ne z ničemer. Bodo pa gledali pod prste za vsak promil pokritosti, ki kao ni bil dosežen po koncesijski pogodbi.

Kaj ste se sedaj vsi spravili na Simobil. Pa jih ne zagovarjam, a vseeno. Veleopevani Telekom ni perla, in ni vse zlato, kar se sveti.
Na mojem koncu še v 3 G omrežje niso kaj dosti vlagali, kaj šele v 4 G. Odkar sem na Simobilu praktično 2 G ne poznam. Sem sprobal, popolnoma 2 enaka aparata, pa je bil Telekomov na 2 g, ali pa je skakalo 2 g in 3 g, Simobil pa konstantno 4 g. In še to v stanovanju. Če sem hotel pri Telekomu, sem moral ven, pa še sem moral iskati signal. In tudi tu me je preklapljalo 4 g 3 g 2 g.
Pohvalno za SImobil, da je šel tudi v kakor eni pravite "vukojebine" in jih pokril z LTE signalom.

Imamo kar veliko ponudbo mobilne telefonije, in vsak naj si izbere tistega, kateri miuje OK, in dobi pač tisto kar želi. Predvsem pa naj izbere tistega, katerega prenese žep.
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Pri Telekom 3g je problem, ker imajo bazne samo na 2100 Mhz, medtem ko jih ima Simobil izven mest 900/2100 Mhz, posledično boljši domet.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
No, saj ob podobne limite bo udaril novi Telemach. Tam bo še bolj veselo, ker vajeti gredo iz Beograda, tam so pa vajeni samo svojega kabelskega trga, o mobilni se jim pa ne sanja prav nič.
50% šanse je, da TA kupi Telekom Srbije. S tem pa verjetno United Group kupi srbski Vip
evil.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Citat:
50% šanse je, da TA kupi Telekom Srbije. S tem pa verjetno United Group kupi srbski Vip
evil.gif

TA je kaput, nima ta denarja niti za enega niti za drugega. Slim, če je najbogatejši, ne pomeni avtomatično, da ima zaradi tega keš za večje nakupe
wink-1.gif
.

TA je svoj čas imel priložnost za nakup Telekoma Srbije, venda ni imel keša in se je šel kot pravijo v Srbiji "šibicarenje" in že iz tega razloga ga ne šljivijo kaj preveč.

Vlada Srbije je jasno povedala koliko najmanj pričakuje, pod to ne bo šla, če ne drugega zaradi velikega pritiska iz strani za neprodajo, katero je še sama pred leti podpirala, na drugi strani bo TS imel možnost razširitve omrežja na Kosovu in Metohiji, zaradi politike tako da bo treba miljradi pripravt sicer adijo. TS se lahko to gre, ne pada pod EU direktivo, dobro je razširjen v regiji, ima monopol na fiksnem delu.

Lp.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.