Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Eno vprašanje, predenj kličem na help desk...

Kako na Moj Simobil pridobim "lastniške pravice"? Je treba nujno osebno v kak Simobil center, ali se da tudi kako drugače?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Mislim da ne bo šlo drugače,.. v sistem moraš dobiti zaznamek da si lastnik,.. in tega ponavadi ne delamo po telefonu,.. na samem portalu pa za owner status tudi ne moreš spremeniti,..
Koliko številk pa imaš?
b

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Meni so preko telefona zrihtali nekaj mesecev nazaj, samo davčno sem jim mogo povedat.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
obnovljen je portal moj simobil z novimi možnostmi,..:
- menjava obračunskega intervala
- vklop trajnika
- vklop opcij za prepaid,..
b

Veš mogoče kdaj bo možno prek Moj Si.mobil tudi uredit blokado prenos podatkov v tujini da ti sploh ne dela prenos podatkov ko si v tujini?

če mogoče kaj veš a se dela kaj na tem al ne?!?
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
O tem se kolikor vem ne razmišlja, saj si nedelovanje prenosa podatkov lahko nastaviš na aparatu,..
V mojem primeru Nastavitve/Povezave/Več omrežij/Mobilna omrežja/Podatkovno gostovanje,..
l.p. b

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Simobilovci (borovnica & co) s takimi pogoji, ki jih imate za domači internet si boste naredili več škode kot koristi.

Problem je, da je paket na voljo na določenih naslovih:
- Naletel sem že na težavo, da je pri enem ni na voljo domači internet, vsi sosedi naokrog pa imajo lahko dostop do tega paketa. Kaj je razlika, da imajo lahko dostop sosedi 50 metrov stran?
- Ko zgradiš novogradnjo in pridobiš hišno številko verjetno sistem ne dopušča vzeti paketa domači internet, čeprav imajo vsi sosedi "staroselci" tega na voljo.
- Na koliko časa posodabljate bazo naslovov?

Zato vam priporočam, da si lahko vsak vzame paket domači internet. Bi pa spremenil te pakete še tako, da je na omrežjih GSM in UMTS najvišja možna hitrost 2/1 Mbit/s (da lahko na polno hitrost izkoristijo le na LTE omrežju). Da bi bil volk sit in koza cela.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Prepričan sem da so podatki kako s čim in pod kakšnimi pogoji delamo notranje informacije in kot take na forumu nimajo kaj delati zato jih tudi ne bom komentiral.
če pa imaš kakšen sporen naslov pa mi ga lahko sporočiš pa preverim.
lp b

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Naprimer iz enega foruma:
http://www.telstar.tvsporedi.si/viewtopic.php?f=96&t=11112&start=120#p121539

Prav tako Šentjernej ima LTE 800 pa naslovi v Šentjerneju in okolici ne delujejo.

Občutek dobiš, da ponudba je na voljo, zanalašč pa ni nikjer na voljo. Malo sem prečekiral, ker ravno sedaj menjam na Telekomov paket brezžični internet in svetujem sosedom kateri paket izbrati po starih mobilnih internet paketih.

Marsikdo bi izbral simobilov paket 4/2 in bi jim tudi 2/1 na UMTSu čisto dovolj (naša vas še nima S! LTE signala, ga pa bo imela letos). Poslovna priložnost zamujena, ne vrne se nobena. Tako pa ima Telekom v naši vasi vsaj 10 uporabnikov njihovih internet paketov (30 € x 10 = 300 €/mesec).

75% uporabnikov, ki uporabljamo mobilne internet pakete z največ vključenimi količinami so za nas "običajni" mobilni internet paketi mrtvi. Če bo Si.mobil nadaljeval tako politiko bo edini pravi paket za nas Telekomov brezžični internet. Če ljudje ne bodo mogli na Si.mobilu vzeti pakete domači internet bodo pač morali iti na Telekom. In s tem zmanjšanje uporabnikov.

Nazadnje urejeno:

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Lahko ti potrdim, da tista spletna aplikacija tudi pri meni blokira naročilo, pa so ga vseeno vklopili za testiranje z besedami, da je na moji lokaciji dovolj dober LTE in je deloval srednji paket čisto OK, 20/3 pa ne bi bil vedno s polno hitrostjo (in res ne bi bil) in mi ga zaradi tega niso vklopili.

S temi naslovi je očitno majčkena zmeda. Morda je bolje, da probaš v Simobil centru ali preko telefona preverit, ker tole na spletu ima kot kaže nekaj težav.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Slabo luč meče na Si.mobil, ker se zdi, da ne morejo na lokacijah zagotoviti 4/2 Mbit/s, kar pa seveda ne drži.

Sami sebi delajo negativno reklamo na žalost.

Na AKOS morajo za dan 31.5.2015 poslati pokritost LTE v natančnosti 100x100 metrov. Če AKOS ugotovi, da tam kjer je LTE pokritost ne omogočajo uporabnikom, da vzamejo paket domači internet bi znal Si.mobil tudi fasati globo. S temi naslovi bi rekel, da je tudi velika možnost za to.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Vsaj na mojem primeru bi lahko rekel, da stvar deluje, le baza naslovov v sistemu jepomankljiva. Do 31.5.2015 pa je še precej časa.
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Tole z naslovi je mal mim. Najbolje bi bilo, da pride tehnik v tvojo bajto in izmeri. Kaj pa če jest hočem met ta internet na vikendu (zidanici), ki nima hišne številke. Prva hišna številka je 500 metrov vstran in ni moja last. Kaj pa potem. Če nočejo dobička in uporabnikov je to njihov problem. Pošteno bi bilo, da v takem primeru pride tehnik na kraj, izmeri hitrost, ter ti na podlagi tega da primeren paket in vnese koordinate tvojega objekta (ker kao ne smeš tega nosit na drugo lokacijo). @Borovnica je to izvedljivo? V kolikor to ni izvedljivo je očitno da so paketi samo zaradi tega ker po zakonodaji morajo biti za dejanske uporabnike se operaterju kratko malo hebe.

Enako velja tudi za Mobitel, da ne bo nesporazuma, da koga preferiram. Ampak ker je ravno kle debata o teh fiksnih mobilnih internetih sem to kle napisal.

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Prepričan sem da so podatki kako s čim in pod kakšnimi pogoji delamo notranje informacije in kot take na forumu nimajo kaj delati zato jih tudi ne bom komentiral.
če pa imaš kakšen sporen naslov pa mi ga lahko sporočiš pa preverim.
lp b

Težave, težave z administriranjem omrežja kot ponavadi.

Zastonj vaš slogan, novo omrežje, nove storitve, vendar ISTE TEŽAVE.

Nikoli pamet iz riti, da vam zleze. Zastonj menjate vse povprek, vi potrebujete kolektivnega terapevta in to zaradi vaših strank, ne zaradi vas, vi ste enostavno že lep čas kontaminirani.

Podcenjevanje in še en krat podcenjevanje.

Lp.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Pameten kot vedno...se o svojih postopkih v službi posvetuješ na Alterju...
Postopki Si.mobila in vendorjev so interni postopki in na forumu nimajo kaj delat.
Opažanja in predlogi pa so dobrodošli...
Opažam pa kar nekaj ugibanj uporabnikov Alterja kar me veseli...saj ostajajo informacije v bajti...
lp b

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Prav tako, bi moral Si.mobil ponuditi nakup dodatne UMTS/LTE antene. Telekom (Mobitel) jo je imel v ponudbi že leta 2004, ko sem jo takrat tudi sam kupil:
http://www.telekom.si/zasebni-...iskra-tela-p-56

Prav tako je Mobitel že pred 5-6 leti ponujal UMTS routerje. Čeprav sem imel UMTS internet pri Tušmobilu sem UMTS routerje vedno nabavljal v Mobitelovi spletni trgovini.

Eno laično vprašanje, če kupim to anteno in jo dam na streho, a se mi bo zboljšal kaj signal ali še morem kaj drugo kupiti
sprasujem se.gif

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Ne rabiš nič drugega. Pogledat moraš zgolj, če imaš na napravi FME konektor. Če ni, moraš dokupit še pretvornik, da boš lahko stvar priklopil.

@svetidej
Glede spletnega vmesnika in dostopnosti. Iz Simobila so sporočili, da se zavedajo, da imajo nekaj težav in da jih pospešeno odpravljajo. V primeru, da želiš storitev naročiti lahko daš poizvedbo s klicem ali osebno v S! centru in jim poveš, da imaš dober LTE signal in bodo zaobšli sistem. Kot kaže so predikcijski model preveč omejujoče postavili.

Kar pa se tiče anten, te bodo kmalu tudi pri Simobilu na voljo.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Hej mojstri, kako je kaj z frekvencami Simobilovega omrežja. Zdaj je en telefon v hiši, ki je super, ampak kitajci blesavi niso dali notri niti 900Mhz UMTS, niti EGSM 900 in na tušu je skor celotno omrežje na teh dveh frekvencah in odpade. Kaj pa Simobil, bi v večjih naseljih vseeno delal internet normalno al se ga je za znebit? Kaj pa v rovtah, bi zaradi manjkajoče EGSM 900 ostal kje popolnoma brez signala al Simobil nima te frekvence na 2G?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.