Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
20/3 je sicer cez glavo. Res pa ne vem, zakaj so sli to omejevati, pa še ful je nerodno skomunicirano na spletnih straneh, sem porabil precej časa, ko sem razmišljal o gigantu,da sem ugotovil.

Zakaj omejevat? Enaki pogoji so, kot za vse pakete... Pac osnovni LTE, ki je brez doplacila je omejen na 20/3 ... Ce zelis vec, pac doplacas 3€ mesecno... V nekaterih drazjih paketih je ze vkljucen hitri LTE...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ne razumeš, kar je hotel povedati je, da je 20/3 že tako veliko, da je brezveze komplicirat z omejitvijo, ker uporabnik ne bo opazil razlike od 20/3 ali več, edino kar bo opazil je "omejitev" na spletni strani in je torej marketinško to precej slab pristop, zaslužek od tistih 3€ bo manjši, kot bi bil z izboljšanim marketingom, če ne bi blo te komplikacije. Ljudje imajo radi simpl zadeve, pri mobilnem internetu to ponavadi pomeni omejitev samo po količini podatkov.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
jp jp. dejansko je hitrejsi LTE le v korist operaterju, hitreje uporabnik pokuri dano količino
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Do sedaj vse povsod sem mel LTE in razlike v porabi podatkov ni razen če delaš Speedteste pol vidiš razliko kolk ti požre LTE podatkov a kolk 3G HSPA+..

Si.mobil ma kr vredu pokrito... če nisi uporabnik prosim izogibaj se temu da nekaj je slabo pokrito če nisi sam sprobal
wink-1.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Ne razumeš, kar je hotel povedati je, da je 20/3 že tako veliko, da je brezveze komplicirat z omejitvijo, ker uporabnik ne bo opazil razlike od 20/3 ali več, edino kar bo opazil je "omejitev" na spletni strani in je torej marketinško to precej slab pristop, zaslužek od tistih 3€ bo manjši, kot bi bil z izboljšanim marketingom, če ne bi blo te komplikacije. Ljudje imajo radi simpl zadeve, pri mobilnem internetu to ponavadi pomeni omejitev samo po količini podatkov.

20/3 je definitivno veliko. Moraš pa vedet, da morajo uporabniki biti seznanjeni o omejitvi, zato se takšne stvari mora povedat. Ker simobil že večkrat malo pretirava, ko oglašuje.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
če si na simobilu najbrz res ne, ker je bolj malo kje delujoč LTE.

trenutno je aktivnih cca 700 lokacij z LTE,.. ni švoh za operaterja, ki ima malo kje delujoč LTE

b

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Ker si umaknil tale komentar ker si mislil da ne bom videl..

citiram komentar:
Citat:
gospa je uporabnica. je kar uredu pokrito, ampak za par razredov slabše kot Telekom.

In kot ponavadi od nekoga drugega je čul kako je nekaj slabo...Soryy dokler ne boš sam sprobal in sam imel izkušnje lastne pol se oglašaj in govori kako je z pokritostjo itn..
bonk.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz sem od danes na Simobilu. Prvi vtisi so OK. Hitrost pri Gigantu je dosegla okoli 38 Mbitov, pa kar mi je najbolj pomembno, da ni ping ponganja z baznimi postajami, kot je pri Tušmobilu, posledično tudi pridobim nekaj ur pri avtonomiji baterije.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
No, poglej recimo stevilo simobilovih in telekomovih lte baznih postaj na vicu na zgornjem linku. Temu ustrezno simobil dela. Precej slabse.

Z raznimi kupi simobil pa sprobaj pa tezi komu drugemu. Sem ze, pa ne bi vec hvala.
priden.gif

Ce bi bil simobil ene 40% cenejsi od podobne ponudbe pri telekomu, bi pa razmislil. Tko je pa med gigantom in eu neomejeni par eu razlike....

Nazadnje urejeno:

Gekko

Zelenc'
14. mar 2015
1
0
1
Tele številke niti približno niso pravilne manjka kar nekaj baznih postaj. Pa še nekaj Telekom gradi trenutno predvsem 1800 MHZ LTE napram Si.mobilu ki fura uglavnem LTE 800, tako da je pokritost lahko z istim številom baznih precej različna

lp

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Lihkrar odkril da obstaja poleg Domačega interneta z neomejenim prenosom in omejeno hitrostjo tudi mobilni internet 45GIGA z max LTE hitrostjo ampak omejitvijo 45GB. Z tem da je med polnočjo in 6h zjutraj neomejeno. Torej če torente omejiš na ponoči je načeloma to zamenjava z žični intert in to po imo nizki ceni, optika za večje hitrosti od 20/20 namreč tudi ni poceni!

Kar agresiven tale Simobil a ma res toliko frekvenčnega prostora za tak paket? Bodo šli še dlje pa ponudili kak 100GB paket, ker 45 zna vseeno biti problem zame:) Seveda za dvojno ceno (45GB ponujajo za 40€) jaz bi bil pripravljen komot 80€ za 100GB dat,

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ja je pač tako, da če bodo hoteli pridobivat uporabnike, bodo Simobilčkotovi preprosto morali krast stranke iz DSL, kabla in optike. Skratka, cena bo morala bit takšna, da bo folk bežal iz prej omenjenih tehnologij na njihov "fiksni" LTE.

Takšna so pač dejstva. Če se jim bo to stroškovno obneslo, je seveda vprašljivo. Vendar novih uporabnikov drugače preprosto ne bo.

Za Telekom Slovenistana je pa jasno, da si zaenkrat ne bo šel z nižjimi cenami lesti v zelje z LTE, na lokacijah, kjer že ponuja DSL in optiko.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Vsak operater bo tehnologija DSL ali optiko postavil pred LTE. Vsak operater ne bo pustil uporabnike na LTE-ju, če imajo ti možnost uporabe DSL (kar zmore DSL, ostalo hitrost zapolne z LTE ) ali optike.

Telemach je pred letom ali dvema naredil pomembni korak, ko je omogočil priklop uporabnikov (če ne dostopajo do Telemachovega kabla) preko Telekomovega DSL in optike ter OŠO optike. Res samo za trojček ampak vseeno.

Drugače Si.mobil domačega interneta na LTE se otepa kot hudič križa. Če si 15 metrov od LTE bazne ne moreš vzeti njihovega paketa. Če ne bi bila to zahteva AKOS-a Si.mobil ne bi nikoli izdal tak paket.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Lahko se otepa, vendar je to še edini trg, kjer lahko dobi nove uporabnike.
Na drugih segmentih, še posebej na navadni mobilni, bo samo pušil uporabnike. Za navadne mobilne uporabnike je 3G HSDPA uvrh glave.
Za une, ki hočejo terabajte downloada, pa je jasno, da niso pravi mobilni uporabniki, ampak gre po večini za uporabnike iz fiksne lokacije, kar pomeni, da se bo za širjenje uporabniške baze treba stepst z DSL, optiko in kablom, če ne, kruha ne bo.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.