Novo dirkališče - idejni projekt

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Še strani ne znajo poštimat kot je treba pa bodo dirkališče delal...no ne vem no
Aja kaj me moti Ne odpre povečanih modelov ...
Idejo samo pa podpiram, če jo je kdo sposoben uresničiti s svojim denarjem , pa če bo propadalo potem naj propada njegov denar ne moj, tvoj ,naš......
Ne kot je dejal Stanovnik , važno da imamo Stožce , kdo bo pa plačal pa ni važno
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ko preberem tako nakladanje, se pri meni začnejo prižigati rdeče lučke:
Citat:
Medvode imajo idealno lokacijo, klimatske pogoje, cestno, železniško in letalsko povezavo, s svojim zaledjem pa zagotavljajo vsakodneven obisk velikega števila obiskovalcev, kar je za ekonomsko preživetje izjemno pomembno.
Ta lokacija je svetovno idealna, saj se najkrajši povezavi med S in J ter V in Z Evrope sekata ravno tu.
http://ttp.si/?p=35

Lokacijo približno poznam in se mi ne zdi ne svetovna, ne idealna...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj ravno to je mene zanimalo. kje mislijo postavit to dirkališče ? Njive , gmajna, torej nekje proti kranju ?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
u spet smo tam :D
petrolea al kaj je blo tisto bi zdaj že moglo obratovat po oljubah.

isto bo s tem.
dirkališče v slo. nikoli.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Odlična seminarska naloga.
zmaga.gif

Stožice so bile FAIL, ni šans, da bi se kdo to šel še brez podpore mafijskih politikov.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sam sem bil v idejni skupini pred 10 leti ko smo delali na projektu modernega dirkališča v prekmurju. Zadeva bi laufala, sponzorji bi se našli, avto firme so bile interesenti za testiranja.....
Ampak na koncu pa ni šlo več....

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Upam, da se zavedate, kako zajebano obsezen je tak projekt? Sicer bi si zelel da vam uspe in vam pri tem zelim vso sreco, samo glede na to, koliko je bilo ze takih dirkaliscnih projektov, pa ni noben prisel niti do prvega bagra, nekako dvomim v vse skupaj...
frown-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
vse okej, ampak tale proga je drugi zeltweg ali še slabše, kjer ni šans da koga prehitiš..torej FAIL v osnovi..torej atraktivna proga, potem pa vse skupaj in dalje. Očitno bo potrebno še dosti vode pretečt.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
¸Lihk hotu sm napisat. Proga je čist bedna. Lokacija pa tud. Predvsem zato, ker ni Zokija v medvodah
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Samo dirkači, da že s ptičje perspektive vidijo, da je proga bedna.Pa to ni F1 track, kjer je aerodinamika 75%...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
u genij, sem bil že na par dirkah (ne samo F1) in povsod je za prehitevanje pomebna neka dovolj dolga ravnina z dobrim pametnim zaključkom, ki mu sledi zanimia kombinacija zavojev..to je to in tam lahko prehitevaš. In za te ugotovitve ne rabiš bit dirkač, ampak uporabiti zdravo pamet.

Recimo F1 v zeltwegu čisti FAIL, isto ali še celo slabše pa lanski DTM, mislim da je bilo 1 prehitevanje v prvem krogu, pa še potem mogoče kakšen poizkus. in to je to. pa ima tista proga več ravnin kot ta idejna.

če imaš pa v mislih destruction derby ali pa avtokros..potem pa ne rabimo takšnega dirkališča.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Najprej bi moral itak Pezdirju prinest kufer denarja, preden sploh lahko zacnes sanjat o tem. In ker je slovenija bolj papeska od papeza, mocno dvomim v uspeh takih projektov. Osebno sem bolj za tisto varianto ki je bila pred leti sanjana nekje na krasu, pa so se takrat takoj oglasili zascitniki ptic itd....

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A niso nekaj krajani proti temu dirkališču ker je tam neko naravno redko zaščitno področje ala natura 2000

Predvsem je poleg "dirkališča" veliko mokrišče, vsako pomlad pa se žabe na veliko selijo čes cesto v Hrašah ravno v bližino bodočega dirkališča.
Letos bodo spet žabe nosili čez cesto - za njihovo varnost in varnost prometa (spolzka cesta)