Novi, vendar stari modeli Sony Ericsson?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Zanima me, kje bi lahko dobil novega SonyEricssona W300i ali pa Z530i (raje prvega, saj ima boljši zaslon), sta pa po konstrukciji enaka?

Hvala

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Nekaj novih regl je še v Izbiri (železnini) v Borovnici,.

.
.
.
pa ne moreš no tako starih telefonov iskat,..
b

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ugotovil sem, da rabim pri telefonu samo "telefon" in "sms"-e, kar pa pri novejših ne morem trditi, saj imajo kup navlake in ti samo odžirajo čas in denar....imel sem HTC-Herota, vendar sem ga podaril punci, saj sem z njm izgubil živce, polno časa, ker sem vedno nekaj nalagal (aplikacije mislim) in je vedno nekaj napol delovalo, sedaj imam Nokio N95 8gb, ki je prav tako neuporabna in ima preveč funkcij za tak cegu, s tem, da niti slide-down pokrovček po defaultu ne deluje, da bi se prekinil klic, kar seveda rabim!!, IMEI telefona pa ne dam na net, da bi lahko selfsign-al aplikacijo, ki bi to omogočila....sej vem, da jo lahko kupim....samo trenutno jo ne bom....itd....imel sem tudi SonyEricssona ELM, kateri mi ni pokazal na ekranu, če me je kdo klical, pa nisem bil pri telefonu...sem moral 100x na dan pritiskat volume tipko, da se mi je prižgal zaslon in sem videl neodgovorjen klic ali pa SMS, saj imam tak šiht, da ne morem bit vedno poleg telefona....
Torej od novejših ne rabim nič, rabim pa dobro baterijo, ki jo W300i seveda ima, ne morem trditi pa recimo za novejše telefone, saj komaj zdržijo 2 dni, če jih pustiš pri miru.... pa brez zamere
zmaga.gif

jtfc, hvala ti, me pa zanima, če morda veš, zakaj so v naslovu napisali AT&T and T-MOBILE, če ga pa itak odklenejo na vsa omrežja - tako vsaj spodaj piše?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nemogoče to dobit, ker ni bil highend telefon. Raje glej za kako nokio ali samsungom za par deset eur in boš bolj zadovoln , kot s tema prastarima SE. heheh Boljša izdelava, hitrejši vmesnik, podpora spominski kartici, bluetooth in še kaka malenkost.Drugače pa sta čisto enostavna/poceni modela. nimaš kaj falit, verjemi.
wink-1.gif

Primer:

Samsung E2121B http://www.gsmarena.com/samsung_e2120-2900.php 1 eur pri mobitelu, džabest
Nokia 2690 http://www.gsmarena.com/nokia_2690-3004.php 29 eur

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Še nekaj glede baterije.Mam tut tega samsunga, ki sem ga zgoraj omenil (pač rezerva, če se iphonu kaj zgodi , hehe) in baterija zdrži komot 1 tedn ob par klicih na dan in nekaj smsih. V standby pa verjetno zdrži 2 ali 3 tedne.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Samo ne tote motorole. Pisanje smsov te ubije, ker ima izredno velike znake/črke in še ekstremnopočasn je. Tudi branje smsa te ubje, ker če ni beseda predolga glih pride cela na zaslon. lol Pa zelo slabo osvetlitev ima (zaslon, tipkovnica) pa je namenjen slabovidnim.
bonk.gif
Kar je res dobro je ink zaslon, ki se tudi na soncu vidi popolno/odlično, to pa je tut vse. Sem ga mel in vem kaj govorim.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, hvala, ker ste mi posvetili nekaj svojega časa....se bom pa verjetno odločil kar za W300i, saj sem imel že 2komada Z530i v preteklosti in sem bil zelo zadovoljen z njima. W300i je praktično isti, samo, da ima 256k barv, pri Z530i pa samo 65k barv in tudi "zrasel" sem ob SonyEricsson telefonih, zato mi tudi najbolj odgovarjajo.....iščem pa preprostost uporabe, kar pri HiEnd telefonih ne morem dobiti.... najlepša hvala vsem še enkrat, še posebno jtfc-ju, ki mi je dal link do E-Baya (ne vem, kako se nisem spomnil na njega)
zmaga.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ta z ebaya ne pošilja v Slovenijo. Še enkrat in zadnjič , telefon za 1 eur, l.2010 , je v vseh pogledih boljši kot omenjen SE w300i.
wink-1.gif

Pa SE ni nikoli ime TOP operacijskega sistema na telefonih. Pogosto se je dogajalo, da je telefon zmrzno, bil počasn in sem sigurn, da se je tebi tut to že zgodlo, pa čeprav samo parkrat v vseh letih uporabe. Na nokijah in samsungih je tega precej majn.Sem seveda ne štejem pametnih mobilnikov.
Če pa omenim pametne mobilnike : Apple in iphona, pa lepo vidiš en telefon na leto naredijo in je dodelan, nima softverskih bugov oziroma vsaj očitnih/motečih ne.Google z anddroidom, Nokia s symbianom, RIM z blackberryji pa pač ne namenijo dovolj sredstev za dober in reden razvoj/popravljanje OS in zadeve ne delajo 100%.

Še to

Zgoraj ti je jtfc dal link do ameriškega ebay, kar je neumno, ker je draga poštnina predvsem pa je treba še prištet stroške carine. Če si se res tak zapalo v w300i, ga poišči v Evropski uniji.Novega v 99.97% neboš dobil, maš pa recimo:

Rabljen iz anglije: http://cgi.ebay.co.uk/SONY-ERI...=item45f79d80fd 37 funtov

Rabljen iz Anglije: http://cgi.ebay.co.uk/Sony-Eri...=item35aeca6ae7 40 funtov ali majn

Rabljen iz Nemčije: http://cgi.ebay.co.uk/Sony-Eri...=item588b9abfb7 60 eur

Edini nov v Evropi, iz Nemčije: http://cgi.ebay.co.uk/SONY-ERI...=item2eb1838019 89 eur

Tudi v tanovem w300i je baterija že boga, ker je dolgo stala, v rabljenih pa je pomojem zanič za dnevno uporabo.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kako ne pošilja v Slovenijo, saj pod shipping je tudi Slovenija (poglej, pa boš videl). Ma sej ni problem, vem, kaj bom dobil oz. vem, kaj pričakovati od takega starodobnika, sem pa gledal tud iPhona 3gs, pa Samsung Galaxya-s, pa me je vse minilo, ko sem šel malo pogledat po forumih, pri enmu ne dela to, pri drugmu ono, pri Iphonu zdrži baterija max 2 dni itd. Vsi imajo neke probleme in po pravici se mi ne da ukvarjati z njimi. Če rabim računalnik, ga mam tu pred seboj, za zunaj pa rabim samo telefon in sms-e, več pa ne, ker vem, da če bom kupil spet kak super duper telefon, bom spet samo pred njim, in se zaj..... z raznimi dodatnimi programi/aplikacijami, ker jaz ne morem pustiti stvari originalne, pa še na takem delovnem mestu delam(cnc operater), kjer je bilo do sedaj že na čisto vsakem telefonu polno opilov in je najprej zvočnik crknil ker so se znotraj nabrali opilki. Dej, ti, ko imaš IPhona, mi povej, če te kdo kliče in nisi pri telefonu, lahko potem od daleč vidiš neodgovorjeni klic ali sms, brez, da bi tikal telefon, saj bi ga imel v pisarni, namesto v hlačah s seboj in ne bi bil vedno pri telefonu?

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Iphone ti zdrži, če ne igraš iger, ter ga imaš za klice in sms, najmanj 4 dni. Govorim to za iphone 4. Drugače pa te nekako ne zastopim. Enkrat bi ga rad imel za klice, drugič bi nalgal aplikacije... Pomoje se je treba zjasnit. Če pa bi rad enga, da bi ga imel v pisarni, pa kupi kakšnega ki ima obvestilno lučko, pa bom takoj videl, če imaš kakšen zgrešen klic ali prejeto sporočilo.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Odgovor je ne. Potreben je pritisk na power/home gumbek. Ni LED, ki bi to prikazovala.Če telefon nima led oz. preklopniki zunanjega zaslona, se (glavni) zaslon po minuti ali prej izklopi in ne moreš videt, kaj je na zaslonu.

Ebay amerika:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
amacar, problem je v tem, da me tehologija zasvoji in se ne morem odklopit od nje in če bom kupil kak ultra telefon, bom potem spet cele dneve pred telefonom in posledično pred računalnikom, "kako pa kaj", to pa mi že počasi najeda, da potem nimam časa za druge stvari, saj se moraš potem posvetiti 100% izkoriščenosti telefona, saj je potem brezveze, da se ga kupi, a ne? IPhona 4 ne bom kupil, kar mi je predrag... kupil bi edino iPhona 3gs ali pa Samsunga-S, če že....samo, kot sem omenil, ne da se mi...zato bi kupil nekaj enostavnega...
badguy777, vidim zdej ja....sem spregledal besedo "Excludes"....hvala...
Morda pa obstaja kaka aplikacija za iPhona, ki ti pusti zaslon prižgan ali pa da utripa?

Nazadnje urejeno: