Novi Scenic

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
a se samo meni zdi, da avtomobili dandanašnji od predstavitve do prodaje rabijo kakšno leto in v tem času navdušenje že počasi zamenja meh in navdušenje nad pravkar predstavljenim izdelkom od konkurence?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V Avstriji so že cene in konfigurator. Očitno nismo ciljni trg. K nam tudi ne bo hibrida.
Vsi modeli imajo samo 195/55x20 pnevmatike, tudi v brošuri ni drugih referenčnih pnevmatik. Dvomim da bo izdana 3rd party homologacija za manjši premer...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
a se samo meni zdi, da avtomobili dandanašnji od predstavitve do prodaje rabijo kakšno leto in v tem času navdušenje že počasi zamenja meh in navdušenje nad pravkar predstavljenim izdelkom od konkurence?

Točno tako.
aplauz.gif
Bil navdušen na izgledom Megana/Talismana ob predstavitvi, sedaj pa mi s temi prevelikimi led lučmi gre že na živce, pa se je komaj začel prodajat.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Sem bral ja, dimenzija 20" gume in pika. 1 kos od 140eur naprej. Bravo Renault! Isti strel v koleno kot prejsnja generacija Astre in prva Insignie. Clovek napraska 2 jurja za polog, vzame 150eur kredita ob minimalcu za 15.000 eur osnovno astro. Pride zima in samo debelo gleda, ko bi moral z komplet zimskih gum odstet 800eur brez platisc.
hysterical-1.gif

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Da ne govorimo da je premontaža 20 Col gum bolano draga.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hvala. Glede gum pa tudi mene skrbi. Ce hoces zimske gor dat, moras premontirat, kar je drago, ali pa kupit se ene 20 col feltne. Ker zelezne v 20 col ne obstajajo, razen morda original od Renaulta, bodo verjetno drage, kot bi bile zlate. In tako bo mnogo kupcev odslo drugam. Cudna tale poteza Renaulta, ker je to druzinski avto in ne nek sportnik.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Kdor ima minimalca in kupuje avto ranga 20 tisočakov, pa ni važno ali je Renault ali pa kaj drugega, se mora zamislit. Žal.
Oziroma drugače povedano - da ne bom izjema - vsi bi radi imeli avtomobile prek svojih zmožnosti in redki so/smo, ki se prej vsedejo za mizo in malce preračunajo, kaj je še izvedljivo.
Te gume mora kupec vzeti v zakup.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se strinjam. Renault se je menda zmenil z glavnimi proizvajalci gum glede cene. Letna pnevmatika naj ne bi stala več kot sedaj 17 col letna v dimenziji 205/55x17.
No, tako pnevmatiko (Dunlop blue sport-response) sem 2011 (2012) kupil za 115 EUR/kom. In se je obnašala vrhunsko. Kitajski šrot (čunga-lunga, Nexen) dobiš pod 100 EUR na komad.
Kot si rekel... Kdor ne zmore potem kupiti pnevmatike naj raje razmišlja o Daciji ali korejčku z 14 colsko pnevmatiko za 50 EUR.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Kdor ne zmore. Veliko ljudi v sloveniji vec ne zmore marsicesa, ni treba posmehovanja. Se zivljenje hitro lahko obrne. Tudi vama. Pa se nekaj, od kdaj je renault postal premium znamka, da si jo lahko privosci samo bogati srednji sloj ali kako?
sprasujem se.gif
Kam smo prisli na forumu, ko se imajo renojevci za druge MB in BMWjase.
Revscina je pri nas se zmeraj stigmatizirana. Bolj kot to, da si bosanc ali pe.der. Oboje zadnje je celo moderno zadnje case.
Z Nakupom megana za 12.000eur na leasing si nekdo malce popravi stanje pred sosedom.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Sem bral ja, dimenzija 20" gume in pika. 1 kos od 140eur naprej. Bravo Renault! Isti strel v koleno kot prejsnja generacija Astre in prva Insignie. Clovek napraska 2 jurja za polog, vzame 150eur kredita ob minimalcu za 15.000 eur osnovno astro. Pride zima in samo debelo gleda, ko bi moral z komplet zimskih gum odstet 800eur brez platisc.
hysterical-1.gif

Prvič, komad 20" gume za scenica je že zdaj manj kot 140€, pa še to je taka cena, ker je samo en proizvajalec. Ko se bodo avtomobili s to dimenzijo dejansko začeli prodajat in bo gume delalo več proizvajalcev bo šla cena samo v eno smer.

Za komplet zimskih gum za prejšnjo astro sem odštel natančno 326€ (znamka uniroyal). Lahko bi imel bolj standardno dimenzijo in odštel 4€ manj po komadu. Zdaj pa nimam kaj, moj minimalec in preživetje sta ogrožena. Mimogrede, 326€ je manj kot stane komplet 15" zimskih gum od normalnih proizvajalcev za cliota storijo.

Dejstvo je da za ene avti pač niso, ker si jih ne morejo privoščit. Za druge pa velja, če imajo 500€ letno za kasko ipd bedarija imajo tudi tistih par 100€, da vsakih 5 let menjajo gume. Če rabiš nov komplet pogosteje kot na 5 let, potem si ga lahko privoščiš. Pika.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Kdor ne zmore. Veliko ljudi v sloveniji vec ne zmore marsicesa, ni treba posmehovanja.

Nihče se ne posmehuje. Če ne zmoreš NIMAŠ TAKEGA AVTA ali pa ga SPLOH NIMAŠ. Briga te, če ima scenic 20" gume po 120€.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Jaz bi tudi imel rajši opel zafiro tourer, ker sem vozil 12 let opla in bil z njim zelo zadovoljen, pa mi pač finance ne dopuščajo in sem si omislil scenica in sem z njim zaenkrat zelo zadovoljen.
Renault je dal 4500 eur popusta, trgovec pa se jurja pa prvi servis gratis, pa bon za zimske gume (300 eur). Tudi zato sem z scenicom zadovoljen, pa tudi zaenkrat dci lepo prede.
Hocem povedat, da bi se lahko stegnil malce več in kupil opla, a bi me potem to financno teplo.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
. Mimogrede, 326€ je manj kot stane komplet 15" zimskih gum od normalnih proizvajalcev za cliota storijo.
Komplet 15 colk za več kot 326€
confused-1.gif

Normalni proizvajalci so od 50€ po gumi.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
my bad, gledal sem seveda conti, ki pride blizu 100 kosom po komadu

dobiš kak kumho za 65 po kosu, samo bistvo je še vedno, da 15" gume za stare cliote niso poceni.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Hvala. Glede gum pa tudi mene skrbi. Ce hoces zimske gor dat, moras premontirat, kar je drago, ali pa kupit se ene 20 col feltne. Ker zelezne v 20 col ne obstajajo, razen morda original od Renaulta, bodo verjetno drage, kot bi bile zlate. In tako bo mnogo kupcev odslo drugam. Cudna tale poteza Renaulta, ker je to druzinski avto in ne nek sportnik.

Tele gume niso gor zaradi športno sti. Poraba, ekologija, tudi udobja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nihče se ne posmehuje. Ampak ti imaš pa res probleme z okolico. A si pomislil da če bi mogoče bil manj nestrpen in se prvenstveno brigal zase ne bi imel takih problemov z okolico in stigmatizacijo?

Pa da sem malo nesramen... ko sem bil v Nemčiji, bivša DDR sem opazil zanimivo stvar... tam je precej slabši standard kot v zahodnem delu, posledično se vidi tudi na voznem parku. In pazi to, Nemcev ni sram kupiti Dacie (kot nizkocenovnika) ali Fabie... pri nas te pa označijo za bedaka, če že Škoda, potem nujno Octavia... pa smo še precej pod standardom teh Nemcev.
Tako da moja in Hermanova trditev kar velja. Če ne zmoreš, ne kupi. Če kupiš, preveri celotno sliko čez dobo lastništva.