Novi Renault MEGANE

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Da ne uničjuemo druge teme, bolje da odpremo novo, pa se skregamo do konca
evil.gif

En članek je že bil objavljen (kopiram link iz druge teme):
http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=2173

Sicer sam ne jemljem zadeve kot za merodjano, ker bi imel par pripomb na samo pisanje... (1.5 dizel v takem avtu nima sploh smisla komentirat - je pač namenjen prevažanju iz točke A do točke B s čim manjšimi stroški..tako da...da ni športnik se ve
bonk.gif
).

Torej menja o novi izvedenki Megana?

Osebno: (seveda ga še nisem vozil) vizuelno mi je zunaj dopadljiv. Zdaj notranjost, po slikah sodeč iz linka, mi je pa obupna - dolgčas - močno me spominja na Lagune pred letnikom 2000
crazy1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
meni je tudi zunaj všeč, sploh ko vidis skropucalo od koleosa...al kaj je ze.. druga zgodba pa je mehanika in notranjost...tako da NO GO
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni je s privilege opremo zelo všeč tudi sedeži so super. Dynamique je malo slabši. Kdo pa gleda osnovno verzijo, pa se naj pač sprijazne da je kakor je, kritizirat pa res ni treba. Sploh ne vem, kako lahko rečeš da je notranjost dolgočasna. Že če števce pogledaš to ni. Kaj je pa z mehaniko narobe?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
okej..števci se nekajposebnega (spet osebno ne mamam digitalnih prikazovalnikov - oz. da rečem drugače..sem privrženec 'cagarjev').

Armatura kot celota pa...en velik zeeeeh.

Kaka je sredinska konzola?..radio, klimatizacija?...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem ga vozil 2 dni in naredil nekje 500km. Vozil sem 5 vratno izvedenko z Dynamique opremo in prav tako 1.5 dizlom (105 KM).
Na zunaj mi deluje umirjeneje kot predhodnik, predvsem nima tako drznega oblikovanja. Sprednji del je v hišnem slogu (Laguna, pa tudi Modus), zadnji mi je bolj všeč kot pri predhodniku. Predvsem je prtljažnik uporabnejši. Stranski ogledali sta oblikovani tako, da vam v dežju zračni tok ne maže bočnih šip (tako kot pri prejšnji verziji kjer kmalu nimaš več pogleda v ogledali v tem primeru), sta tudi večji kot pri prejšnjem modelu.
Notranjost mi deluje bolje sestavljena kot pri predhodniku, prav tako uporabljeni materiali. Ker sem vozil Dynamique različico sta bila volanski obroč, prestavna ročica in ročica ročne zavore oblečena v črno usnje. Ročica ročne zavore je zopet klasična, ne več "avionska". V opremi je bil tudi tempomat in ESP. Sami merilniki so všečni (velik analogni obratomer, brzinomer je digitalni. V tem zaslonu se izpisujejo še omejitve/opozorila tempomata, kontrolne lučke. Desno je še zaslon BCja. Brzinomer ima belo podlago in črne številke, BC obratno). Avto je bil opremljen tudi z dežnim senzorjem. Dvopodročna klima tudi serijsko, doplačilni je bil AUDIO sistem z BT. Zadeva me je prevzela, z mojim BlackBerryjem se je zelo dobro razumela (do glavnih funkcij telefona: VOICE DIAL, CALL LOG, ADDRESS BOOK, PLACe CALL; RECIVE CALL, HOLD CALL sem dostopal z obvolansko ročico. Telefon je bil spravljen v sredinskem predalu). Sedeži so dokaj čvrsti, vzmetenje pa je kompromis med športnostjo in udobjem... Če samo pomislim na prvo generacijo Megana...
Motor je dober za normalne vožnje, je pa res da ga ne razganja od moči in navora. Godi 6 prestava, kjer se tudi poraba umiri. Ker ne znam voziti kot MTL, ga izpod 5ih litrov nisem spravil.... Za kaj več bi vzel 1.9 ali 2.0 dizla...
Osebno mi godijo bencinski hlapi, zato bi se ozrl za 2.0 16V različico ali 2.0T.
Ker sem navajen privilege opreme sem pogrešal prostoročno kartico, usnjeno oblazinjenje... Pa tudi AUDIO napravo bi vzel z Cabasse ali Bosse ozvočenjem... Kar se tiče navigacije pa bodo Renaulti kmalu opremljeni z TomTom napravami za ceno 500 EUR za tovarniško vgradnjo, kar se mi zdi dokaj ugodno.

Za to ceno je to to in mislim, da je cena sprejemljiva.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
okej..števci se nekajposebnega (spet osebno ne mamam digitalnih prikazovalnikov - oz. da rečem drugače..sem privrženec 'cagarjev').

Armatura kot celota pa...en velik zeeeeh.

Kaka je sredinska konzola?..radio, klimatizacija?...

Meni je povsem všeč, ker ne maram odvečnih gumbov in navlake. Sicer pa ko se vozim z avtom nimam časa gledat kakšna je armaturka po sredini.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Po mojem bo 1.4 tce kar pravšnja izbira za bencinske odvisneže. Ampak baje bo v prodaji šele junija. 2.0 16v pa samo v kombinaciji s cvt menjalnikom, očitno se počasi poslavlja. 2.0T pa je zaenkrat na ceniku samo pri kupeju, zakaj mi ni jasno. Očitno proizvodnja več ali manj stoji in je tudi izbira zmanjšana.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Pisec članka je zelo očitno pristranski. Ampak jaz itak avta ne kupujem po priporočilih nekih honorarnih "znalcev". Zmotilo me je nekaj drugega - spodaj je zapisana konkurenca. Primerjava med Golfom in P308. Peugeot je dobrih 1000€ dražji od primerljivega Golfa. So se tukaj zmotili in primerjali neprimerljivo stopnjo opreme?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Pisec članka je zelo očitno pristranski. Ampak jaz itak avta ne kupujem po priporočilih nekih honorarnih "znalcev". Zmotilo me je nekaj drugega - spodaj je zapisana konkurenca. Primerjava med Golfom in P308. Peugeot je dobrih 1000€ dražji od primerljivega Golfa. So se tukaj zmotili in primerjali neprimerljivo stopnjo opreme?

Nisem Renault farer, nikoli nisem bil, ampak ko preberem tisti "test" me prime, da bi vzel desko in tistega "poznavalca" vsekal z njim po buči. Sorry, ampak takšne pristranskosti pa človek ne vidi z lepa. Sigurno vozi Golfa 3 in mu je svetinja, če pa testira kakšen avto pa svoje razočaranje zlije na papir.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tisti poznavalci tam so posebna klasa šmrkavcev, ki sebe identificirajo z znamko avtomobila. Enega celo poznam. To tunajo svoje twingece in golfe 3 v nulo. Je v igri več plastike kot v tovarni kondomov in več aluminija kot v Kidričevem al kje je že tista fabrika.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
mal se motis, teste ne pisejo smrkavci, ki tunajo svoje twingece in golfe...mislim da je doticni test pisal en tip, ki je obdelal dosti vec avtov katerih je večina sploh videla.

"sigurno vozi golfa" LOOOOL a si osebno prizadet? hehe

mene pa v bistvu v tistem testu nic posebej ne zmoti..lepa parodija na renault "ponos", ki očitno to ni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Test je napisan vsaj neprofesionalno, če ne pristransko. Dober nepristranski pisec, bi se postavil na vse strani in ne bi pljuval nekaj v tri krasne. Če ga tako moti, da ima megane tako staro motorno paleto (to seveda pri vw-ju ni nikdar problem, tam je motorna paleta "zanesljiva in preizkušena"), bi lahko tudi povedal da so že na razpolago tudi povsem novi motorji, ostali pa bojo v prihodnjih mesecih. Žal je bil namen tega pisanja čisto nekaj drugega kot objektiven test. Tako nizko se na avtomobilizmu niso spustili niti ko so testirali orto zastarele korejske polizdelke.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
sem prebral test, pa nikjer nisem zasledil VWja???

sem danes prebral tudi astro in tudi tam je zastarel motor... hm pa tudi nisem zasledil VW...

aja, cliota vozis, oprosti
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
opravičil sem se ti, ker sem ti na silo hotel odpirati oči...ne bom več :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
sej sem se opravičil no... za kaksne kirurške posege bo pa še čas.
smile-1.gif
))

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Videl sem ga v zivo in se mi 3 vratn. zelo zelo zelo dopade. Mogoce bi za 3 vratnega imeli minimum tam 150km, ker je zalost 1.4 v takem avtu.