Novi Passat

2. okt 2007
3.799
2.280
113

Sem uspel danes voziti novega pasata (2.0 TDI 150 KM), oprema Comfortline + Bussines paket (LED, kamera,...)..prvi občutki v vožnji dobri, lega in požiranje naših cestnih lukenj odlično, bistveno bolje od Passata prejšnje generacije, pospeševanje solidno...
Preseneča nivo opreme za tak denar (28,5 k€ po ceniku, torej s pogajanji/popusti še lahko manj), kamera, LED luči, el. nastavljivi sedeži, navigacija, zaslon na dotik, 6 letno jamstvo.... zadnje LED luči pa so za doplačilo...
Dejansko so šli eno klaso višje.... Zmotili smo me servisni intervali in sicer na 15 tisoč kilometrov menjava olja, na 30 tisoč servis, torej, tukaj pa bodo "lupali"...

kaj pomeni LED LOW, LED HIGH, kjer doplačilo za LED HIGH pa je dodatnih 450 €...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
Lahko komot delaš servise po prikazovalniku in se zadovoliš z 2 letno garancijo.

2. okt 2007
3.799
2.280
113

torej samo zaradi garancije so dodatni servisi WTF???

O.K., če lahko prinesem svoje olje še gre, ker drugače bo spet dodatnih 150 €...

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Jaz delam servise na skrajšani interval tudi če nimam več garancije, tistih par desetakov me ne bo pobralo, motor in turbina pa bosta imela bolj sveže olje. Nihče me ne bo prepričal, da so interval 30k določili inženirji, ne marketingarji.

Sicer pa on topic: mi je vedno bolj všeč novi Passat, je kar na seznamu kandidatov ob zamenjavi.

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Prinesi svoje olje pa bo...tisto uro (za zamenjat olje rabi max, ampak res max 10 minut) boš pa plačal, pa je
smile-1.gif

2. okt 2007
3.799
2.280
113

ni problem menjat, samo menjava je čas, ki ga je potrebno organizirat,..... če delaš čez 30k na leto, je to letno dva krat na servisu brez izrednih servisov....
drugače pa ojle raj esovje prinesem, zakaj bi me nekdo za enako zadevo odiral...

on-topic: definitivno bo kandidat naslednje leto, ko bo prišel čas menjave avtomobila...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik haloski_pepek pravi:

ni problem menjat, samo menjava je čas, ki ga je potrebno organizirat,..... če delaš čez 30k na leto, je to letno dva krat na servisu brez izrednih servisov ....
drugače pa ojle raj esovje prinesem, zakaj bi me nekdo za enako zadevo odiral...

Točno tako, brez teh pri sveže predstavljenem modelu žal ne bo šlo. Raje leto, dve počakat, res pa je, da ga zna potem sosed imeti prej.
grims-1.gif

on-topic: definitivno bo kandidat naslednje leto, ko bo prišel čas menjave avtomobila...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Prinesi svoje olje pa bo...tisto uro (za zamenjat olje rabi max, ampak res max 10 minut) boš pa plačal, pa je
smile-1.gif

Ne vem kako je pri VW,ampak na servisu KMAG (KIA) ti ob tem,ko prineseš svoje olje,zabeležijo v računalniku,da si prinesel svoje olje in te opozorijo,da imaš lahko probleme pri garanciji,če bi bilo kaj narobe (tudi če prineseš enako olje,kot ga uporabljajo oni).

2. okt 2007
3.799
2.280
113

kaj pa razlika LED LOW, LED HIGH.....

of-topic: za olje, pa je butasto,.... tudi če kupim avto ranga Passat-a še ne pomeni, da me lahko na servisih odirajo, tako kot nekateri pišete "za Passat-a ima, za servis nima". Torej če kupim dražji avto, me lahko serviserji odirajo po mili volji....

igi

Guru
13. okt 2007
5.598
1.203
113
Celje
Citat:

of-topic: za olje, pa je butasto,.... tudi če kupim avto ranga Passat-a še ne pomeni, da me lahko na servisih odirajo, tako kot nekateri pišete "za Passat-a ima, za servis nima". Torej če kupim dražji avto, me lahko serviserji odirajo po mili volji....

niti ni butasto. Prinesem bučno olje v embalaži od originala. Naredijo mi servis, avto po 2000km zaropoče.
Kdo je kriv?
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

kaj pa razlika LED LOW, LED HIGH.....

Zakaj butasto? Pac se zavarujejo... ker ti lahko prineses s seboj olje v embalazi, na kateri pise, kaj naj bi bilo notri... Ce pa je res to notri, kar je napisano na embalazi, pa je tezko ugotoviti "na oko"
smile-1.gif
... In ce slucajno motor zariba, se lahko zgovarjajo na to, da za olje ne morejo garantirati, kaksno je bilo... ker ga niso sami nabavili ...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Bi prinesel bučno olje v originalno zapakirani embalaži od motornega olja?

Sicer je pa pri mojem avtu tudi tako, da so servisi na 15k km, pa moram reči da me niti ne moti. Servis ni drag oziroma prideta dva servisa skupaj še vedno manj kot eden pri Hondi (ki ima sicer daljše intervale)

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Bi prinesel bučno olje v originalno zapakirani embalaži od motornega olja?

Kako pa ves, kaj je notri, ko kupis nekje preko bolhe ali oglasnika neko olje, ki je smesno poceni?
grims-1.gif

Jaz kupim v GMTju z računom in nesem na Porsche. Olje je zaprto in doslej niso na servisu imeli nobenih pripomb.

Jernej

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Konkurenca ki mi pade na pamet je recimo Volvo. Na prvi uč bi sicer večina izbrala nemca, ampak vsakomur svoje.

To je bil hec ali resnično verjameš v to oz. misliš, da je ta Volvo konkurenca temu Passatu ki je gori prilepljen?
smile-1.gif
Ta Volvo je žal katastrofa tako znotraj kot veni. Pač moje mnenje seveda!

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Dokler ne boš hotel garancije uveljavljat, potem pa bodo hitro našli razlog, tvoje olje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:

Jaz kupim v GMTju z računom in nesem na Porsche. Olje je zaprto in doslej niso na servisu imeli nobenih pripomb.

Jernej

Ze ze... ampak ne mores pa pricakovati, da bo sedaj servis garantiral za tvoje prineseno olje, ce se slucajno zgodi kaj in se dokaze, da je bilo krivo napacno ali nekakovostno olje
smile-1.gif
...