SpaceMonkey ti je razlozil tehnikalije, sam pa ves ali se bos sel overclockanje ali ne. Glede na to, da si poudaril TIHO delovanje, ugibam da ne, pa ze tako se s tem ubada izredno majhen del uporabnikov. Jaz imam na mizi enega C2D, ki ima bojda odlicen OC potencial (50+% s tovarniskim hlajenjem pravijo clanki iz obdobja, ko je prisel ven), moj hladilnik je pa tudi tak, da je ja ves cas TIHO. Plata omogoca mnogo igrackanja v BIOSu (zato sem vzel tako, sem bil z mislimi se v prejsnjih casih), a se nisem poskusil ama bas nicesar v stirih letih, ker deluje zadeva vrh glave dovolj hitro. Po toliko letih se mi zdi se bolj absurdno, da bi na racun obcasno nekoliko visje zmogljivosti, katero res rabim zelo redko, skrajseval zivljensko dobo. Toliko vec se mi zdi vredna odsotnost hrupa, da niti EIST nimam izkljucenega, torej procesor veliko vecino casa deluje se pri nizji frekvenci od nominalne.
Ce torej rabis OC, vsekakor vzemi K model. Ce ne rabis, vzemi ne-K. Ce bo odlocitev padla zgolj zaradi iger, razmisli o ne-K modelu in namenitvi razlike denarja za boljso graficno, ce se lahko s tem premaknes en rang navzgor, ker bo razlika precej bolj opazna v vecini iger.
Ce torej rabis OC, vsekakor vzemi K model. Ce ne rabis, vzemi ne-K. Ce bo odlocitev padla zgolj zaradi iger, razmisli o ne-K modelu in namenitvi razlike denarja za boljso graficno, ce se lahko s tem premaknes en rang navzgor, ker bo razlika precej bolj opazna v vecini iger.