novi C5

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Kupuje se novi C5 (2.0 HDI). Na forumu je bilo že kar nekaj napisanega na to temo. Zanimajo me predvsem izkušnje lastnikov, možni problemi, tovarniške napake... Ne pišite splošno citroenih ampak za točno ta model. Na citroen forumu piše predvsem za stari model.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
In ti misliš da boš tukaj dobil konkreten odgovor?
smirk-1.gif
Daj se no včlanit v Citroën forum, tam je realno pričakovati odgovor iz prve roke!

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čudno, meni deluje brez težav. In pravkar prebiram sveže objave na forumu! Amis dela čudeže
cool-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
avto je na trgu eno leto, pri nas jih je preščica in ti pricakuješ obširne debate in izkušnje?

avto je bomba, zdej pa v šoping kupi, vozi, pa bos povedal če je okej.
bonk.gif

sicer pa če si pravi citroenovc, ga bos kupil tud ce vsem vse crkuje, ce pa nisi, pa raj kup nekega japonca, al neki, da bos mel obcutek boljsi, kaj bo dejansko pa sam bog ve.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.733
100
63
smile-1.gif
tudi meni danes link deluje, prej pa res ni
No, sam ima C5tko tourer komaj teden dni, tako da lahko bolj malo pomagam z nasveti. Vožnja je res udobna (Hidractiv), pospeški pri 100kw povsem zadovoljivi, čeprav je avto dokaj težak (1.730 kg).
Od pozitivnih stvari so recimo odlični sedeži z masažo (če so električno nastavljivi, navadni se mi res niso dopadli), pa luči, ki svetijo v ovinek, BT, pa še par bonbončkov.
Od negativnih me recimo moti položaj leve roke, ker je nikamor ne moreš naslonit.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
sicer pa če si pravi citroenovc, ga bos kupil tud ce vsem vse crkuje, ce pa nisi, pa raj kup nekega japonca, al neki, da bos mel obcutek boljsi, kaj bo dejansko pa sam bog ve.

He he he .. zadnji del si pa svetovno napisal .... "kupi japonca, da boš imek občutek boljši"

Pa še čisto res drži ... razen občutka si na istem "sranju"

Kar pa se tiče nove C5 ... dokler ne pride serija 2 ven (cca 3 leta) je nebi kupil, razen če jo dobim za vsaj 30% ceneje. Avto je super, udobje resnično neprimerjljivo z konkurenco, samo Citroen tudi ni več kar je bil včasih, vsaj tako pravijo.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.733
100
63
BT je tudi mene zezal dokler nisem v navodilih prebral, da "parjenje" telefona poteka takrat, ko ima avto kontakt, motor pa NI prižgan. Takrat daš na GSMju iskanje, najde ti točko "CITROEN", vpišeš kodo 1234. Pa je narejeno
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
smo probaval pri kolegu pa ni slo tudi tako ne, ... se bo peljal na servis pa naj se oni s tem jebejo... haha

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Ne vem v čem je fora, da teh avtov ni veliko na cesti. Oblika je všečna (v zadnjem času je nekaj citroenov všečnih c4, c4 picasso, c5 ...), tehnika je konkurenčna, zanesljivost pa upam da je boljša kot pri prejšnjih letnikih (izkušnje po branju forumov).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
zato ker ima hudič kar ceno, pa folk v bistvu ne pozna avtomobila... pa kupci povečini imajo izbrano svojo znamko. in tako to gre, en ki je imel skoz passate mu ne boš uturil francoza... in en ki je na citroenu, ne bo pogledal za drugimi znamkami...tako to gre.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.733
100
63
Po moje zato, ker je polno opremljena C5tka dobrih 30 jurjev - če se zavedaš da za ta denar dobiš odličen avto, ki bi v primeru bavarske značke z isto opremo stal še enkrat toliko, ga kupiš, če ne, se pa strinjam da je to precej denarja za prvo srečanje s Francozom.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Delno je res, sem gledal nekaj dni nazaj na Porscheju novo A4ko za 29.999 in nima ravno neke bogate opreme... Se C5 defnitivno bolj splača, ČE GA MISLIŠ IMET 5+X let. V nasprotnem prikeru je C5 pušijada. Mislim da bo proti kakemu Audiju in bavarcu dost več zgubil, vsaj če bo enako kot s prejšnjimi C5tkami! Je pa C5 neprimerno boljši avto se strinjam in tudi tvoja "duša" ima svojo ceno!

Lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
imaš prav, polno opremljena C5 exclusive (pomeni leder navi pa kup ostale šare) deluje v vožnji občutku, nabitosti itd enako kot v polno opremljenem A6 le da je vsaj 30 do 40 kilo razlike. Dejansko je polno opremljen C5 v tem rangu win win, vsaj zdi se mi tako, ker ostali konkurenti v tem rangu magar polno opremljeni ne dajo takega filinga.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Dejansko je polno opremljen C5 v tem rangu win win, vsaj zdi se mi tako, ker ostali konkurenti v tem rangu magar polno opremljeni ne dajo takega filinga.

To je bilo vedno tako pri Citroenu, vsaj srednji in višji razred (stara C5, še prej Xantia in deloma tudi BX). Edina razlika proti "starim" Citroenom je ta, da je zadnji C5 bolj oblikovno bolj ljudski (beri brez Citroenovega šarma) in je zato bolj všečen širši monožici.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res je, dost so delali na "normalni" všečni obliki in ne samo na odobju! Čeprav da bi osebno imel full keša bi tudi spogledoval po C6! Mi je avtomobil vrhunski, samo kdo si upa to kupiti pa je spet druga zgodba!