Novi brisalci mi škripajo ampak brišejo super?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Bosch Champion vse škripa k pr norcih, direkt za v smeti. Original citroen brisalci, gor že štiri sezone, brez črt in tiho ko miške.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik bozicek pravi:
Sem klical na servis in za moj avto pridejo 36€. Bodo originalni nehali škripat in bodo dolgo lepo brisali?

Vzemi original. Meni so na Toyoti škirpali tako "renomirani" kot čang šlang varianta. Edino originalni ne škripajo, pa še-vsaj v mojem primeru imajo dolgo življenjsko dobo.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Vzemi original. Meni so na Toyoti škirpali tako "renomirani" kot čang šlang varianta. Edino originalni ne škripajo, pa še-vsaj v mojem primeru imajo dolgo življenjsko dobo.

LP

Tudi sam sem prišel do enakih zaključkov...da se najbolje obnesejo na dolgi rok originalni. Ne škripajo, dolgo držijo. Mogoče daš kak EUR več a potem pozabiš na njih.

(zgleda da to drži za vse avtomobilske znamke
wink-1.gif
).

Moje izkušnje so take:
- Champin..dobro brisanje a pri temepraturah pod 10 stopinj nadležni zvoki. Zdržali precej dolgo.
- Bosch...ni škripanja, po parih mesecih črte pri brisanju.
Original: kot mora biti.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Kdo ve... lahko dela ista firma povsem drugačne brisalce za določeno znamko... Znajo bit boljši materiali, čeprav so na primer za Toyoto corollo verso original le malenkost dražji kot bosch-evi, (mislim da manj kot 5 EUR razlike) kateri so prav nemarno škripali že od prvega dne.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
no ja, meni original na oplu vsake toliko zajamrajo. tako da, niso vsi originali očitno najboljši
smile-1.gif
pa ne mi od opla kaj slabega zdaj, akhm.
kako se jih pa recimo naboljše čisti in/ali vzdržuje?

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Aaaaaa !!! Danes me je ujel dež in uganite kaj se je zgodilo?? Originalni novi brisalci škripajo in pustili so na začetku črte potem nič več. Nemorem več verjet. Sem moral konstantno špricat tekočino za stekla, da je prenehalo škripat za nekaj trenutkov. Kupil sem jih 22.8 in takrat mi je prodajalec na servisu rekel, da ne bo škripalo.

Torej:Champion, neka nemška znamka, originalni, Bosch vse mi škripa. Zmetal sem že precej €€€ in samo še Valeo nisem preizkusil in dam roko v ogenj, da bo škripalo. Steklo imam originalno brez prask in ne glede s čim ga čistim in kaka tekočina za steklo je oni škripajo. Dal bi tisti nano premaz gor pa nimam veliko vožnje nad 60km/h.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Meni so na paugeot servisu rekli da vsi škripajo in naj se ne jebem z originalo, tak pač je
wink-1.gif
problem da pač avto zunaj, direkt vremenski vplivi, itd.

Mogoče edino če bi ptemazal šajbo z onim ko odbija kapljice, bi mogoče bilo bolj gladko?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni so na paugeot servisu rekli da vsi škripajo in naj se ne jebem z originalo, tak pač je
wink-1.gif
problem da pač avto zunaj, direkt vremenski vplivi, itd.

Mogoče edino če bi ptemazal šajbo z onim ko odbija kapljice, bi mogoče bilo bolj gladko?

Pomaga malo tudi če greš kdaj v pralnico in ti povoskajo avto, nekaj časa potem brisalci gladko brišejo.
Sem pa pred časom po radiu slišal en domač recept za popravilo nekoliko obrabljenih brisalcev. Baje daš metlice čez noč v škaf s toplo vodo in zraven vliješ malo šampona za lase, da to gumo nekoliko regenerira. Še nisem sprobal!

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Včeraj sem v ostal v gužvi v Lj pa še dež je scal in sem opazoval, da najbolj nagravžno cvili sovoznikov mali brisalec zadnje 3cm ko se vrača v pokončno lego ter tudi zadnje momente v pokončni legi. Danes grem ukrivljat brisalce še sam in me zanima kam jih krivim?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Dam en dober nasvet za vse, ki menjate brisalce na pol leta ali eno leto. Spomladi in jeseni vzemite brisalce dol, pospricajte z megliom in pustite 5 min. Potem jih zdrgnite z gobo in operite pod tekoco vodo. Bodo kot novi. Ce bo se vedno skripalo, puscalo crte, kupite v leclercu gumice na metre in jo zamenjajte.
Navadite se poleti, ko se brisalci-gumice od smole in vrocine zapecejo na sipo, vsakic pred voznjo dvigniti in spustiti. Ze s tem boste veliko naredili. Redno cistiti sipo na roke tudi od zunaj ipd..