Citat:
Uporabnik franci pravi:
Na viaduktu Tržiška Bistrica so v četrtek vbetonirali novo dilatacijo. Ali ti pričakuješ, da bojo viadukt odprli že tedaj, ko je beton še svež? Pa da še delavci zraven stojijo ta čas ko beton veže?
Moralisti, ki nimate pojma, buzz off. Pojdite svinčnike šilit, or what so ever....
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Lej, dilatacijo v fabriki ne izdelajo z danes na jutri. To ni nek twingo iz revoza. To je unikaten del, ki je izdelan za 'en objekt'. Tega ni na zalogi. Če je dilatacija uničena pač promet ne more potekati preko tega objekta. Basta!
Delavci pa v vsem tem času očitno nimajo kaj tam počet. Izštemajo staro dilatacijo in počakajo ma novo. Se strinjaš?
Rok trajanja dilatacije se ve. Tako kot jaz občasno preverim debelino zavornih oblog na avtu bi lahko oni (ki preglede AC vršijo kao na 30 min.) videli, da bodo za zamenjavo in pravočasno naročili nove. Ne pa da čakajo na razbite avte ko se dilatacija že dvigujeCitat:
Uporabnik franci pravi:
Lej, dilatacijo v fabriki ne izdelajo z danes na jutri. To ni nek twingo iz revoza. To je unikaten del, ki je izdelan za 'en objekt'. Tega ni na zalogi. Če je dilatacija uničena pač promet ne more potekati preko tega objekta. Basta!
Delavci pa v vsem tem času očitno nimajo kaj tam počet. Izštemajo staro dilatacijo in počakajo ma novo. Se strinjaš?
Lej, to je bulšit, ki ga dovoljuje država. Ko bo imel minister jajca zahtevat naj v pogodbi piše, da morajo biti vse napake znotraj garancije odpravljene v 30 dneh, se en SCT ne bo več mogel izgovarjat na dobavitelja (seveda s primernimi penali - recimo par 100 jurjev evrov na dan). Naj se pa vmes Zidar in njegovi direktorčki vmes uležejo, če ne znajo ali nočej zorganizorat, da imajo nadomestne dele dobavljive znotraj tega roka. Oziroma: če je (v tem primeru) to dilatacijo res nemogoče dobit dovolj hitro, naj izvajalec pač takemu projektu ob taki zahtevi pogodbe reče ne ali postavi ceno, ki bo to zagotovila.Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@ ma nastujte že enkrat utrujat zaradi teh del... kot da so samo pri nas... Včeraj sem potoval za Zurich; v Avstriji sem pred Tauren tunelom čakal 20 minut, ker imajo polovično zaporo dolgo 10 km, za tunelom do Salzburga se povečini odvija promet po eni polovici AC dvosmerno (rok končanja del jesen 2010), do Munchna en kup omejitev 120km/h, 30 km pred Munchnom zastoj, počasna vožnja (do 80km/h) v 4 pasovih, pred Bregenzom manjka 8 km AC, stal v trdo 30 minut da smo se zgužvali na en pas, Švicarji imajo 20km pred Zurichom polovico AC zaprte in omejitev 80km/h...
Toliko o opevani Avstriji in Nemčiji... V zadnjih 3 letih se nisem tekoče peljal do Nemčije ali Dunaja...
Si se očitno premalo vozil. Večina gradbišč, ki sem jih videl v tujini, so samevala zunaj uradnih ur.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak ponavadi v tujini tudi popoldan, ob sobotah in nedeljah, ponoci,... vidis delavce... pri nas pa so izgleda prozorni ali nevidni...
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Si se očitno premalo vozil. Večina gradbišč, ki sem jih videl v tujini, so samevala zunaj uradnih ur.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak ponavadi v tujini tudi popoldan, ob sobotah in nedeljah, ponoci,... vidis delavce... pri nas pa so izgleda prozorni ali nevidni...
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Si ze slisal za predviden rok dobave? In predviden rok priprave objekta na novo polaganje? Verjetno se da casovno to nekako uskladit. Ne pa da olupijo staro en mesec prej potem pa gledajo v luft in cakajo na novo.