Nove plače v javnem sektorju?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nevem bom 10ga povedal kolk je razlike vse skupaj
wink-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Saj smo se pritozili pa so nas kratkomalo odjebali. Se lahko na glavo postavis, oni pravijo da smo v urgentni dejavnosti pa konec. Samo kje je logika da imam isti kolicnik jaz v avtu kot sestra lepo na tolem v ambulanti?????? Bo treba odpoved dat pocas, druge ni
wink-1.gif
Če ni skrivnost koliko znese ta "slaba " plača zaradi katere boš dal odpoved ?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Saj smo se pritozili pa so nas kratkomalo odjebali. Se lahko na glavo postavis, oni pravijo da smo v urgentni dejavnosti pa konec. Samo kje je logika da imam isti kolicnik jaz v avtu kot sestra lepo na tolem v ambulanti?????? Bo treba odpoved dat pocas, druge ni
wink-1.gif
Če ni skrivnost koliko znese ta "slaba " plača zaradi katere boš dal odpoved ?

Trenutno 750-850 EUR neto, z vsemi dodatki za popoldanske, vikende, pripravljenost, nocne... brez malice in prevoza. Z malico in prevozom in nadurami pa okrog 1000EUR. Bomo videli koliko bo po novem, samo pomojem nebo prav velike razlike.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
No moja "veza" tudi ni dobila 5 plače (kot običajno) Me prav zanima kaj bo drug teden.
Sicer pa so mojo v privat sektorju nategnil.
Po dvakratnem štrajku spomladi so jim obljubili nekaj procentov večjo plačo (10-20 evrov netto mogoče), podpisali so da eno leto ne bodo štrajkali, sedaj pa so jim vzeli 20% prevoza in imajo dejansko manj kot prej.
Upam da se čimprej losa te službe,

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Drugače se pa tudi sestre v ambulantah razburjajo. Sestra, ki dela v ambulanti TR 19( to so tiste navadne ne urgentne), so nekajkrat mesečno razporejene na delo urgentne ali delo v reševalnem vozilu pa prav tako ne dobijo nobenega dodatka za to delo.
Njihov odgovor je, da moraš več kot 50% dela opraviti na tem delovnem mestu drugače ti ne pripada nič.
To se mi tudi ne zdi pošteno.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.522
1.109
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Drugače se pa tudi sestre v ambulantah razburjajo. Sestra, ki dela v ambulanti TR 19( to so tiste navadne ne urgentne), so nekajkrat mesečno razporejene na delo urgentne ali delo v reševalnem vozilu pa prav tako ne dobijo nobenega dodatka za to delo.
Njihov odgovor je, da moraš več kot 50% dela opraviti na tem delovnem mestu drugače ti ne pripada nič.
To se mi tudi ne zdi pošteno.

In sestre na navadnem oddelku so še manj ocenjene kot te v ambulanti... Pa imaš na oddelku poleg rednega dela še ambulantne bolnike in nepredvidene urgence, itd...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
zgleda da Kozarec ni seznanjem z novim zakonom. Pogodba velja tudi brez tvojega podpisa. Nikjer ne piše, da se moraš strinjat z njo.

lp

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
iz katere stranke je že virant - ups SDS upam da bo nekatere letos spametovalo, ko jim je zrihtal njihov strankarski kolega "povišico"
bonk.gif
LPWWY

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja podpisal sem poštarju priporočeno pošiljko, ker aneksa v službi nisem prejel in sta oba aneksa še vedeno pri meni.

Pritožil sem se pa trem vladnim uslužbencem na ministrstvih za javno upravo ter ministrstva za zdravstvo, trem predstavnikom sindikata,vodji pogajalske skupine, svojemu šefu,direktorju TS ter direktorci UKCja.
A misliš, da bo kaj uspeha? Do sedaj sem dobil samo neke brezvezne odgovore ter vzpodbudo sindikalnega predstavnika naj vztrajam naprej.
confused-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ma to ti je isto kot ce ti policaj da kazen za podpisat - podpises ali ne, placat moras. Isto je tukaj, podpises DA SI PREBRAL IN SI SEZNANJEN! Brezveze uglavnem, pri nas ni nihce podpisal, vsi smo se pritozili pa vsi dobili ene glupe neverjetne odgovore.

LP

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Itak da sem podpisal anex
rolleyes-1.gif

Mi je šef namignil, da se bo v primeru da ne bom moral ozreti po nadomestku, ki jih je baje polno na cesti
shocked-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
zgleda da še nisi slišala, da nekatere stvari veljajo brez da bi se stranka strinjala. u glavnem so to zadeve , ki jih dobiš od države oz sodišča, ki je itak država pa če si še tko zatiskamo oči. no vidiš, nekaj tazga so aneksi k pogodbam. velja, pa tud če se ne strinjaš. tam kamor so te razporedil, tam si. če ti kej ni prov lahko greš. simpl as that.

lp

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:

Če že pravnega znanja (očitno ) ni, pa dajmo za foro uporabiti kmečko pamet...

Če velja pogodba tudi brez podpisa, zakaj neki se potem folk matra z vami in vam jo moli v podpis?
Ali drugače - zakaj se je nekdo sploh matral s pisanjem pogodb?
Da zapolni svoj delovni čas?

Gre za anekse k obstoječim pogodbam o zaposlitvi, saj se spreminja določilo o plači - prej so bili količniki in razni dodatki, sedaj je osnova plačni razred (+ dodatki - tisti, ki so seveda ostali). V ostalih delih se pogodba ne spreminja.

Tudi če aneksa ne podpišeš, ti je delodajalec dolžan izplačati plačo po trenutno veljavni zakonodaji, torej po ZSPJS in Koletivni pogodbi (oz. pogodbah).

Sama prevedba je bila cela muka za kadrovike in financarje, ker je MJU iz dneva v dan spreminjal navodila, programi (npr. Simulacija) so bili napačni, MFERAC je bil za en teden ustavljen ... itd itd ... tisti kadrovik in financar, ki se ni v nulo poglobil v zadevo, je pogorel. Aneksi pa so morali biti dani ven 30 dni pred prvim izplačilom po novem, torej do 5. 8. (za tiste, ki imajo plače 5. v mesecu).

@na ostale v tej debati:
Aneksi so bili (vsebinsko) res malce težki za razumet, vendar se ga je dalo razumet, če a) poznaš poanto prevedbe in novega sistema ali b) ti je nekdo razložil po kmečko.

In bistvo novega sistema niso enake plače ampak primerljive plače za primerljiva delovna mesta. Npr. tajnica nekega oddelka s V. stopnjo izobrazbe pač nekje ne more začeti z npr. 21 plačnim razredom, nekje drugje pa z npr. 16 ali 24. Lahko se pa razpon začetnih plačnih razredov giblje od recimo 19 do 21 ... itd.

Ne glede na to, kaj pravi Virant v medijih glede odgovornosti za napake --> osnovno prevedbo, ki je bila osnova za novo sistemizacijo v organu (ali zavodu ...) je potrdilo MJU, ki načeloma ni dovoljevalo prevelikih skokov navzgor.

Mi pa ni jasno, kako se zaposleni v javnem sektorju z visoko izobrazbo čudijo nad izplačanimi plačami za avgust (so prenizke) - sama smatram, da nekdo z visoko izobrazbo MORA znati prebrati en tak papir kot je aneks in ga predvsem razumeti.

Marsikdo pa se čuti nategnjenega zato, ker so mu premalo razložili. Kao nihče ne more imeti nižje plače, zato je varovana plača. Vendar gre za osnovno plačo z nekaterimi dodatki (delovna doba), torej brez dodatkov za recimo nočno delo, nadure, ipd. Zato je najbrž logično, da je nekdo nominalno dobil nižjo plačo kot julija.

Je pa dejstvo (kolikor spremljam medije), da je mogoče kdo izkoristil gužvo in koga prerazporedil na nižje delovno mesto - kar pa ne bi smel. Pametni so se pritožili, kaj pa bo rezultat pritožb, pa nihče ta trenutek ne ve.

Pa še to - preden me kdo napade, da zagovarjam nov sistem (ali kaj podobnega) - sama imam varovano plačo in sem v našem organu ena izmed 7 (od 131), ki so se nam znižale osnovne plače. Zato, ker smo šli en razred (ali dva) navzdol. Tako da moja plača bo stala na istem najmanj kakšno leto (če ne še več).