Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Najnižji PR je 5. Vlada je vsem brez izobrazbe podarila 5 razredov zato, da dosežejo minimalno plačo v Slo. Tako pride do absurda, da ima nekdo z neko nizko izobrazbo enak razred, kot tisti brez izobrazbe.
Po prvem aneksu,ki sem ga dobila začetek avgusta bi šla gor za 5 pr;kasneje so pa spremenili obračun dodatkov v simulaciji in sedaj sem prišla v 28.Poračun za nazaj je večji za 40€.Ne vem pa kako je z dodatki po 39.čl ZSPJS,ker še nimamo programa za obračun plač.Vendar o kakšnem velikem procentu,kot je govoril virant si ne duha ne sluha.
Svetovalcem (II) gre plača gor cca. 17 % (do zadnjega poračuna, sedaj pa 1/4 tega (nekje 60 bruto). Iz 25 v 29 razred. Višji svetovalci dobijo malo manjši preskok.
Ta mesec nej bi bilo v plačo vklučeno še neki za nazaj, naslednji mesec pa bo prava plača, ki jo boš skoz dobival. Vsaj tako je bilo pri nas neki govora in sem prov vesel, da sem preko študenta ker večina samo jambra ker bojo dobili manjšo plačo kot prej.
Nas so tako nategnili da glava pece. En razred so nam dobesedno ukradli. Nemores verjet da nimajo vsi resevalci v sloveniji istega placilnega razreda, to je samo v sloveniji mozno. Namesto 23 so nam dali 22, pa ZT v urgentni dejavnosti (isto kot sestre v ambulanti) namesto ZT v urgentnem vozilu.
Saj ni velike razlike razlike v denarju, samo nevem zakaj bi nekomu dal 20 EUR ce je to MOJ denar???
Kolikor jaz spremljam, bodo skorajda vsi pod črto dobili manj.
Pa saj zato je Virant tudi reformiral plače.
Da je zbil stroške.
Narod je pa nategnil na foro, da ja dvignil OSNOVNE plače za max 6% (in to je tisto, kar je na veliko kokodajsal po vseh medijih), pridno tiho je pa bil, da je krepko usekal po vseh DODATKIH.
Pod črto (na račun) praktično vsi dobijo manj kot prej...
Pritožite se in navedite dejstva ter primerjave z ostalimi. Dejstvo je, da je veliko plač narobe prevedenih, ker je vsako računovodstvo naredilo tako, kot je ono razumelo prevedbo. Tudi v šolah je prišlo do razlik. Vsaka računovodkinja je po svoje prevedla nazive in napredovanja. Včeraj, ko so dobili plače je bilo veliko hude krvi.
Pri nas bo pa štala 10., tako, da so šefi za v ponedeljek sklicali sestanek, da nas malo pripravijo na šok.
Saj smo se pritozili pa so nas kratkomalo odjebali. Se lahko na glavo postavis, oni pravijo da smo v urgentni dejavnosti pa konec. Samo kje je logika da imam isti kolicnik jaz v avtu kot sestra lepo na tolem v ambulanti?????? Bo treba odpoved dat pocas, druge ni
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.