Nova vozniška

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Piše ti, da velja TRENUTNA do tistega leta, ker pa je država spremenila podobe kartic, pa pač to ne velja, saj ni težko za razumet?

Glede teh par ojrov se ni treba penit, zamislite se, ko boste stari 80 let in še imeli vozniške s enako starimi fotkami, kdo pa vas bo takoj prepoznal. Vsake 10 let je že ok, že zaradi slik.
O, verjemi mi, jaz že razumem, samo država ne. Kako že pravijo: raje trikrat premisli preden kaj rečeš, ne vem pa kolikokrat naj se premisli preden se kaj naredi. No, naša država ne misli niti enkrat. Saj so leta 1999 vedeli, da smo v letih ko gre tehnologija zelo hitro naprej pa so vseeno napisali, da mi velja vozniška do kdaj? 2074. In bom za njihovo zmišljevanje celo jaz plačeval??? (ja vem, da bom).

Sploh pa je vsak tak "obvezen" nov dokument in podobno samo še en drugače zapakiran davek. Kot da me ne ocurijo že na vsakem koraku dovolj, kaj dovolj - PREVEČ!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Moja velja do 2055, birokrati pa lahko zaradi mene tudi na trepalnicah plešejo.
smirk-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kaj je najhujše....moral boš menjat,če hočeš al pa ne...ti bodo že kazni pisali.

Tudi jaz morem po naseljih vozit 50....čeprav ko sem vozniško delal je blo dovoljeno 60......a imam zdaj izbiro....niti ne.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa sej to je tak blo nenormalno, da so vozniške veljale 80 let ipd. Moja sestra jo je celo dobila do 100. leta
rolleyes-1.gif

Upam samo, da bo 10 let veljalo tudi za nas, ki imamo očala (zdaj moramo menjati na 5 let).

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
In kaj je prednost novih vozniških? Nisem slišal nič drugega kot "manjše so".

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:Upam samo, da bo 10 let veljalo tudi za nas, ki imamo očala (zdaj moramo menjati na 5 let).

Na pregledu na medicini dela športa in prometa moraš prositi naj ti da za več, seveda če se ti dioptrija ne spreminja. Jaz sem prvič dobil za 5 let, sedaj pa podaljšano do 2064 (oz. 2018 hehe). Sem rekel da že vsa ta leta uporabljam isto dioptrijo, tudi sedaj sem opravil pregled ... torej?
wink-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
sam štet pa res ne znajo.
ne vem kam se je 6-ka skrila?
rubrike so: 1,2,3,4a,4b,4c,4d,5,7,8,9,....
hysterical-1.gif

bomo pa še enkrat spreminjali ane
grin1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Kaj je najhujše....moral boš menjat,če hočeš al pa ne...ti bodo že kazni pisali.

kazen za?
saj piše gor veljavnost dokumenta
smirk-1.gif

veljavnost že piše....problem bo če sprejmejo kak odlok s katerim se veljavnost starega vozniškega preneha z 2018 ne glede na veljavnost ki je napisana na dokumentu.

Torej bo kazen za neveljavno vozniško dovoljenje.

Pa mislim da celo moraš menjat dokumente če nisi na sliki isti kot pa v živo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
2018?
Do takrat boš moral menjat. Vse ostale države v EU pa do 2032. Bolj papeški od papeža.
uf-1.gif

Baje da ti podaljšajo rok zamenjave vozniškega dovoljenja, če napišeš prošnjo in utemeljiš zakaj v devetih letih nimaš časa obiskat upravne enote. Zajebana je Slovenija s temi nenormalnimi roki...
smirk-1.gif

@ all

Še prometno naj naredijo na kartico pa čitalnike v policijske avte. Pametna je tudi sprememba zakona za opravljanje izpita za motorno kolo...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Piše ti, da velja TRENUTNA do tistega leta, ker pa je država spremenila podobe kartic, pa pač to ne velja, saj ni težko za razumet?

Glede teh par ojrov se ni treba penit, zamislite se, ko boste stari 80 let in še imeli vozniške s enako starimi fotkami, kdo pa vas bo takoj prepoznal. Vsake 10 let je že ok, že zaradi slik.

eni smo revni
grims-1.gif

lahko nakažeš teh par €
grims-1.gif

čez par let pa bodo spet uvajali kakšne bimetrične kartice 4 in 1
bonk.gif

potem pa sploh ne boš več rabil vozniške ker bo tako ali tako vgrajena v gps modul
bonk.gif

oz. ti bodo vgradili kakšen čip tja not v plešo
cheer.gif

Komaj čakam! Ne vem zakaj že zdaj ne uvedejo ene kartice namesto osebne, zdravstvene in vozniškega. Upam da bomo prej kot v petih letih menjali....

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
mende košta 17EUR. Pri pričakovani količini je nabavna cena cca. 0,5EUR za komad.
16,5 EUR očitno košta, da jo osebno prideš dvignit na upravno enoto.

lp
467716-post_slo.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ne menjat vozniške, ker ta je napačna nova. V bistvu je to že testna verzija, nevem v čem je logika, da so jo pustili v obtok, najbrž ker policija še nima pravih čitalcev vgrajenih v avtomobile, ko bo enkrat to poštiman bo treba, še enkrat menjat kartice. Iz navadne plastike v RFID-MIFARE ali pa bo kateri od EM standardov. Tako da bi bilo dobro če počakate z menjavo vsaj 2 leti si boste prišparali vsaj 20 EU.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
čak mal, na mojem vozniškem piše, da velja do 2074! Torej velja do 2074 in ne do 2018. V takih primerih, ko se država (ali EU al kdorkoli, ne pa lastnik dokumenta) odloči, da je TREBA dokument zamenjati, naj ga tudi financira. Jaz sem z datumom 2074 na mojem vozniškem čisto zadovoljen. Če pa komu kaj ne paše, na mi pa plača.

Pošteno bi bilo, da država krije sorazmeren delež. Recimo, da si dobil vozniško 2004 in ti velja 70 let, z novo pa "skrajšajo" veljavnost na 14 let. Plačal si recimo 20€ za 70 let, oni sedaj to obdobje zmanjšajo za 80%. Torej naj vrnejo razliko, t.j. 16€. Lahko pa gre to v dobropis pri menjavi za novo vozniško.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kje si že ti videl, da bi ti država dala kak dobropis? Bodi vesel, da ga na boš čez 5 loet res spet menjal.