Nova TV z dodatki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Pa se pri nas Jansa prevzame oblast, pa bodo zopet nebesa, oz. bo slovenija svetilnik evrope..
hysterical-1.gif
A če izvolimo Janšata za firerja, ne bo potem več posiljevanja s piškotki ?
smile-1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Pa se pri nas Jansa prevzame oblast, pa bodo zopet nebesa, oz. bo slovenija svetilnik evrope..
hysterical-1.gif
In bo še naprej edini predsednik stranke, ki je bil kdaj član komunistične partije.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
hysterical-1.gif
In bo še naprej edini predsednik stranke, ki je bil kdaj član komunistične partije.

Kaj češ-janševiki vsepovsod vidijo komuniste, normalno da imajo še takega šefa.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Kaj češ-janševiki vsepovsod vidijo komuniste, normalno da imajo še takega šefa.
Me prav zanima, kako komunisteki živite sami s sabo. Janšo črtite bolj kot samega satana in ga hkrati naslavljate za še edinega komunista, hkrati pa delate vse, kar se za dobrega komunista pritiče. Torej s svojimi deli dejansko podpirate Janšo
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda. Castro je tudi škripnil, sedaj opazujemo po onem Kimu, kaj bo storil. Potem jih pa ni več tako veliko. Morda se še kateri skriva v afriških džunglah
17758-icon_confused.gif
, če ga že niso levi pospravili vmes?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Seveda. Castro je tudi škripnil, sedaj opazujemo po onem Kimu, kaj bo storil. Potem jih pa ni več tako veliko. Morda se še kateri skriva v afriških džunglah
17758-icon_confused.gif
, če ga že niso levi pospravili vmes?
Vsi škripajo, ideologija propada... komunisteki pa še vedno verjamete vanjo in delate v njenem duhu
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ideologija da propada
confused-1.gif
? Nemogoče.

Imaš človeka - naravoslovca, ki ideološko verjame v mravljico in njeno neskončno delo. Imaš staro teto, ki je bogve kaj zamudila v življenju in mora sedaj vsak dan že zgodaj zjutraj iti k prvi maši - spada med ideologije, priznaj.

Imaš župnika, ki v zakristiji pobran denar vrže v zrak - kar uspe Bog uloviti, je njegovo, kar pade dol na tla, je župnikovo. Tudi to spada med ideologije.

Socializem ... veliko se je delalo in naredilo prostovoljno in za dobro vseh ljudi. Ko je šef elektropodjetja (bom kar poimensko imenoval: Pšeničnik Boris!) rekel, da bodo na državne stroške naredili novo trafo postajo in kpl. ožičenje za naš del vasi (ata je imel žago, sam si je moral kupiti, postaviti in plačati 4 žice za trifazni tok, na vtičnici namesto 220 V je bilo pa zgolj 180 voltov!

Prosim te, nehaj nabijati ker žališ moja čustva! Ta gospod Pšeničnik je bil npr. eden od direktorjev, ki mu bi bilo treba postaviti spomenik! Pa so bolj ali manj bili vsi direktorji takrat tako naravnani. ODGOVORNI za svoje delo! Kar danes ni ravno karakteristika.
frown-1.gif
Danes so predvsem odgovorni za svoj žep!

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ideologija da propada
confused-1.gif
? Nemogoče.

Imaš človeka - naravoslovca, ki ideološko verjame v mravljico in njeno neskončno delo. Imaš staro teto, ki je bogve kaj zamudila v življenju in mora sedaj vsak dan že zgodaj zjutraj iti k prvi maši - spada med ideologije, priznaj.

Imaš župnika, ki v zakristiji pobran denar vrže v zrak - kar uspe Bog uloviti, je njegovo, kar pade dol na tla, je župnikovo. Tudi to spada med ideologije.

Socializem ... veliko se je delalo in naredilo prostovoljno in za dobro vseh ljudi. Ko je šef elektropodjetja (bom kar poimensko imenoval: Pšeničnik Boris!) rekel, da bodo na državne stroške naredili novo trafo postajo in kpl. ožičenje za naš del vasi (ata je imel žago, sam si je moral kupiti, postaviti in plačati 4 žice za trifazni tok, na vtičnici namesto 220 V je bilo pa zgolj 180 voltov!

Prosim te, nehaj nabijati ker žališ moja čustva! Ta gospod Pšeničnik je bil npr. eden od direktorjev, ki mu bi bilo treba postaviti spomenik! Pa so bolj ali manj bili vsi direktorji takrat tako naravnani. ODGOVORNI za svoje delo! Kar danes ni ravno karakteristika.
frown-1.gif
Danes so predvsem odgovorni za svoj žep!
No ja, opletaš po vsem, razen po tistem o čemer je govora ne. Ne propadajo vse ideologije ampak se nekatere celo krepijo (poglej muslimanske fanatike). Propada pa komunizem kot slepo črevo socializma. Komunisteki pa še vedno verjamete vanj
stupid-1.gif

PS- si pa našel primerjavo- direktor elektropodjetja ti je v vukojebini postavil trafo, kateri je bil neuporaben, ti ga pa malikuješ? In kakšno hišo, vikend, avto... je imel ta direktor, kakšne hiše, avte, vikende pa ste imeli vi v vukojebini. Si mogoče kdaj pomislil, da on ne bi imel avta in vikenda, če bi vam elektropodjetje na svoje stroške napeljalo žice in vam zagotovilo ustrezno napetost
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Napisal si nekaj kot trditev, pa sploh ne veš
stupid-1.gif
) uspešno potopili, sedaj jo pa ima za male pare odkupljeno RUJZ.

Kaj si ti postavil "iz nič"? Provokativno te sprašujem, ker zopet izzivaš. In če boš še malce nadaljeval v tej smeri, letiš nazaj v greznico! Prisežem!

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
stupid-1.gif

Kaj si ti postavil "iz nič"? Provokativno te sprašujem, ker zopet izzivaš. In če boš še malce nadaljeval v tej smeri, letiš nazaj v greznico! Prisežem!
Oba sva živela v obdobju rdečih direktorjev a očitno vsak drugače vidi njihovo sposobnost. Za časa komunistične tiranije je lahko nek direktor, kateri je bi dovolj zvest režimu postavljal tovarne, kot se mu je zljubilo. Če ni šlo drugače, so mu direkt iz tovarne denarja Topčider Srbija z vlaki vozili gotovino. Tako postavitev neke trafo postaje ali postavitev neke tovarne ni bila stvar sposobnosti ampak stvar ideologije. Tako smo v Jugi imeli celo vrsto političnih tovarn, katere so živele zgolj zaradi planskega gospodarstva in Topčiderja. Ko je bilo treba začeti delati z rokami, namesto z jeziki, pa je večina teh komunističnih tvorb propadla. Tudi Sijaj Hrastnik ni bil kos tržnim izzivom in ga zato ni več. Je pa zanimivo, da je med preživelimi tovarnami veliko število tisith, katere so komunisti ukradli od bivših lastnikom in zgolj peščica tistih, katere so kasneje ustanovili po politični liniji.
Sam delam v podjetju tam stoletno tradicijo. Sem že delal v njem obdobju rdečih direktorjev, pa delavskega sveta pa... Nekoč si bil klican na zagovor k direktorju, če si prišel minuto prepozno v službo, zamudli na malico...kaj delam, me nikoli ni vprašal. Danes pa imamo drseči delovni čas (pridem in grem kdaj hočem), pa me direktor sprašuje le, kaj sem naredil, kako bom ukrepal, da bo rezultat boljši...

PS- drugače sem ti pa že nekajkrat rekel- daj me na ignore. Na izgubi boš ti in ne jaz.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Gotovo med politične tovarne šteješ tudi Gorenje in Krko, ki sta ju rdeča direktorja postavila iz nič.
priden.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Krka se je razvila na podlagi večstoletnega lekarniškega izročila. Že v 12. in 13. stoletju so se v okolici Novega mesta za samostanskimi zidovi začeli pojavljati zametki današnjih lekarn. Že v 15. stoletju je bila samostanska lekarna tudi v Novem mestu. Prvo deželno lekarno je Novo mesto dobilo leta 1570, vodil pa jo je lekarniški pomočnik Peter Klaus, ki je podporo za ustanovitev dobil pri deželnih stanovih. Lekarna je delovala nepretrgoma 380 let, do leta 1950, ko je bila podržavljena in preimenovana v Mestno lekarno Novo mesto. Na pobudo magistra farmacije Borisa Andrijaniča, takratnega upravnika novomeške mestne lekarne, je bil leta 1954 ustanovljen Farmacevtski laboratorij Krka, ki je v začetku zaposloval le devet delavcev. Laboratorij je že dve leti pozneje prerasel v tovarno zdravil....
Vir:Wikipedija

Citat:
...V povojnih časih je v vasi Gorenje delovala Špehova kovačija, ki se je po nacionalizaciji leta 1950 preimenovala v Okrajno kovinsko podjetje Gorenje z desetimi zaposlenimi.

Vir: šestdeset letna

Ja, obe podjetji sta nastali sta na temeljih ukradenega, kot vse pri komunistih.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
stupid-1.gif

Oba sva živela v obdobju rdečih direktorjev a očitno vsak drugače vidi njihovo sposobnost. Za časa komunistične tiranije je lahko nek direktor, kateri je bi dovolj zvest režimu postavljal tovarne, kot se mu je zljubilo. Če ni šlo drugače, so mu direkt iz tovarne denarja Topčider Srbija z vlaki vozili gotovino. Tako postavitev neke trafo postaje ali postavitev neke tovarne ni bila stvar sposobnosti ampak stvar ideologije. Tako smo v Jugi imeli celo vrsto političnih tovarn, katere so živele zgolj zaradi planskega gospodarstva in Topčiderja. Ko je bilo treba začeti delati z rokami, namesto z jeziki, pa je večina teh komunističnih tvorb propadla. Tudi Sijaj Hrastnik ni bil kos tržnim izzivom in ga zato ni več. Je pa zanimivo, da je med preživelimi tovarnami veliko število tisith, katere so komunisti ukradli od bivših lastnikom in zgolj peščica tistih, katere so kasneje ustanovili po politični liniji.
Sam delam v podjetju tam stoletno tradicijo. Sem že delal v njem obdobju rdečih direktorjev, pa delavskega sveta pa... Nekoč si bil klican na zagovor k direktorju, če si prišel minuto prepozno v službo, zamudli na malico...kaj delam, me nikoli ni vprašal. Danes pa imamo drseči delovni čas (pridem in grem kdaj hočem), pa me direktor sprašuje le, kaj sem naredil, kako bom ukrepal, da bo rezultat boljši...

PS- drugače sem ti pa že nekajkrat rekel- daj me na ignore. Na izgubi boš ti in ne jaz.

Najmanj 26 let že hodiš na šiht, pa še zmeraj nič nimaš?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Najmanj 26 let že hodiš na šiht, pa še zmeraj nič nimaš?
Tko je, če je poštenjak obkrožen s komunističnimi lopovi
evil.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Ali xrugace-kamorkoli te clovek ppostavi si neposoben
No ja, če pogledamo s kakšnim uspehom vas komunisteke usmerjam na pot demokratičnosti potem lahko imaš celo prav
evil.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaksen uspeh te je zadnje case spravil iz bifeja?
a..zmanjkalo denarja
b..pivski kompanjoni so se te navelicali

glede na to, da si krepko povecal utrujanje na tem forumu..

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaksen uspeh te je zadnje case spravil iz bifeja?
a..zmanjkalo denarja
b..pivski kompanjoni so se te navelicali

glede na to, da si krepko povecal utrujanje na tem forumu..
Roko na srce- pogrešal sem vas komunisteke
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pssst, čisto po tiho. Kaj si npr. ti osebno postavil iz nič?
Sprašujem,ker si tako radikalno kritičen. Sicer ne bi.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Pssst, čisto po tiho. Kaj si npr. ti osebno postavil iz nič?
Sprašujem,ker si tako radikalno kritičen. Sicer ne bi.
Otroka mogoče
evil.gif