Nova piramida?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa ne že spet...

Na svetu se ne cedita med in mleko in ko ti na internetu (ali kjerkoli) nekdo ponuja enostaven ter hiter zaslužek in/ali ugodnosti - to vedno pomeni NATEG.

Za razumevanje zgoraj napisanega potrebuješ samo IQ nad 100. Nobenih seminarjev, še manj pa pogovor z nekom, ki ne ve, kaj govori.

Tako da bodisi srečno z nategovanjem ljudi, bodisi srečno, dokler se ne razblini tvoj mali mehurček.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.070
849
113
V te piramide se ponavadi vedno včlani folk, ki je tak al tak že finančno več ali manj uničen.
V tiste Eurosucessu so bili po večini samo arbajterji, ki so mili da bodo čez noč managerji
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.738
11.012
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Z lidlovim vozičkom mene neboš videl. Poceni italjanske robe še mojemu pesu nebi fojtral kajšele sebe.

Vi pa jejte to hrano zarad mene.

Zamenjal si z Eurospinom, tisto je italijanska roba. Lidl je nemški in po moje nemci nič slabše hrane ne jedo, kot mi kmeti
evil.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
OK, pustimo mX-a na miru, to ni njegova tema...
smile-1.gif

Glavno, da ima Lyoness luksuzno pisarno nasproti Radia Center v Mb. Pa grem večkrat tam mimo, pa še nikoli, ampak res nikoli nisem videl nikogar v pisarni... Razen zaposlenih seveda.
Zato če bi ta Lyoness res bil tako oh in sploh, bi bil vsaj kak obiskovalec pri "šalterju" v njihovih prostorih... Pa tisti bogi uporabnik bi res imel mail jernej.priimek@lyoness.si.
Mora pa biti res obupan, da si ljudi išče na Alterju...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.070
849
113
hahahaah.. tip si je naredo X novih accountov in potem sam s sabo debatira :D

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.422
4.992
113
Fantje ne se razburjat pa obsojat če ne poznate točno za kaj se gre in kakšna je shema...

Nelegalni piramidni sistemi, ki temeljejijo na konkretnem finančnem vložku ali pa povsem legalen MLM (multi level marketing),
je v osnovi zelo podoben in pa zelo različen. Če ne poznaš potankosti je krivično obsojat v naprej in prav zaradi tekih postov,
zgubijo forumi na kredibilnosti...

"tipični piramidni" sistem ali ponzijeva shema, kjer se dobičko "ustvarjajo" na podlagi vplačil od spodaj ( Gem coletion, Eurosucess, Cach the cash ipd... ponzijeva shema
Kdor se odloči za to, se sam odloči in njegova naloga je da pridobi nove da vplačajo pod njem, če ne uspeš, je tvoj problem če nisi
uspešen in popušiš finančni vložek, je pa lahko dobra šola za naprej...

MLM, je pri nas še vedno negativno sprejet prav zaradi piramidnih sistemov, kar je pa daleč od tega, če je sistem postavljen pravično in ti omogoča napredovanje kot je pri vseh eteičnih MLM sistemih ( 99% je takih) In je priložnost za vsakogar da popoldansko dobro zasluži, lahko mu je to polna služba, odvisno koliko se ti da delati.

Prednost ali slabost MLM, je v tem da dobiš toliko kot sam narediš (oz sodelavci), to pomeni da če ne delaš, ni €, večinoma kritizirajo in ne zaslužijo nič tisti, ki se jim že tako ne da dosti delat, vidijo samo zaslužek ki je mogoč - jim je bil predcatavljen, ampak seveda če delaš! Brez dela ni nič in začetki so ponavadi zmeri malo težki...

v MLM je vključeno ogromno različnih produktov, storitev: Golden, Aimvay, Herbalife, Just, Zavarovalništvo, ma miljon tega je...
če hočeš še kaj delati, se da pošteno zaslužit, ampak se moraš najti v nečem in DELAT!

Kar je neetično, je to da ponekod zahtevajo določene vložke, al je to nakup zaloge - startnega paketa, kar tudi še ni tako slabo, saj si vseeno nekaj fizičnega prejel in prodaš naprej, toliko bolj kot si uspešen več razlike lahko ustvariš...

Bolj sem negativen do finančnih vložkov, tale Lioens mi prav zaradi tega ni najbolj všeč, v bistvu prodajaš popuste in en delček tega
popust se potem tudi tebi obračuna, če pridobiš veliko odjemalcel, bodo tudi tvoji prihodki narastli, na koncu imajo dobrobit vsi,
prodajalec - ker bo imel več strank, kupec - ki dobi dodatne popuste in ti ki tržiš to bo dobil en delček razlike.. je WIN-WIN in člst
legalna zadeva, kako se to izplačuje tebi, je pa potem tisto kar skrbi državo, če boš plačal davke/dohodnino je to čisto legalno.
Vložek v marketing ki se ti pa potem... to mi pa pri tem ni najbolj všeč.

Dajti si priložnost in pejte na kakšen seminar, lahko da boste presenečeni, če vam kaj ni všeč, povejte tam pa vam bodo že obrazožil zakaj je tako... če vam ne bo všeč, še vedno lahko svobodno odidete, če pa je treba kaj podpisati, pa pre dobro preberite k čemu se s tem obvežete!

Ni pa pošteno, da spluvate neko zadevo na podalgi rekla/kazala, če v kaj niste prepričani se pozanimajte, ampak pri tistih ki res kaj vedo več o tem, gostilniške/šank debate itak nikli nič realnega ne pokažejo...

Postavite se v vlogo svojega posla/zaposlitve, ko vam nekdo nekaj pamrtuje, pa še od blizu ni videl tega, sem prepričan da vam gre to na živce?

Skratka, MLM je defenitvno nekaj dobrega če je pravično postavljen sistem in vem da v SLO so tako dobri kot slabi,
ampak ne zaradi ene slabe izkušnje z "punco" se vsem ženskam tega sveta odrečti
tongue-1.gif

Lep dan želim vsem!

jello

Guru
22. sep 2008
10.280
3.904
113
Daj ne bluzi. Te stvari se v 99% reklamirajo kot življenjska priložnost v stilu "ne rabiš nič delat in ful služiš" in na priporočila "prijateljev". Kao jaz imam dobro izkušnjo in bi to priporočil naprej. V resnici pa priporočaš samo zato da boš sam imel kaj od tega, v tem primeru pa se temu ne reče več priporočilo ampak nateg. Poleg so vedno še obljube kaj vse še bo, da bodo kartice veljale v nevemčemvse, da boš avto in bencin lahko kupil na te fore itd. Kolk je to realno pa lahko vidiš pri amwayu, ki je vsako leto v manjšem skladišču. Na kozlanje mi gre, ko kdo začne "ker sem tvoj prijatelj ti ponujam,.....". Glej če si prijatelj lahko greva na pir, kje ti kupuješ kruh, mleko, gate in bencin pa me gladko b.k. Ampak eni bi mamo prodal za popust (na četrti decimalki) pri nakupu jogurta. Matematika pa pravi da se MLM splača samo za tistega ki si je sistem izmislil.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
se strinjam. pa vendar ta IQ meja ni tako dobrohotno razdeljena med populacijo, kot bi si to želeli.
očitno je, da je osnovnošolska matematika, fizika, kemija, biologija, prevelik zalogaj za znaten del populacije. kako si sicer predstavljati, da ljudje dejansko verujejo v posmrtno življenje, brezmadežno spočetje....gre za enak sindrom.

kdor je organiziral to novo piramido je gotovo naredil dober posel.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.070
849
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Daj ne bluzi. Te stvari se v 99% reklamirajo kot življenjska priložnost v stilu "ne rabiš nič delat in ful služiš" in na priporočila "prijateljev". Kao jaz imam dobro izkušnjo in bi to priporočil naprej. V resnici pa priporočaš samo zato da boš sam imel kaj od tega, v tem primeru pa se temu ne reče več priporočilo ampak nateg. Poleg so vedno še obljube kaj vse še bo, da bodo kartice veljale v nevemčemvse, da boš avto in bencin lahko kupil na te fore itd. Kolk je to realno pa lahko vidiš pri amwayu, ki je vsako leto v manjšem skladišču. Na kozlanje mi gre, ko kdo začne "ker sem tvoj prijatelj ti ponujam,.....". Glej če si prijatelj lahko greva na pir, kje ti kupuješ kruh, mleko, gate in bencin pa me gladko b.k. Ampak eni bi mamo prodal za popust (na četrti decimalki) pri nakupu jogurta. Matematika pa pravi da se MLM splača samo za tistega ki si je sistem izmislil.

467716-post_slo.gif

To je to !

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
1. Se ne razburjam
2. Vem, zakaj gre
3. nene, tole pa ni piramida, k'nede?
evil.gif

4. iščem in poročam, kako vztrajni so nekateri (pa mi reci npr. seeker)

Hvala za razumevanje !

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Načeloma ima Garfildd prav. Dokler vstop v sistem ni pogojen z nekim finančnim vložkom, ne gre za priamido oz. Ponzija. Nisem sicer pogledal, kaj tale L... je, oz kaka so pravila, ampak če se lahko vpišeš zastonj, zastonj dobiš kartico (in posledično CahhBack popuste) in ne rabiš ničesar več vlagat, to ni piramida. Mimogrede, CashBack (namesto popustov) je zunaj zelo popularen. Zakaj? Ker če daš človerku v trgovini 1% popusta, o njem ne veš nič, če pa gre za CashBack pa ga dobiš v svojo bazo. Zato je to tam, kjer je varstvo osebnih podatkov kar ostro, CashBack varianta bolj priljubljena. Pa še drugače se na te stvari računovodsko gleda ...

Kako se kdo oglašuje, je pa druga zgodba ... Ampak z razliko med nelegalno piramido in legalnim MLM to nima nič.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.070
849
113
Valda, da je to piramida, samo kot zgleda je spet prikrita, če ne vložiš ne dobiš pač skoraj nič....
smile-1.gif
Nevem, al e človeški um tak neumen, da se še po nevem kolkih nafukancijah ni naučil, da tako pač ne gre. Vsi udeleženci se potem obešajo na to da smo zamešali Ponzijevo shemo in MLM. Pravega MLMja skoraj ni, oz. ga ni. Ne poznam niti ene "igre" kjer bi bil čisti MLM.

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Iz med.over.net:
....., ampak v tem, da te prepričajo, kako je pametno vnaprej vložit nekaj denarja, , za t.i. pozicije (zakomplicirana zadeva, ampak z njimi hitreje prideš do denarja) in vložek,ki naj bi ga namenil za reklamno kampanjo. In počakajte to vse skupaj - ta t.i. poslovni paket te stane 2.000 evrov iz katerih slej ko prej nastane 16.500.

Nazadnje urejeno: