Nova piramida?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Prišo dans kolega do mene in mi ponuja neke kartice ugodnosti ( no neki boni za miller lidl palmers...) pa imaš v določenih trgovinah pri nas nek popust od 3-7% V avstiji pa v nemčiji imaš potem tut popust na nekih bencinskih ponavadi OMV.
No imaš pa tut možnost pripeljat druge ljudi ki so potem pod tabo in ti tut če oni tropijo s temi boni nekaj dobiš kaj točno tut ne vem ker ga nisem točno poslušal. Ko sem mu rekel da je to neka piramida začne on nabijat da ni da je to pravičen sistem!
confused-1.gif

Ima kdo kake izkušnje firmi se pa reče LIONESSE (no nekaj podobnega)!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja men so tud že ponujali nekaj takega, sam niso boni. Gre se za eno kozmetiko, čistila, ipd... dobiš jih ceneje, če pa še koga notr pripelješ pa tok bolje. Sam jest tud nisem podrobno poslušal, ker me kr strese ko začnem o tem poslušat...

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Nekaj mojih kolegic to ima, sam pa sem pri takšnih zadevah zelo skeptičen. Če te zanima, se lahko bolj pozanimam, če se splača.

B81

22. jul 2007
37.738
11.012
113
Verjetno podoben sistem kot amway...pač ni trgovin, izdelek se proda končnemu kupcu, tisto maržo si pač razdelijo tile v verigi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
glede trgovin sodelujeta muller in lidl od bolj znanih! sumljivo je vse skup ker se mi zdi da bo to piramida registrirana v mb!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Uradno je to kartica ,ki jo uporabljas za nakupovanje v (bolj levih) partnerskih trgovinah in dobis nek procent od posrednih in neposrednih nakupov (pri neposrednem nakupu mislim da dobis pri 200€ nazaj 1€). Neuradno pa gre verjetno za prodajo "poslovnih paketov", ki so baje 2000€?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Niso ravno neke leve trgovine, v MB so Müller, Vögele, Lidl, Palmers. Piše, da dobiš pri vsakem nakupu 1% popusta (hja, če kupiš nekaj za 1000€ je nekaj, drugače pa si lahko zataknejo to nekam). Meni zadeva izgleda kot neka kartica zvestobe, samo da je namenjena več trgovinam, če hočeš več popusta pa moraš več folka pridobit. Če je zdaj to piramida ali ne... Tukaj že na začetku dobiš 1%, pri ostalih piramidah na začetku samo stroške dobiš.

Lastnika slovenske podružnice pa sta Boris Lesjak in Marko Sedovnik.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pač še en način po moje natega ljudi! Čakam da nekdo napiše kaj bolj konkretnega, ki zadevo bolj pozna.

off: gume so
zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Iz med.over.net:

Prejšnji teden sem prejela povabilo prijateljice na predstavitev Lyonessa. Ker me je zanimalo v čem je finta, sem se iz samega "firbca" odločila, da grem pogledat. Mislim, da poanta celotne zadeve ni v zasebnosti itd., ampak v tem, da te prepričajo, kako je pametno vnaprej vložit nekaj denarja, za t.i. pozicije (zakomplicirana zadeva, ampak z njimi hitreje prideš do denarja) in vložek,ki naj bi ga namenil za reklamno kampanjo. In počakajte to vse skupaj - ta t.i. poslovni paket te stane 2.000 evrov iz katerih slej ko prej nastane 16.500. Za ta vložek, ti oni pripeljejo stranke, ki potem kupujejo pri navedenih trgovinah, od vsakega njihovega nakupa pa ti prejmeš 0.5%. Kratka računica, če ti recimo teh 5 oseb povprečno zapravi 500 evrov mesečno, je prometa 250 000 evrov od katerega potem ti prejmeš 1250 evrov. Seveda pa to ni vse tvoj zaslužek, denar prejemaš tudi iz pozicij. Kakorkoli, razlaga sistema ni tisto, kar bi želela tukaj pojasnjevat, ampak absurdnost le tega. Od kje logika, da boš ti za 2000 evrov vložka BREZ KAKRŠNEGAKOLI DELA mesečno prejemal recimo 1250 evrov (v primeru da teh 500 strank mesečno zapravi 500 evrov)??? Mogoče za nekoga super ideja, ampak meni se zdi krepko za lase privlečena.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
sem mel enega podobnega talenta, s tem "mrežnim" marketningom... Nabija nabija,
mu vsako trditev dokažem da je piramida, ker če jaz dam 5k in pripeljem 2 ki bota dala 5k pa jaz dobim
nek procent, je to piramida, pa čeprav prikazana kot nek mrežni marketning. Isto sranje drugo pakovanje.

In pol on da je obogatel in da ima dost dnarja in da če vložim samo 100€ dobim v petih dneh 150, brez da kaj
delam. Mu reče "Ok, ti si nek hud biznismen, a si za en deal?" Itak me gleda kot da sem z lune padel;
"Pol pa mi ti ko maš tolko dnarja in si obogatel, posodi jurčka evrov za pet dni, pa ti po petih dneh vrnem
1200 evrov. To so 20% obresti v petih dneh, to je fantastičen deal, pa še zgubit nemorma če je tolko ziher ko praviš"

In pol teorija kako to negre, da mores dat svoj denar, da bos lahko rekel da si s svojim dnarjem naredil tolko denarja...

In seveda mu pol predlagam; "pol pa najami moj avto od mene, mi daj 1500€, in če je po petih dneh ta avto v top formi,
kot je bil, ti dam 1500€ nazaj,..."

Itak mu več ni jasno, in spozna da je edini način da me dobi not, način, da mi posodi denar. In pol se naenkrat razblinijo
vse obljube o bajnem zaslužku...

kak bednik mores bit da te tu zraven zvlečejo,...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Boris Lesjak in Marko Sedovnik.

Čudovita zasedba poslovnih partnerjev. Ko John Travolta in Samuel Jackson v Šundu.
Para sta skoraj identična le v drugi panogi.

Pa fajn služite miljone z njima!

Butli!

nimam nikakeršnega namena služit sam je zanimivo videt nove prijeme anusnega natega!
evil.gif