Citat:
Uporabnik sass pravi:
glavna žila česa?Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Glavna žila teče iz Rožnika v Ljubljanico, no rekl so da so jo spremenil, verjetno v Kazino!
Voda ne teče samo po površju Zemlje.
Lp
Citat:
Uporabnik sass pravi:
glavna žila česa?Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Glavna žila teče iz Rožnika v Ljubljanico, no rekl so da so jo spremenil, verjetno v Kazino!
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Sem bil prejle tam, ampak sem slikal samo ploščad in oder.
![]()
kolikor jaz vem, se voda iz grajskega griča in rožnika ne drenira v ljubljanico, ampak teče po dnu ljubljanskega polja v savo. zato me pa zanima, o kakšni žili govori 4×8. mogoče zlati?Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
glavna žila česa?Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Voda ne teče samo po površju Zemlje.
Lp
Citat:
Uporabnik sass pravi:
temu se reče lovljenje rokov za vsako ceno. politik in gradbinec se zmenita za neko delo, opravljeno do nekega roka. med izvedbo pride do takšnih ali drugačnih zamud. politik noče popustiti, zahteva, da je opravljeno do roka, po možnosti ga še skrajša. delavci hitijo in ne delajo kvalitetno, ampak samo da je nekaj za silo narejeno. potem pa se čudite, ko odpadajo ometi, zamakajo garaže.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
temu se reče lovljenje rokov za vsako ceno. politik in gradbinec se zmenita za neko delo, opravljeno do nekega roka. med izvedbo pride do takšnih ali drugačnih zamud. politik noče popustiti, zahteva, da je opravljeno do roka, po možnosti ga še skrajša. delavci hitijo in ne delajo kvalitetno, ampak samo da je nekaj za silo narejeno. potem pa se čudite, ko odpadajo ometi, zamakajo garaže.
Če je rok dogovorjen, je dogovoren, pika. Nobenih odstopanj, ne pri roku, ne pri kvaliteti.
Jih tudi jaz ne priznam tiskarjem, recimo, in bralci naših revij nam ne. Gripa, pa je 70% bolnih? Nima veze, revija mora biti ob roku na kiosku, pa če vsi pocrkamo.
Ne vem, zakaj bi za gradbince veljalo karkoli drugega. Če pa ne znajo, naj pa crknejo, konkurence (tudi tuje) je dosti.
Se strinjam. Edino ena težava je tukaj. Ti predvidevam, da ne bi trpel, da imaš npr. pol strani praznih, nekje je zgolj pol slike natiskane, itd. Kaj bi naredil? Verjetno takoj zamenjal tiskarja, pa zahteval celotno odškodnino, a ne?Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Če je rok dogovorjen, je dogovoren, pika. Nobenih odstopanj, ne pri roku, ne pri kvaliteti.
Jih tudi jaz ne priznam tiskarjem, recimo, in bralci naših revij nam ne. Gripa, pa je 70% bolnih? Nima veze, revija mora biti ob roku na kiosku, pa če vsi pocrkamo.
Ne vem, zakaj bi za gradbince veljalo karkoli drugega. Če pa ne znajo, naj pa crknejo, konkurence (tudi tuje) je dosti.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Sem bil prejle tam, ampak sem slikal samo ploščad in oder.
![]()
Pa so res zajebali, trg visi v desno, pa še ljubljanski grad se je povesil.![]()
Je to ta izliv v Ljubljanico?Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Po mojih info ima tokrat 8888 tokrat prav. Cankarjev dom in kongresni sta na vodni zili med roznikom in ljubljanico. Sem enkrat poslusal kaksne tezave so imeli pri gradnji CD, pri obnovi opere jim tudi nagaja...
Vendar glede na tvoje predvidevanje smeri dreniranja sklepam da malo....![]()
pozabljaš predvsem na arheologe, ki so si pri kongresnem trgu vzeli ekstra veliko časa. SJTV, če nadaljujem tvojo primerjavo z revijo: predstavljaj si, da bi moral pred tiskom vse članke dati v recenzijo, ki bi lahko trajala poljubno dolgo. ali bi krivil tiskarja, če bi članki iz recenzije prihajali prepozno?Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Glej, nisi v gradbeništvu očitno, kot ti je že kdo povedal.
Problem gradbeništva ni v gradbenikih ampak v slabih načrtih, zamujanju ostalih služb (elektro, telekom, plin...) in pri naročnikih, ki naknadno spreminjajo zadeve.
Ko razkoplješ eno tako ulico, misliš da ni nobenih presenečenj? Kablov za katere noben ne ve čemu služijo, cevi? Itd..
Tako delo ni isto, kot če napadeš en travnik, kjer je edino presenečenje kakšen pasji drek.