nova očala in čuden vid

mayamaya

Zelenc'
18. mar 2010
6
0
1
Hojla,
pred kratkim sem si kupla nova očala, pri optiki Bastija v MB skozi katera ne vidim lepo čez celotno steklo. Ko pogledam naravnost, se vidi lepo, ko pa pogledam na stran, v kote, pa ful slabo. Z starimi očali pa normalno vidim čez celo steklo, pa je čist ista dioptrija. Je pa res, da mam v starih očalih stekla, v novih pa plastiko, to pa je tdu edina razlika. mislim ful čudno. In da se ne menimo o optiku, ki me je veselo odjebal v stilu jaz sem vredu zrihtal, ti pa moreš dobro videt, basta. Mogoče je zato Bastija.
bonk.gif
Mater sem se zajebala, se mi zdi. Je imel kdo takšne izkušnje, da bi svetoval kaj narditi? Verjetno drugam po nova stekla, ne?

Lp,

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.037
5.654
113
Pa maš ti stekla al pirovske podne (cilindre)
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Napiši kaj več.. Dioptrija ,cilinder..... Je pa možno da so ti zašuštrali zenično razdaljo ,ali pa ti cilinder ne paše .. Če pa imaš še glavobole ali pa te bolijo oči pa vsekakor pojdi nazaj...
Je pa še ena možnost.. pojdi k nekemu x optiku in naj pomeri kakšna očala si prinesel...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.037
5.654
113
Si mogoče zahtevala da ti naredi dvojna stekla......ena za bliz za brat ena za na TV gledat...all in one?

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Pri meni so dvakrat cilindre zgrešil. Nesel nazaj in so naredil nove. Priporočam, da greš najprej nazaj in potožiš, da nekaj ni OK.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Preberi si še mojo temo: https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/881040/an/0/page/0#881040

Skratka, absolutno ni normalno, da ti optik reče, kar ti je in mu to tudi glasno povej, ker se z vidom ne gre hecati
smirk-1.gif

Naslednje vprašanje pa je: kakšna očala (dioptirja, cilindri in koliko?)? Imajo poln okvir (to pomeni okvir okoli stekla, če imaš fancy špegle z laksom na spodnjem robu, imava takoj problem)? Antirefleks ja ali ne? Leče so plastične zato, ker so stanjšane? So stekla na robu debelejša od starih? So stekla enako velika kot v prejšnjih očalih? Večja?

Danes naj bi imel vsak spodoben optik inštrument, ki ti pomeri optiko očal, in ti (z nekaj merske napake, sicer) pove, kakšne leče so res vgrajene in če je cilinder pravilno obrnjen
zmaga.gif

mayamaya

Zelenc'
18. mar 2010
6
0
1
Torej dioptrija je -6.5 in 0,5 cilindra, -7,0 in -0,5 cilindra. Okvirji so čist običajni, celo bolj običajni od teh, kar jih imam zdaj, torej ja POLNI okvir. Stekla so stanjšana, so plastična, anirefleks, essilor, stekla niso nič debelejša od starih, ki so pa steklena. Se mi zdi, da je rekel, da bo istega videza-debeline, kot ta steklena, ampak dosti lažja. Stekla so tako velika, kot je velik okvir, malenkost večja od zdajšnjih očal. Ma kake veze ma to? Tak čudno še nisem vdila skozi nobena očala pa jih nosim že 20 let! Da bi vidla samo v center, okoli pa kot bi se vse zlilo, kar gledaš.
Mah, z njim se ni dalo nič zmenit...aja, sem pa šla mimogrede v eno drugo optiko, optiko Darja na Taboru pa mi je izmeril ta nova očala in rekel, da so prfektna. Lol, celo boljše naštelana, kot zdajšnja, se je čudil kako lahko vidim na stara boljše, kot na nova. Samo sem se pobrala...

Ja Tony, opažam, da to vseeno ni zanemarljiva zadeva .)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
"Da bi vidla samo v center, okoli pa kot bi se vse zlilo, kar gledaš."

Tole vsekakor pomeni, da nekaj ni v redu s cilindri. Glede na to, da ste primerjali stara očala z novimi, je verjetno dioptrija na obeh enaka? Kaj naj bi to pomenilo, da so nova stekla "še bolj perfektna od starih"? Da so bila oboja očala narejena po istem izvidu? Koliko pa ste izmerili razlike v obrnjenosti cilindra med novimi in starimi očali? Koliko pa je izvid, po katerem so bila narejena oboja (le nova?) očala star?

Skratka, če ste pri merjenju leč v novih očalih bili pozorni tudi na orientacijo cilindrov, in če ta v novih očalih štima z receptom, a je drugačna od starih očal, potem moraš na pregled k oftalmologu... In tam dobro probaj clinder, ki bi obrnjen enkrat tako kot je v starih očalih, nato pa tako kot je v novih... Mogoče je (čeprav ne najbolj verjetno), da ti bolj ustreza cilinder na starih očalih (pa če je bil ta po nesreči tako narejen ali ne, nima veze)...

Očal, na katera se oko ne privadi v dnevu ali dveh, pa ne smeš nositi, ker preprosto niso v redu
zmaga.gif
V MB koncu, vsaj po spletni strani sodeč, priporočam Optiko Pirc...