Meni se pa zdi, da je FlashForward od novih sci-fi serij še najbolj gledljiva. Za razliko od Defying Gravity in Stargate Universe, ki sta bolj telenovele-in-space. SG:U ima že štiri epizode skozi, pa še vedno nisem dobil občutka, da bi se sploh kaj začelo odvijati (spoiler alert: v 1x04 se ne zgodi skoraj NIČ).
Pri Defying Gravity sem nekako pričakoval, da bodo na polovici sezone že polovico sončnega sistema obšli, ampak ne - očitno sem (preveč) pričakoval, da bo to v prvem planu sci-fi zgodba z elementi človeških problemov, medtem ko so si oni to zastavili kot predvsem dramo, ki se pač slučajno dogaja oz. je povezana s potovanjem po vesolju. Sezone skoraj konec, pa so komaj do Venere prišli. Stalno neki flešbeki, namesto da bi se s tekočo zgodbo ukvarjali in jo pospešili, zapletov pa skorajda nič.
Očitno je sci-fi trenutno (?) v krizi z idejami (ali pa proračunom za efekte in spodobne zgodbe).
Lahko pa da je vsega konec in se zdaj samo še grebejo za ratinge, pa izdelujejo golaž, ki poskuša privabiti čim širšo "ciljno" publiko, pri tem pa zapušča svojo dejansko ciljno publiko (gledalci znanstvene fantastike). Verjetno nekako tako, kot če prižgeš History Channel, na njem pa najdeš vseh vrst dokumentarcev in ne samo zgodovinskih...