Citat:
Uporabnik Poti pravi:
No, tudi netsrik ni brez stroškov. Vsaj jaz plačujem letno naročnino za digitalno potrdilo(4,17€).
Zakaj pa se pustite nategovat bankam, da vam prodajo potrdilo Posta-CA. Povsod lahko uporabiš tudi SIGEN-CA spletno potrdilo, ki ga dobiš brezplačno, edino vlogo moraš dat na upravni enoti.
Sploh Raifeissen je pri tem katastrofa. So poslali dopis, v katerem piše, da če odpreš pri njih račun, ti oni brezplačno pridobijo digitalno potrdilo SIGEN-CA... "strošek pridobitve tega digitalnega potrdila je okoli 15 eur"..., na drugi strani pa celo piše ... "v primeru da se odločite za elektronsko bančništvo Raiffeisen banke, prihranite nekaj več kot 20 eur, saj za vas spletno digitalno potrdilo uredimo brezplačno". Čisto zavajanje potrošnikov - digitalno potrdilo SIGEN-CA je popolnoma brezplačno in ga lahko dobi vsak ter uporablja v vsaki spletni banki, ki zahteva prijavo z digitalnim potrdilom. Tudi od Abanke sem pred časom dobil dopis, kjer so na dveh straneh pisali kako mi ugodno omogočajo pridobitev potrdila Posta-Ca, na koncu je pa čisto na drobno pisalo, da če imam pa SIGEN-CA potrdilo, pa lahko kar tistega uporabim. Podobna zgodba je bila pri ženi na Delavski hranilnici (btw, imajo zelo ugodne pogoje). Ob odprtju računa so ji hoteli na vsak način prodat potrdilo Posta-Ca (prvo leto brezplačno), ko sem pa omenil Sigen-ca so rekli "ja no, potem pa posta-ca tako ali tako sploh ne potrebujete".