Nova cvetka naše Cerkve

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ce bi to bilo neko uradno pismo, bi imelo header ustanove. Ce bi bilo pismo vzgojiteljica-starsi, bi bil spodaj vsaj podpis in zig. Pa definitivno otroci v vrtcu ne hodijo na Otocec.
Tako da ne vem cemu zgrazanje, ker je 99,9% fake.
tongue-1.gif
Itq, pac verizni email, kot vsi...

ta zadeva ni fake! in to je najbolj žalostno pri vsem skupaj!

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ksz...
kot vem se Franci Kek( organizator Rock otočca) deklarira za vernega katoličana; celo več v okviru Rock Otočca je bila celo organizirana sv. maša (za tiste ki so si jo želeli), ki jo je vodil pojoča "zvezda" med župniki Robert Friškovec.

Tko da je to res prispevek ene prenapete tercijalke...
V RKC obstaja več različnih struj, od raznih gibanj (Prenova v Duhu,ognjiščarji ipd.) katera so pod vplivom sfanatiziranih voditeljev (večina članstva so tercijalke, ki bi rade "nabrale" čimveč dobrih del pred smrtjo)
do takih ki jim vera predstavlja samo zagotovljen del zaslužka,mislijo si pa svoje. drugače povedano tut dva fajmoštra nista enaka.
...tko da vsako malenkost pripisati kar RKC nasplošno je too much, ne glede na to kar si misliš o njej.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Cerkev na grabi, ampak samo dobrovoljno sprejema darove bolj ali manj fanatično verujočih faranov...
grin1.gif

Hja, samo kaj bi pa župnik rekel in soseda, če bi zažvenketali kovanci, ali pa če celo nič nebi dal v obiralnik za jabolka, ki ti ga molijo pred nos med mašo?
grin1.gif

Važno je, da vidijo, da si dal ven denarnico, potem se pa nardiš da si nekaj notr vrgel, če že hodiš k maši
evil.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ce bi to bilo neko uradno pismo, bi imelo header ustanove. Ce bi bilo pismo vzgojiteljica-starsi, bi bil spodaj vsaj podpis in zig. Pa definitivno otroci v vrtcu ne hodijo na Otocec.
Tako da ne vem cemu zgrazanje, ker je 99,9% fake.
tongue-1.gif
Itq, pac verizni email, kot vsi...

ta zadeva ni fake! in to je najbolj žalostno pri vsem skupaj!

Ni fake? Dokaži, oziroma, razjasni zakaj ni podpisa, česarkoli? Če je že stvar zaokrožila, zakaj potem ni nič na koncu
sprasujem se.gif

Aja... moti me način pisanja, ker je preveč direkten, zato se mi zdi da stvar ni pristna. Cerkveni ljudje ponavadi poskušajo možgane prat na bolj indirekten način
tongue-1.gif

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Ti pravim samo da se mi ne zdi nič narobe, da svojega otroka postaviš gor po svojih načelih, po čigavih pa, sosedovih. Tako, se mi zdi prav, da če hočeš ga krstiš, ali pa narediš obrezovanje. Sei pravijo da jabolko ne pade daleč od drevesa, bo že tako.
wink-1.gif

Lp, zakajaltersuxu

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
... Nič hudega, njihovo mnenje pač - upoštevaš ali ne, po želji. ...

to bi sicer držalo, a le v primeru, če taista oseba ne bi izvajala dejavnosti v vzgoji in izobraževanju, ki jo plačuje država! prav iz tega primera lahko ponovno vidimo kako družbeno škodljivo je, da je cerkev vpletena v dejavnosti vrtcev in šol! nenazadnje je gospa navedeno izrekla na roditeljskem sestanku in ne nekja v cerkvi!
pa še primer, če bi v navedenem tekstu besedno zvezo "rock glasba" zamenjal z "rimokatoliška cerkev" bi me v tej državi (dokazano v še bolj blagih primerih!) kazensko preganjali zaradi razpihovanja verske nestrpnosti!

No ja. Mene so celotno osnovno in srednjo šolo pitali s "tekovinami", pa se me je bolj malo prijelo. Sprejmeš tisto kar hočeš, v končni fazi je to napotek staršem in ne otrokom. Starši se menda že vedo odločiti.

Kazensko preganjali? Ne preitiravaj. Kazensko te bodo preganjali, če boš Ciganu rekel Cigan in homoseksualcu peeder. Po RKC pa je že nekaj časa "dovoljeno" pljuvati podolgem in počez, brez kakršnihkoli posledic.

Samo alter si poglej. Takoj, ko se pojavi tema v zvezi, ki ima komaj kakšno zvezo z vero, se pojavijo dežurni kritiki, ki svoje osebne frustracije sprostijo tako, da popljuvajo RKC - zasledil nisem niti bana, kaj šele kazenskega pregona.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Ksz ...

En pacient bi vero in katoliške vrtce kar prepovedal
stupid-1.gif
), pomaganje drugim, dobra dela, ljubezen. To so take stvari, ki jih večina na tem forumu ne pozna, znate pa seveda samo pljuvati. Lahko je vse popljuvati in delati slabo, opa, za kaj dobrega se je treba že potruditi. Da delaš slabo pa ni potrebnega veliko napora.

Domnevam, da je tole letelo name. Prepoved katoliških pa tudi islamskih ali vrtcev kake druge verske skupnosti nima prav nobene zveze z vero. Jaz teh dveh zadev nikakor ne povezujem. Verske institucije (RKC, pravoslavna cerkev,...) naj bodo samo verske institucije ostala področja pa naj pustijo pri miru. RKC je v čedalje večjem dreku in čedalje manj kredibilna ravno zaradi svojih gospodarskih interesov in vtikanja v šolstvo.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
837
15
18
Jaz pa mislim, da je take stvari nemogoče prepovedati, ker so v ljudeh čisto preveč zakoreninjene. A si predstavljaš, da bi dejansko vlada prepovedala vse verske institucije? Pomoje se znajdemo na vrhu liste najbolj "osovraženih" držav poleg Irana (s strani zahodnega sveta)
grin1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.454
2.399
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kazensko preganjali? Ne preitiravaj. Kazensko te bodo preganjali, če boš Ciganu rekel Cigan in homoseksualcu peeder. Po RKC pa je že nekaj časa "dovoljeno" pljuvati podolgem in počez, brez kakršnihkoli posledic.

Samo alter si poglej. Takoj, ko se pojavi tema v zvezi, ki ima komaj kakšno zvezo z vero, se pojavijo dežurni kritiki, ki svoje osebne frustracije sprostijo tako, da popljuvajo RKC - zasledil nisem niti bana, kaj šele kazenskega pregona.

Potem pa se pač RKC smili sama sebi in ker vemo, da si ti "ta beli", te avtomatsko štejem mednjih.
Ste vedno z roko v roki.

Fuj in fej RKC!!!
Zdaj pa me kazensko preganjaj.
bonk.gif

Lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dante pravi:
v okviru Rock Otočca je bila celo organizirana sv. maša (za tiste ki so si jo želeli), ki jo je vodil pojoča "zvezda" med župniki Robert Friškovec.
.
Pa ima to kakšen pomen, da ima Cerkev za rockerje in najbolj okorele kriminalce istega župnika?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Ropati ogromno nerazgledanih, neiteligentnih ljudi, ki verjamejo cerkveni pravljici o nastanku sveta in gimnastičarju izpred dobrih 2000 let ni lepo...
crazy1.gif

Razumem recimo starega pastirja iz kakih hribov, ki ima par ovc in jih pobere ali pa kakega kmeta na odročni kmetiji, ki mu toča uniči pridelek, tak človek rabi nekaj v kar bo verjel, če ne drugega, vsaj v to, da bo po smrti bolje... Čeprav tudi on rabi le vero, ne pa cerkvene roparje, h katerim znese še tisto malo kar ima...

V sodobnem svetu pa te bedarije nimajo kaj iskati in čas bi že bil, da se cerkvam odbijejo turni z nadležnimi zvonovi in se v njih lepo naredijo kake restavracije, stanovanja, planinski domovi ipd.
grin1.gif

Cerkve so odlične za Wireless linke postavljat
wink-1.gif

PA sploh ni prolem, le Škofijo moraš vprašat, koliko stane... Mislim da sem enkrat videl ceno okoli 5000eur letno...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Tole je malce buča. Namreč škofija tudi pod razno ne odloča o tem koliko bo stalo če ti kako anteno obesiš na kak zvonik ampak je to stvar župnije ki s tem objektom upravlja. Torej je od tega lokalnega župnika odvisno ali sploh lahko postavis in koliko denarja bo hotel. Cene so pa odvisne od tega kje stoji objekt in kok je lokacija pomembna za operaterja. Je pa cifra ki si jo omenil dokaj realna oz v ljubljani so lokacije kjer so tudi dvakratniki tega v igri

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Mater... sploh ni slaba ideja... v ta namen bi lahko planinskim domovom turne pustili, le zvonove bi dali ciganom odpeljat...
grin1.gif