Nov zakon o RTV

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Zakaj le?

V tem pa res ni nobenga smisla, še zlasti pa ne v povezavi z rtv.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
A zdaj imajo že naši bivši bratje status manjšine? Svašta.
nimajo uradnega statusa manjšine, to je napisano tko, ker je najbolj enostavno. beseda priseljenci pa se meni osebno tudi ne zdi ustrezna. Saj je bla takrat skupna država pa nekoga, ki je s primorske pa se je preselil v LJ , tudi ne kličemo priseljenec ... obenem, majo te ljudje otroke, ki so bili rojeni tukaj in ne morejo biti priseljenci.

cry12bpy.gif

A da bi si te otroci kej v našem jeziku ogledal po TV pa se naučil govort jezik ljudi v kateri deželi živijo.....ne to pa ne bolan.......pol pa maš...k k smo bli še mejhni...

Driiin....dober dan a je Sašo doma? Joj nije zdej.....samo mejæken je šo u kleta po krompir...bo takoj prišo....
hysterical-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ena poštena vojna nm manjka. Ala ww1... to se vsi vse zmenil... po nemško, madžarsko, hrvaško in slovensko pa še kej...
Pa ajutomamamija so tud vsi razumel...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa še eni povojni poboji po tem, kajne?

Eni imate pa res lepe želje. Dobro da boga ni, da vaše želje niso prevečkrat uslišane.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Ena poštena vojna nm manjka. Ala ww1... to se vsi vse zmenil... po nemško, madžarsko, hrvaško in slovensko pa še kej...

Če bi rad vojno se prijavi v tujsko legijo, pa se pojdi "rekreirat". Večina nas noče nobene vojne.

Heil!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Po ww1 ni blo povojnih pobojev, se je pa "desila" juga. Zdej, kaj je blo hujš, pa jest rajš ne bi sodil.
Tko na uč, se mi pa zdi, da je blo oboje precej travmatično in da s tem še en cajt ne bomo opravl.

Pa ne podtikaj, da si kej želim. Ker tega nism niti napisal niti mislu. A da boga ni? Mejduš boga, sploh nism vedu...
bonk.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Zakaj? Lahk grem recimo na Kosmet... v Bosno.... Dobr plačajo. Kakšna tujska legija... Vse doma in pri roki.
Pa še špraha ne bo problem. Se bi počutu kot doma.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Če ti manjka, ni hudič da si tega ne bi želel. Meni ne manjka nobena vojna, ne I. ne II. sv. vojna.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
A zdaj imajo že naši bivši bratje status manjšine? Svašta.
nimajo uradnega statusa manjšine, to je napisano tko, ker je najbolj enostavno. beseda priseljenci pa se meni osebno tudi ne zdi ustrezna. Saj je bla takrat skupna država pa nekoga, ki je s primorske pa se je preselil v LJ , tudi ne kličemo priseljenec ... obenem, majo te ljudje otroke, ki so bili rojeni tukaj in ne morejo biti priseljenci.

cry12bpy.gif

A da bi si te otroci kej v našem jeziku ogledal po TV pa se naučil govort jezik ljudi v kateri deželi živijo.....ne to pa ne bolan.......pol pa maš...k k smo bli še mejhni...

ja, priznam da mam to težavo. ob gledanju prispevkov okrog vegrada danes so se mi orosile oči, zato nekaj dni ne bom spremljala poročil
confused-1.gif
samo to nima nobene veze s tem zgoraj.

glede drugega .... predvidevam, da bi te oddaje potekale v slovenskem jeziku in to bi blo edino prav. sej osnovna ideja je najbrž "multikulturnost", ne da gliha vkup štriha.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Ja, ja tak fajn so se zmenil, da se 20 let pozneje spet morali menit.

Sicer, vojska jemlje kanon-futer in Afganistan čaka.
Že jutri zjutraj se lahko prijaviš.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Delavce iz bivše juge bi itak morali stimulirati k učenju slovenskega jezika ne pa tako kot sedaj ko se trgovka trudi da se pogovarja z njim v njihovem jeziku.
Tudi Merklova dela v to smer, ne vidim, zakaj bi naši delovali v naspratno...

se mi zdi da merklova plača delavce pri nas pa delajo po več kot po leta zastonj.ne vidim razloga zakaj bi morali znati slovensko

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Matr, revčki ste ko se vam rosijo oči za tistih 100 bosančkov, kaj pa 3000 Slovenskih delav v Muri ali Preventu? Širca je leta 1990 verjetno glasovala proti samostojni Sloveniji , vsaj tako je nastrojena proti nam Slovencem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Ne vem, če je že bilo na forumu, zato odpiram temo tukaj.

Nov zakon o RTV predvideva tudi oddaje za manjšine iz bivše Jugoslavije. http://www.rtvslo.si/slovenija/na-zaslone-prihajajo-tudi-manjsine-nekdanje-jugoslavije/242080

Kakšno je vaše mnenje o obveznosti in potrebnosti takega programa?
Glede na številčnost teh manjšin, se mi zdi to dobrodošla novost, bodo pa oddaje verjetno bolj zanimive za prve generacije.
lp

upam, da bodo albanski filmi recimo flaka e maleve al kaj je že in podobno...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Da, za to da so Murine delavke ostale brez dela so krivi bosanski delavci, ki so pol leta delali brezplačno.

Kriv je pa tudi Grims, ker je še pred izdajalsko Širco spremenil zakon o RTV, v katerem je sedaj 1001 oddaja narodnozabavne glasbe, in so zato zaradi neprestanega gledanja, Murine delavke slabo delale.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
To cut a long story short:

Ti boljš od mene veš, česa si želim?
confused-1.gif
A si zihr, da si čist... hm... stabilen?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Matr, revčki ste ko se vam rosijo oči za tistih 100 bosančkov, kaj pa 3000 Slovenskih delav v Muri ali Preventu? Širca je leta 1990 verjetno glasovala proti samostojni Sloveniji , vsaj tako je nastrojena proti nam Slovencem.

No ja kar se bosancev tiče se ravno ne strinjam s tabo........plačano bi moral dobit pa tud če so od dol itd....

Kar se širce tiče......ne samo ona še kdo drug....Kučan prvi z uno peticijo in vsi okol njega.....Školč.....Kocijančič......Zlobec...and Co.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Ne vem, če je že bilo na forumu, zato odpiram temo tukaj.

Nov zakon o RTV predvideva tudi oddaje za manjšine iz bivše Jugoslavije. http://www.rtvslo.si/slovenija/na-zaslone-prihajajo-tudi-manjsine-nekdanje-jugoslavije/242080

Kakšno je vaše mnenje o obveznosti in potrebnosti takega programa?
Glede na številčnost teh manjšin, se mi zdi to dobrodošla novost, bodo pa oddaje verjetno bolj zanimive za prve generacije.
lp

upam, da bodo albanski filmi recimo flaka e maleve al kaj je že in podobno...

Unë pajtohem me ju
grin1.gif

@Jado:
hysterical-1.gif