Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
nimajo uradnega statusa manjšine, to je napisano tko, ker je najbolj enostavno. beseda priseljenci pa se meni osebno tudi ne zdi ustrezna. Saj je bla takrat skupna država pa nekoga, ki je s primorske pa se je preselil v LJ , tudi ne kličemo priseljenec ... obenem, majo te ljudje otroke, ki so bili rojeni tukaj in ne morejo biti priseljenci.Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
A zdaj imajo že naši bivši bratje status manjšine? Svašta.
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Ena poštena vojna nm manjka. Ala ww1... to se vsi vse zmenil... po nemško, madžarsko, hrvaško in slovensko pa še kej...
Pa ajutomamamija so tud vsi razumel...
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
nimajo uradnega statusa manjšine, to je napisano tko, ker je najbolj enostavno. beseda priseljenci pa se meni osebno tudi ne zdi ustrezna. Saj je bla takrat skupna država pa nekoga, ki je s primorske pa se je preselil v LJ , tudi ne kličemo priseljenec ... obenem, majo te ljudje otroke, ki so bili rojeni tukaj in ne morejo biti priseljenci.Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
A zdaj imajo že naši bivši bratje status manjšine? Svašta.
A da bi si te otroci kej v našem jeziku ogledal po TV pa se naučil govort jezik ljudi v kateri deželi živijo.....ne to pa ne bolan.......pol pa maš...k k smo bli še mejhni...
Ja, ja tak fajn so se zmenil, da se 20 let pozneje spet morali menit.Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Ena poštena vojna nm manjka. Ala ww1... to se vsi vse zmenil... po nemško, madžarsko, hrvaško in slovensko pa še kej...
Pa ajutomamamija so tud vsi razumel...
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Delavce iz bivše juge bi itak morali stimulirati k učenju slovenskega jezika ne pa tako kot sedaj ko se trgovka trudi da se pogovarja z njim v njihovem jeziku.
Tudi Merklova dela v to smer, ne vidim, zakaj bi naši delovali v naspratno...
Citat:
Ne vem, če je že bilo na forumu, zato odpiram temo tukaj.
Nov zakon o RTV predvideva tudi oddaje za manjšine iz bivše Jugoslavije. http://www.rtvslo.si/slovenija/na-zaslone-prihajajo-tudi-manjsine-nekdanje-jugoslavije/242080
Kakšno je vaše mnenje o obveznosti in potrebnosti takega programa?
Glede na številčnost teh manjšin, se mi zdi to dobrodošla novost, bodo pa oddaje verjetno bolj zanimive za prve generacije.
lp
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Matr, revčki ste ko se vam rosijo oči za tistih 100 bosančkov, kaj pa 3000 Slovenskih delav v Muri ali Preventu? Širca je leta 1990 verjetno glasovala proti samostojni Sloveniji , vsaj tako je nastrojena proti nam Slovencem.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Ne vem, če je že bilo na forumu, zato odpiram temo tukaj.
Nov zakon o RTV predvideva tudi oddaje za manjšine iz bivše Jugoslavije. http://www.rtvslo.si/slovenija/na-zaslone-prihajajo-tudi-manjsine-nekdanje-jugoslavije/242080
Kakšno je vaše mnenje o obveznosti in potrebnosti takega programa?
Glede na številčnost teh manjšin, se mi zdi to dobrodošla novost, bodo pa oddaje verjetno bolj zanimive za prve generacije.
lp
upam, da bodo albanski filmi recimo flaka e maleve al kaj je že in podobno...