Nov router

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
OK super

kje ga dobim najceneje?
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Najprej mi še to povej... A se ti gre predvsem za domet, ali je prioriteta Gbit prenos itd?
Ker če je pomemben samo domet, potem WRT54GL zmaga na račun možnosti starejšega driverja. Pri RT-N16 pa si prisiljen v novejši driver, kjer ni možno tako povečanje oddajne moči:
http://tomatousb.org/tut:increasing-wrt54g-transmit-power

Cena pa evo:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3258_avt092074_asus_rt-n16_wireless_n_router

Ceneje se ga še ni videlo. Ceno pa drži že kaki dve leti. Potem:
http://www.amazon.de/dp/B00387...F6JDH7ktUbF9cYw

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Kolikor jaz vem, je RT-N16 samo eden. Morda je tukaj v igri kaka podverzija. Jaz bi jih najbrž poklical in se poznaimal, zakaj različni ceni. To tudi mene preseneča.

LP

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Bom uprašu, tnx!

Še neki.... če WL kartica v rač. trokira, a je bolš kupit usb al pci WL kartico?
Nekje mam v spominu da usb malo več procesorske moči pokuri

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Huh, to pa ne vem, seveda pa bi bilo možno. Vem pa, da kar se signala in hitrosti tiče, so najboljše tiste USB enote, ki jih uštekaš normalno v USB in imajo zelo visoko oddajno moč (1W) in obenem dobro občutljivost. Gledati je treba take, ki imajo Realtek 8187L čip. Napisal sem na pamet.

Če te natančneje zanima, bom preveril. Ampak če nimaš prenosnika (omenjaš PCI) in imaš pri "mašini" že itak dober signal, zadeva najbrž ne bo prišla do izraza. Razen pri prenašanju podatkov znotraj omrežja ali če imaš hiter interent, recimo 100 Mega optiko.
Imam pa občutek, da to ne pokuri prav veliko procesorja.
Sedaj imaš PCI ali je Wlan integriran na plati?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Na stac. masini je wl ze na plati, ampak zgublja signal, kot pa berem na netu so znane tezave tega mojga cipovja, zato iscem drugo resitev
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Na stac. masini je wl ze na plati, ampak zgublja signal, kot pa berem na netu so znane tezave tega mojga cipovja, zato iscem drugo resitev
smile-1.gif

Ja, potem pa ni druge.
bonk.gif

Še to: Imaš Zadnjo verzijo BIOS-a? Za zadnjo verzijo driverja najbrž ni treba da sprašujem. Če ti ni problem, lahko poveš, katera plata je to? Ali pa vsaj kateri WLAN ima. Da bom tudi jaz vedel, če bom imek kdaj tak problem.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Moj Linksys WRT-160N je včeraj spustil dušo
grin1.gif
).
Nabavil sem Asus RT-N15U. Bojda naj bi bil naslednik RT-N16 (tako sem prebral na netu). Ima že kdo izkušnje s tem routerjem?
Osnovna nastavitev je simpl k pasulj, mi ga pa nekaj "dol meče".
Ko naredim kakšno spremembo in mi restarta router, ga včasih sploh ne najdem. Na mobilcu recimo napiše, da omrežje ni v dosegu. Potem se moram priključiti s kablom in malo brkljati, pa se kar naenkrat pokaže. Ne vem kaj je temu vzrok.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Nesi router nazaj v trgovino. Če ti ga ne bodo želeli vzeti nazaj, pač uveljavljaj stvarno napako (IN NE GARANCIJO!!). Sicer pa to ni naslednik RT-N16. Oz. je Cheap naslednik.

Ima enak ali podoben procesor, vendar pol manj RAM-a in 4x manj flasha.

BTW: RT-N16 nimajo???

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
V Kranju nisem videl kaj boljšega od tega Asusa (rezen EA6700 od Linksysa, ki pa stane več, kot sem pripravljen dati). Na spletni strani oz. v spletni trgovini ima RT-N16 tudi oznako, da ni na zalogi (edino če ima Jado kakšno informacijo več...)