Nov router

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Dober dan,..

mam od telekoma modem in potem TP link router za wireless.. Sicer vse dela,. samo bi sedaj (za začetek) na router priklopil zunanji disk.

Kater router priporočate.... rabim torej usb, za gigabit nisem prepričan. xbox in dva stacionarna sta prikloplnje preko kabla,...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Jado: pri vas tega ni na zalogi
smile-1.gif

Kej drugega, z antenami
smile-1.gif
d ane bom potem razočaran glede dosega

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Kar se dosega tiče, mi pa lahko verjameš, da edino WRT54GL, če bi rad N-tip + gbit prenos, potem pa Asus RT-N16. Oba v kombinaciji z Victek tomato firmware-jem.

Za WRT54GL ti garantiram, da se lahko moč poveča tako kot je treba (S točno določeno verzijo victek tomata, ki ima starejši tip gonilnika), za RT-N16 pa ne vem, če so že ugotovili, kako povečati moč na dejansko zmogljivost chip-a. Imaš še Asus RT-N66 (če boljše strojne specifikacije), kjer pa ne vem, kako daleč je razvoj tomata

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Kar se dosega tiče, mi pa lahko verjameš, da edino WRT54GL, ...
Potrjujem - pa potrebno je pogledati, da je starejša verzija - 1.1 je zakon
smile-1.gif

Pa tudi glede Tomato by Victek se popolnoma strinjam
smile-1.gif

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Sam bi izbral Asusa. Imam ze enega izvendobnega WL-500W in deluje ko sus. Poleg diska lahko nanj priklopis tudi tiskalnik (uporabljam sam) menda celo video kamero za videonadzor.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik hinko pravi:
Sam bi izbral Asusa. Imam ze enega izvendobnega WL-500W in deluje ko sus. .

Ti bom dal "izvendobnega"
10.gif

Tudi ta sodi med najboljše samo ga ne dobiš nikjer več
wink-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
WRT54GL Nima usb,..tako da odpade,...
Sicer sedaj ta TP link dela po celi hisi (je montažna), tako da vejretno glede dosega ne bo tak problem
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Jado: pri vas tega ni na zalogi
smile-1.gif

Kej drugega, z antenami
smile-1.gif
d ane bom potem razočaran glede dosega

po trgovinah ga imamo.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
sam imam d link usb mrežno kartico in sem z njo zelo zadovoljen zelo dobro lovi signal na 15 metrov razdalje 60%. Tako ,da z d linkom ne moreš zgrešit , kolikor pa je mogoče pa se ogni tp linka to pa je uber šrot
10.gif
.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Imel sem d-linkov router in se je stalno sesuval. Totaln šrot, ne smeš kupit.
crazy1.gif

Dej no ne ga srat. Po enem izdelku ne moreš oceniti ali je ena firma dobra ali ne.
(sesuvajoč router ni prispodoba, je bil žal kar resnica)

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Če firma kaj da na kvaliteto mora usmerjevalnik delat iz prve , ker sam če preizkusim izdelek in mi ne deluje kot mora sklepam ,da firma ni ok in te znamke naslednjič več ne kupim , razen če gre za uveljavljene znamke trije veliki . Če drugim vse deluje kot mora to meni nič ne pomeni , na amazonu berem same pohvale ko pa ga sprobam tp link pa hladen tuš . Mi je žal za tvoj nedelujoč ruter kateri model pa si imel če se mogoče spomniš. Sam na tp linku od deklariranih hitrosti 300 mb sec nisem dobil niti 10mb ,kje je še ostalih (290 mb , to je samo primer) 10 mb bi moral pri taki zmogljivosti izstreliti. . Se mi je pa tako zameril ,da sem že siten s tem in bom odnehal
wink-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.997
3.652
113
Tp-Link dela čisto ok (1043 ND) je pa res, da ne na tovarniški programski opremi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Tp-Link dela čisto ok (1043 ND) je pa res, da ne na tovarniški programski opremi.

lahko daš kak link, ker bom zgleda tut jst mogu svojga mal posodobit.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Da se našlepam na temo. Kateri router bi zmogel hkratno streamanje TV programa (T2 - VLC), torrente... Pa N naj bi bil.
Trenutno imam Linksys WRT-160N in če samo pomislim, da bi zagnal VLC ga zabije, če vklopim torrente na polno tudi skoraj ni mogoče pošiljati maile ali brskati po spletu...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Dokler ne boš porihtal QoS, ti bodo torrenti zabijali internet na vseh routerjih...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Dokler ne boš porihtal QoS, ti bodo torrenti zabijali internet na vseh routerjih...

Se pravi, nekaj v smislu tega?

Kako je pa z multicastom? Iskal sem po nastavitvah svojega routerja, pa nisem kaj konkretnega našel.
Že nekaj časa razmišljam, da bi zamenjal firmware z ali dd-wrt ali pa z paradajzom. Samo pogledat moram še, katero verzijo routerja imam in molim, da ni 2
grin1.gif

22. jul 2007
13.565
1.745
113
124
Kateri router nabaviti z dobrim wi-fijem, da bo stvar v redu delovala, ker se mi je v hiši nabralo že več kot 10 naprav katere potrebujejo wireless povezavo, sicer se ne uporablja vse na enkrat ampak v bližnji prihodnosti tudi to ne izključujem.
Router bi nabavil malo boljši, tako da bi imel par let mir(kot moj 9 let stari asus500gp-slava mu, kateri je začel nekaj štrajkat-v zadnjih mesecih ga moram večkrat resetirat-izgublja wi-fi povezavo)
V ožji izbor so mi nekako prišli; Asus RT-N16
WD N900 My Net
Linksys EA3500
Netgear N300 (WNR2200)
Malo gledam tudi, da imajo možnost povezovanja z androidi ter da imajo v apk. možnost -parental controls, pa razen pri linksysu pri ostalih dveh ne vidim da to podpirajo, ali se motim-kakšne izkušnje?
In kaj vi priporočate??

Nazadnje urejeno: