Nov predlog ZVCP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
Voziš lepo po predpisih in ni važno ali je 1.000 ali 5.000€ kazen. Who cares
smile-1.gif

Nekateri imate vedno težave s policisti in s kaznimi. Jaz sem v 5 letih prevozil cca. 200.000km po SLO in Evropi pa nikoli nisem dobil kazni.

ti privoščim, da bo še naprej tako, ampak roko na srce, velika večina voznikov naredi dnevno prekrške, ki se jih niti ne zavedajo, in potem je samo še v bistvu odvisno od sreče, a bo lih tam kak policaj kontroliral ali ne (pa ne mislim tu na hitrost, čeprav marsikdo tudi pri tem nezavedno krši)

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
K bi vsi vozniki vozil približno po predpisih pa nebi bile take kazni.
Policaji itak ne gledajo tiste, ki pelejo 5km/h preveč, amapk tiste ki pelejo 10-20-30 km/h in več.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
ksz
Voziš lepo po predpisih in ni važno ali je 1.000 ali 5.000€ kazen. Who cares
smile-1.gif

Nekateri imate vedno težave s policisti in s kaznimi. Jaz sem v 5 letih prevozil cca. 200.000km po SLO in Evropi pa nikoli nisem dobil kazni.

sicer nevem kake ceste so pri vas, ampak tu imaš kilometersko ravno cesto, pločniki na obeh straneh, z ekstra kolesarsko stezo in nobeno hišo.... omejitev pa 50
bonk.gif

seveda te čakajo na koncu ravnice skriti, in te skasirajo kot da boš ubil 6 ljudi

naj uredijo omejitve cestam primerno .....
frown-1.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:

NO jaz pa v 5.5 letih 150.000km pa nobene kazni in nikol me niso ustavl, ampak mim kontrole sem se pa pelal že 50x.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja ti si tak biser, najboljši voznik, najbolj si shujšal, najboljšo dieto imaš vse naj naj v 2010!
wink-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ja tudi pri nas so bedaste omejitve. Imaš 90km/h takoj izza ovinka (kjer bi lahko še vedno bila omejitev 90, saj je do križišča 200m) je omejitev 60, policisti pa na avtobusni kasirajo. Ampak človek se navadi, da vozi po omejitvi vedno in povsod tako, da gre noga kar avtomatsko s plina dol, ko zgleda tablo za omejitev, naselje, ipd....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Ja tudi pri nas so bedaste omejitve. Imaš 90km/h takoj izza ovinka (kjer bi lahko še vedno bila omejitev 90, saj je do križišča 200m) je omejitev 60, policisti pa na avtobusni kasirajo. Ampak človek se navadi, da vozi po omejitvi vedno in povsod tako, da gre noga kar avtomatsko s plina dol, ko zgleda tablo za omejitev, naselje, ipd....

ok, poznaš situacijo, nekje je pa ne boš in te bojo kresnili za 500€

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
naj uredijo omejitve cestam primerno .....
frown-1.gif
Žal se bojim, da bo še slabše kot dosedaj. Doslej so bile vsaj državne ceste še nekako v redu, občinske pa seveda čisto neprimerno. Po predlogu zakona o javnih cestah bodo večjo moč dobile sedaj občine (torej tiste, ki nimajo pojma o prometnih ureditvah), ki bodo sedaj lahko brez ovir postavljala svoja prometna pravila, na državnih cestah pa bo treba upoštevati njihovo mnenje (kar Direkcija doslej ni rabila delati). Spet moč županskega lobija.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Poglej pa še takole:
Imaš zelo prometno cest skozi vas. Otroci hodijo ob njej v šolo. Pločnika ni. Direkcija noče nič slišati za omejitve, obvoznice, pločnike, ne da soglasja za postavitev prehoda za pešce...
Sedaj bo lahko lokalna skupnost zahtevala in dosegla postavitev ovir za umiritev prometa, izgradnjo pločnika...

Tudi direkcija (DRSC) se obnaša zelo oholo do nas davkoplačevalcev...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Jokate za kazni, ne razumem? Je res tok težko voziti po CPP?

aja točno, ti si tisti, ki si trdil, da se lahko kdo pelje s tabo, pa v enem mescu neboš niti enga prekrška naredil
hysterical-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
(8) Z globo 300 eurov (300* - 25/5 ZVCP-1) se za prekršek kaznuje voznik dvoslednega vozila, ki razen v nevarnosti, sunkovito speljuje, zavira ali ustavlja ali voznik, ki vozi tako, da zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti tako da izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih. Enako se za prekršek kaznuje voznik enoslednega vozila, ki vozi tako, da zmanjšuje stabilnost vozila, izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu. Vozniku osebnega avtomobila, ki izpušča krmilo ali se vozi po dveh kolesih ter vozniku motornega kolesa in kolesa z motorjem, ki izpušča krmilo ali se vozi po enem kolesu, se izreče tudi 5 kazenskih točk. .

Ko je pesek po cesti se hitro zgodi da ti zavrti kolesa....
bonk.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Včeraj sem imel zelo zanimivo prigodo. Dinamično smo vozili en za drugim trije avtomobili, od tega sta dva zaradi nestrpnosti in neumnosti plačala globo.

Jaz sem vozil prvi, za mano nek Hrvat z Alfo, za njim pa nek Mariborčan z Meganom. Izven naselja je bilo vse lepo in prav, moja vožnja jima je ugajala, prehitela sta vsakega, ki sem ga prehitel tudi jaz. Na Bizeljskem Hrvatu nekako ni bilo, da bi peljal 55, tako kot jaz. Proti koncu naselja mi je poblendal, me prehitel in ravno toliko sem še videl, da je policajček skočil skoraj na cesto ter ga ustavil.
evil.gif

Z Meganom sva nadaljevala vožnjo. Nekaj časa je lepo vozil za mano in zdelo se mi je, da je prav užival, kako sva sekala ovinke. Nato sva se pripeljala do manjšega naselja Golobinjek. Jaz lepo na 50, on pa ni niti zabremzal, ampak z isto hitrostjo (90-100) mimo mene, spet direkt na radar.
evil.gif

Kaj naj rečem, da mi je žal teh dveh debilov, ki sta povsem po nepotrebnem plačala?? Naj rečem, da so policajčki zlobni, ker se postavijo na mesto, kjer je siguno, da bo nekdo plačal??

Ne, rečem lahko, da sta bila ona 2 debila, ker nista upoštevala CPP. In tako je v večini primerov!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
torej zletiš s ceste je zdaj 700 eurov + 6 pik
Nesorazmerno, v primerjavi z drugimi kaznimi.

Jest sm mnenja, da naj tisti, ki POVZROČI nesrečo plača precej več kazni kot tisti, ki nesreče NI POVZROČIL, ampak samo ogroža varnost in bi jo lahko če. in če....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Včeraj sem imel zelo zanimivo prigodo. Dinamično smo vozili en za drugim trije avtomobili, od tega sta dva zaradi nestrpnosti in neumnosti plačala globo.

Jaz sem vozil prvi, za mano nek Hrvat z Alfo, za njim pa nek Mariborčan z Meganom. Izven naselja je bilo vse lepo in prav, moja vožnja jima je ugajala, prehitela sta vsakega, ki sem ga prehitel tudi jaz. Na Bizeljskem Hrvatu nekako ni bilo, da bi peljal 55, tako kot jaz. Proti koncu naselja mi je poblendal, me prehitel in ravno toliko sem še videl, da je policajček skočil skoraj na cesto ter ga ustavil.
evil.gif

Z Meganom sva nadaljevala vožnjo. Nekaj časa je lepo vozil za mano in zdelo se mi je, da je prav užival, kako sva sekala ovinke. Nato sva se pripeljala do manjšega naselja Golobinjek. Jaz lepo na 50, on pa ni niti zabremzal, ampak z isto hitrostjo (90-100) mimo mene, spet direkt na radar.
evil.gif

Kaj naj rečem, da mi je žal teh dveh debilov, ki sta povsem po nepotrebnem plačala?? Naj rečem, da so policajčki zlobni, ker se postavijo na mesto, kjer je siguno, da bo nekdo plačal??

Ne, rečem lahko, da sta bila ona 2 debila, ker nista upoštevala CPP. In tako je v večini primerov!

a ti si jih pa upošteval? ali si pač enostavno vedel, da tam pogosto stojijo policaji in si bil pripravljen

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Tole z dviganjem kazni je stara zgodba. Država bi rada še malo bolj oskubila ljudi, jih še več spravila na drugo stran zakona in dobro zaslužila.
Ker je uspela dovolj ovčic prepričat, da je to za njihovo varnost in vsem možnim represijam samo ploskajo, bi bilo neumno od vlade, da bi priložnost za dodaten zaslužek spustila iz rok.
In dokler država fajn služi na račun kazni in nesreč, ni in ne bo zainteresirana, da bi seštevilo le teh zmanjšalo.

Tole vse skup močno spominja na srednjeveško prodajanje/kupovanje odpustkov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Jest sm mnenja, da naj tisti, ki POVZROČI nesrečo plača precej več kazni kot tisti, ki nesreče NI POVZROČIL, ampak samo ogroža varnost in bi jo lahko če. in če....

Pri nas to ne gre tako. Tudi če samo nameravaš vreči ročno bombo, dobiš 12 let zapora. Če pa je dejansko vržeš in narediš raztur, pa ne dobiš nič.

cry12bpy.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Pri nas to ne gre tako. Tudi če samo nameravaš vreči ročno bombo, dobiš 12 let zapora. Če pa je dejansko vržeš in narediš raztur, pa ne dobiš nič.

cry12bpy.gif
V prometu je pa grožnja, da povzročiš nesrečo kaznovana huje, kot če nesrečo res povzročiš. Kar je razumljivo, če veš, da je glavni namen kazni polnjenje proračuna.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Jokate za kazni, ne razumem? Je res tok težko voziti po CPP?

aja točno, ti si tisti, ki si trdil, da se lahko kdo pelje s tabo, pa v enem mescu neboš niti enga prekrška naredil
hysterical-1.gif

vabljen
cheer.gif

spomin imaš pa hud
evil.gif