nov nateg ali ?

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ja če si svojo babo nago slikal bodo slike hitro malo nižje v temi Gole slovenke
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

sem priklopil nov ipad na find my phone z mojim id-jem. email za to napravo ni prispel. sem pa dobil se enega za iphone.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nevem na pamet,ampak mislim da jaz sem tudi enkrat dobil neko obvestilo ko sem testiral to funkcijo.

Mogoče te pa kira preverja.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Klasični poskus phishinga. Če klikneš na link v mailu bo odprlo stran, ki je identična applovi. Samo je na neki drugi domeni. Če se na taki strani logiraš, dobijo tvoje geslo in se lahko logirajo v tvoj icloud.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ma nisem siguren. Domena v povezavi je 100% applova. Razen, ce lahko pri scanerjih kupis iphone,... Itunes,... Preveris coverage za izadeve....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Ma nisem siguren. Domena v povezavi je 100% applova. Razen, ce lahko pri scanerjih kupis iphone,... Itunes,... Preveris coverage za izadeve....

Zelel je povedati, da ce ti vidis v mailu povezavo, kjer pise appleid.apple.com ... to se ne pomeni, da se zadaj skriva tudi prav povezava na to stran... Zato je v takih primerih najbolje, ce naslov prepises v brskalnik in ga ne klikas v mailu ...

Tako kot recimo tale povezava >> https://appleid.apple.com

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ampak od kje pa so dobil njegove osebne podakte, če je email nateg "email vsebuje tudi moje ime in priimek in moj apple id" ? To je men bolj zastrašujoče.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ampak od kje pa so dobil njegove osebne podakte, če je email nateg "email vsebuje tudi moje ime in priimek in moj apple id" ? To je men bolj zastrašujoče.

Da ni tole povezavo z zadnjimi vdori v iCloud račune zvezdnikov in razkritjem "žgečkljivih" slik? Konec koncev gre za isto geslo?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kje dobijo pa tvoj PayPal naslov in ID za tak pishing?
Nekje so sneli (morda celo legalno kupili) bazo e-mejlov in poizkušajo na slepo srečo koliko se jih bo ujelo...