Nov flet - prva dejanja

Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Z RTV jem se ti ne mudi, saj ti sami pošljejo obrazec za samoprijavo čez kakšen mesec ko se prijaviš na elektro.

Pri meni so potrebovali 7 ali 8 mesecev.

Sem že upal, da so pozabili. No such luck

Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Jaz imam pa T2 na sumu, da so me prijavili RTVju. Možno je, da so celo dolžni prijavit nove naročnike. Mislim, da RTV z Elektro podjetji niso povezani, ker bi me potem našli že vsaj dve leti nazaj.

Jaz imam Siol že od samega začetka.

Smešno je, da sem imel že od začetka tudi UPC kabelsko, če bi kdo prijavil, bi bili to oni. Pa zgleda niso.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Zraven imej kakšno ravno desko/vaservago, da vidiš če so stene vsaj približno ravne; da se ti ne zgodi da boš obesil sliko, potem boš pa imel na sredi slike za 2 prsta lufta.
kar ne odkriješ zdaj, se ti zna kasneje popravilo zavleči (se jim ne bo nikamor mudilo). Tudi bolje je, da delajo te stvari zdaj, ko še nimaš pohištva noter, kot pa potem.
Ko se nekaj stanovanj v bloku proda, se rado zgodi, da kdo vlomi v prostore prodajalca teh stanovanj.... Potem pa po nekem naklučju vstopajo v stanovanja, kao da so zgrešili vrata ipd (sosedov itak ne poznaš). Če že nimaš protivlomnih vrat, vsaj dobro ključavnico montiraj.
Ljudje sploh v prvem letu nosijo tako ven, kot tudi noter stvari in ni čudno, če komu spraznijo komplet stanovanje; pa še kak sosed bi jim dobronamerno pomagal nosit.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.552
3.898
113
Ljubljana
hmpg.net
RTV prijavi elektro, ampak ne ravno takoj:) Če si že plačeval RTV, potem priporočam menjavo naslova, ker drugače skoraj ne gre.

Pošto lahko zastonj preusmeriš na nov naslov, samo obrazec na katerikoli pošti izpolni. Storitev je zastonj, ni pa 100%.

Ključavnic imej več. Tudi klet menjaj!

Zavarovanje, če nisi lastnik boli te. Če pa si, potem definitivno skleni svoje. Glede na eno drugo temu tu gor, morda dodatno zavarovanje steklokeramične plate.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
shocked-1.gif

Se pravi TAKOJ menjam ključavnice fleta in tudi seveda kleti
zmaga.gif
to ne bo problem

Da se takle dogaja
rolleyes-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
preusmeritev pošte na drug naslov je plačljiva storitev (mislim da je letna postavka) in tako kot praviš, ni 100%
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Definitivno takoj!

Saj ne veš kater janez vse je mel tvoje ključe prej, predvsem pa koliko janozov jih je imelo.

Da se ne boš s kakšnim slučajno kdaj srečal v dnevni sobi ponoč
evil.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Premoženjsko zavarovanje si le daj sporihtat.Tud sam sem kupil stanovanje pa sem si to uredil.
Letna premija je 120 € kar pomeni 10€ na mesec pa je zavarovano vse živo.Tud , če mi baba zabriše kozarec v glavo mi zavarovalnica to krije samo zapisnik je treba pametno sestavit
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.339
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Jaz imam pa T2 na sumu, da so me prijavili RTVju. Možno je, da so celo dolžni prijavit nove naročnike. Mislim, da RTV z Elektro podjetji niso povezani, ker bi me potem našli že vsaj dve leti nazaj.

NE.

T-2 ne prijavlja na RTV nič.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Prijavi elektro. Po mišljenju RTV-ja velja, da če imaš elektriko, imaš tudi radio/tv. Mislim, da te pridejo celo obiskat, če jim javiš da nimaš nič od tega v hiši/stanovanju. Bedasto, ampak tako je.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nekje sem zasledil da je nekdo novo vozniško delal -- na vozniški sploh nimamo naslova napisanega, razen če se seliš izven mesta (piše samo ljubljana recimo). Potrebno oziroma nujno je zamenjati prometno (kar se avta tiče).

Pa nepozab sporočit na VZAJEMNO ali katero drugo prostovoljno zavarovalnico ker ti lahko kar kazen pošljejo če jim ne sporoičš v 30 dneh.

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
na vzajemno oziroma zzzs je pri menijavil delodajalec ko sem spremenil stalno bivališče.

kar se rtvja tiče jst sem dobil nekje po 8 mescih priporočeno pošto v kateri piše da če ne bom prijavil mi po 2 mnesecih začnejo avtomatsko sami pošiljat položnice.nisem prijavil in so začeli pošiljati položnice nkje po 4-5 mesecih torej skupno je trajalo več kot leto da so začeli obračunavati rtv prispevek ki ga seveda plačuješ v naprej
bonk.gif

Janez2b

Pripravnik
6. okt 2007
34
2
8
Po zakonu so elektro distributerji dolžni javiti (oz. dati na vpogled evidence) RTV (kvazi) davčni upravi.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
hahaha...
aplauz.gif

Nam je RTV poslal položnico po 13 mescih. Pa še to samo zato, ker smo pisali, da smo se preselili (sedajšna partnerica od mojga fotra je prejemala položnico na njen ime, vendar na star naslov. Pol je pa rekla, da nej napišejo to na njenega bivšega moža, ker nje ni več tam. In tako smo mogl povedat, kje smo sedaj. Tko da... Elektro nič ne prjavlja. Al so se pa kje založil papirji. )....
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

Ejga, a prvi priklop štedilnika mora narediti uradni štromar, ki ti izda še račun? Res to? Zaradi zavarovanja baje?