Nov avto - st. km ob prevzemu?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pozimi so ti dolžni dat zimske/vseletne al pa vsak ketne zraven. Ne glede na prodajalca (novega). Če se pa ne kregaš ti pač dajo letne gor, kakršne so dobili na avtu. LP

Ja v kateri vzporedni dimenziji pa ti živiš? Saj zmontirajo ponavadi gratis ampak zimske gume pa je vseeno treba kupiti pa če je to posebej ali pa jih plačaš v leasing obrokih ali pa pri preplačilu pa s preplačilom kupljenega avta. Danes nič ni zastonj, samo nekateri v nekaterih vzporednih dimenzijah pač tega ne dojamete.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
aja?
pokaži kje piše, da so ti to dolžni dat.
Mogoče tam, kjer piše o obvezni zimski opremi. Probaj ti tehničnega narediti pozimi z letnimi brez verig. Pri tovornem tudi nisem dobil obveznega gasilnega aparata. Ne vem pa niti kdo mora imeti rikverc piskač. Jaz ga nimam. Na tehničnem ni težil za njega. Mi je pa recimo težil za dva manjkajoča sedeža v 7 sedežnem osebnem vozilu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Ja v kateri vzporedni dimenziji pa ti živiš? Saj zmontirajo ponavadi gratis ampak zimske gume pa je vseeno treba kupiti pa če je to posebej ali pa jih plačaš v leasing obrokih ali pa pri preplačilu pa s preplačilom kupljenega avta. Danes nič ni zastonj, samo nekateri v nekaterih vzporednih dimenzijah pač tega ne dojamete.
Zakaj bi zimske kupoval? Ajd doplacas razliko v ceni med letnimi in zimskimi ce so te drazje. Imajo cele strani dodatne (izbirne) opreme na voljo, ne moreš pa izbrat gum katere bi želel imeti na novem avtu.kaj šele da bi izbiral proizvajalca in model gume.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.161
113
blizu močvirne prestolnice
Ni res,vse to je konfiguracija. Oni ti ponudijo osnovno vozilo, potem pa moraš sam povedati kaj hočeš, razen tiste na zalogi. Pri tistih pa ali imaš zegen in za dobro ceno dobiš odlično opremljenega ali pač ne.
Edino za gasilni aparat pa ne bom trdil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Mogoče pri vagu. Pri Fordu sem julija (ob izbiranju opreme) hotel naročiti zimske gume, ker je bil avto dobavljiv novembra pa ni bilo možno.
Glede gasilnega. Je obvezen del opreme tovornega vozila. Zakaj bi moral torej to posebej naročati? A sprednje luči pa volan tudi posebej naročiš? Imaš celo stran izbire kaksne luči in volan želiš, gasilnega pa ne dajo. Niti nosilca za njega ni predvidenega. Med dodatno opreme je recimo nosilec za dežnik in podobne neumnosti , ni ga pa za gasilni aparat.
A zdaj naj pa v nov avto vrtam luknje? Adijo garancija....
Je pa zanimivo da mi je pri enem letu starem vozilu preverjal datum prve pomoci, kljub temu da sem jo imel v original torbici z dodatno opremo (trikotnik, žarnice, pp)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mogoče tam, kjer piše o obvezni zimski opremi. Probaj ti tehničnega narediti pozimi z letnimi brez verig. Pri tovornem tudi nisem dobil obveznega gasilnega aparata. Ne vem pa niti kdo mora imeti rikverc piskač. Jaz ga nimam. Na tehničnem ni težil za njega. Mi je pa recimo težil za dva manjkajoča sedeža v 7 sedežnem osebnem vozilu.

Tam, kjer pise to o obvezni zimski opremi... verjetno pise tudi kaj o tem, da moras za voznjo vozila imeti veljavno voznisko dovoljenje prave kategorije. Ali to pomeni, da ti mora tudi to priskrbeti prodajalec, ki ti proda vozilo? :bolan::norec:

Kolikor vem, je to, da ti ob dobavi novega vozila prodajalec da zraven tudi obvezno opremo (trikotnik, prva pomoc, zarnice, odsevni telovnik,...) je dobra volja prodajalca... Nekateri to tudi zaracunajo...

• Všeč mi je
Reactions: endvatri in Vojnik

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
961
113
Mogoče pri vagu. Pri Fordu sem julija (ob izbiranju opreme) hotel naročiti zimske gume, ker je bil avto dobavljiv novembra pa ni bilo možno.
Glede gasilnega. Je obvezen del opreme tovornega vozila. Zakaj bi moral torej to posebej naročati? A sprednje luči pa volan tudi posebej naročiš? Imaš celo stran izbire kaksne luči in volan želiš, gasilnega pa ne dajo. Niti nosilca za njega ni predvidenega. Med dodatno opreme je recimo nosilec za dežnik in podobne neumnosti , ni ga pa za gasilni aparat.
Je pa zanimivo da mi je pri enem letu starem vozilu preverjal datum prve pomoci, kljub temu da sem jo imel v original torbici z dodatno opremo (trikotnik, žarnice, pp)

Mi smo prejsnji teden dobili Customa in smo dobili tako piskac, kot tudi gasilni aparat.

Nosilca ni. Se mi zdi to logicno, ker je gasilni aparat stvar lokalne zakonodaje in ga ni proizvajalca vozil, da se bo prilagodil Slovenski zakonodaji, ki ima dva mio prebivalcev in potencialu (ugibam) 500 Customov letno.

Zimskih gum res da ni na ceniku, ampak ne vem, zakaj taksna drama. Smo jih narocili pri prodajalcu (se vprasali so nas katerega proizvajalca zelimo), in so nam jih zmontirali.

Se se spominjam, ko smo pred mnogimi leti imeli v voznem parki MB Vito in Sprinter. Tam si res lahko narocil zimske pnevmatike in tovarne, ampak se za to nikoli nismo odlocili, ker je bilo, ce se prav spomnim dobrih 100€ doplacila. Ni ni logicno, zakaj bi to doplacal, potem bi moral pa se letne gume kupit.

Sicer pa Hanzi , ti bi moral tvojega Forda prodati. Vsaj skozi tvoje objave sem zasledil, da je Ford tvoja nocna mora, ki ti greni zivljenje. Verjetni ti je nerodno priznati, da si naredil napako, ko si se odlocil za ta avto. Tudi meni je bilo, ko sem imel deset let nazaj MB ML320CDI, kjer je crknilo vse, ker je bilo mozno. Potem sem avto prodal, ker me je to nerviralo. Morda bi tudi ti moral Forda. Cez leta sem se spremenil. Sedaj vozim Range Rover Sport. Krasen in lep avto. Kadar dela. Je pa znjim kar naprej nekaj narobe. Toliko osnovnih napak, kot jih ima ta avto, jih niso imeli vsi skupaj v celi zgodovini, od kar imam podjetje. Ampak, jeba* ga, sem se s tem sprijaznilin se ne sekiram. Malo mi je lazje, ker vem, da so z Velarji se vecji problemi. :)

• Všeč mi je
Reactions: koliko in endvatri

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113

Zakaj imajo vedno eni in isti probleme ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Tam, kjer pise to o obvezni zimski opremi... verjetno pise tudi kaj o tem, da moras za voznjo vozila imeti veljavno voznisko dovoljenje prave kategorije. Ali to pomeni, da ti mora tudi to priskrbeti prodajalec, ki ti proda vozilo? :bolan::norec:

Kolikor vem, je to, da ti ob dobavi novega vozila prodajalec da zraven tudi obvezno opremo (trikotnik, prva pomoc, zarnice, odsevni telovnik,...) je dobra volja prodajalca... Nekateri to tudi zaracunajo...
Aha, nisem vedel da mi prodajalec lahko izroči tehnično brezhibno vozilo. Zakaj pa PP,žarnice, trikotnik dajo zraven?
Ne mešaj sedaj hrušk in jabolk (avta in voznika). Ker na tehničnem tudi mene ne preverjajo ampak vozilo. In prodajalec mi je izročil registrirano vozilo(storitev registracije plačal posebej, ne jamram čez to.
Vojnikv se tebi napišem ponovno napišem zakaj Ford.
1. Nosilnost 1.4tone (skoraj)
2. Široka vrata (naklada se s paletami, tudi 100 širokimi)
3. Poštene rinke za privezovanje tovora ne pa francoski prstani.
4. Narocena talna vodila , dobavljena stenska tirnica ki jo za okras vozim s seboj.
5. Cena ni igrala vloge, ker Francozi so bili cenejši

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Aha, nisem vedel da mi prodajalec lahko izroči tehnično brezhibno vozilo. Zakaj pa PP,žarnice, trikotnik dajo zraven?
Ne mešaj sedaj hrušk in jabolk (avta in voznika). Ker na tehničnem tudi mene ne preverjajo ampak vozilo. In prodajalec mi je izročil registrirano vozilo(storitev registracije plačal posebej, ne jamram čez to.
Vojnikv se tebi napišem ponovno napišem zakaj Ford.
1. Nosilnost 1.4tone (skoraj)
2. Široka vrata (naklada se s paletami, tudi 100 širokimi)
3. Poštene rinke za privezovanje tovora ne pa francoski prstani.
4. Narocena talna vodila , dobavljena stenska tirnica ki jo za okras vozim s seboj.
5. Cena ni igrala vloge, ker Francozi so bili cenejši

Vesel bodi, da so ti dali obvezno zraven zastonj... pa ne jamraj zaradi vsake stvari... kolikor vem, jim tega zakon ne predpisuje, ampak je njihova dobra volja... oz. ti to zaracunajo... mogoce na tak nacin, da ni tocno specificirano (priprava vozila na dobavo ali kaj podobnega).. Nikjer pa ne pise, da ti mora to prodajalec zrihtat... to je obveza voznika...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
V vsakem primeru nov avto ne opravlja tehničnega. Je pa stvar lastnika, da poskrbi za ustrezno zimsko opremo. Definitivno ni to dolžnost trgovca.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
41
48
aja?
pokaži kje piše, da so ti to dolžni dat.

Torej ti prideš pozimi po nov avto, kateri ni v skladu s trenutno zakonodajo (zimske razmere) in po tvojem ti tega niso dolžni zrihtat oz. avto izročit tak, da gre lahko skozi tehnični pregled? zanimivo... Zdej če to prodajalci zavijejo v celofan, in ti dajo zimske gume "gratis" tudi prav... dejstvo pa je, da meni pozimi avta z letnimi gumami nebi prodali (ok, razen, če dajo ketne zraven).

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
961
113
Torej ti prideš pozimi po nov avto, kateri ni v skladu s trenutno zakonodajo (zimske razmere) in po tvojem ti tega niso dolžni zrihtat oz. avto izročit tak, da gre lahko skozi tehnični pregled? zanimivo... Zdej če to prodajalci zavijejo v celofan, in ti dajo zimske gume "gratis" tudi prav... dejstvo pa je, da meni pozimi avta z letnimi gumami nebi prodali (ok, razen, če dajo ketne zraven).

Se pravi, ce nekdo od tebe kupi rabljen avto, bo tudi ti dal pokeg letnih se zimske gume (ce nimajo dovolj profila, bos dal nove, da bo avto tehnicno izoraven), zarnice, veljavno prvo pomoc ipd?

Vse to zahtevas tudi, ce gres kupit avto v Nemcijo?

Potem verjetno pozimi verjetno ne bi smeli kopalk prodajat, da se ne bo kdo prehladil.

• Všeč mi je
Reactions: koliko