Nov 55" TV - kdl-55w828b ali ue55h6750

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Tudi jaz gledam tegale sony-ja , samo 50". Po kvaliteti slike mu samsung pride blizu, je pa baje spet multimedijsko boljši. Jaz tudi kolebam
smile-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Sony naj bi podpiral: MPEG1/MPEG2PS/MPEG2TS/AVCHD/MP4Part10/MP4Part2/AVI(XVID)/AVI(MotionJpeg)/MOV/WMV/MKV/WEBM/3GPP/MP3/WMA/LPCM/JPEG/MPO

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Če imaš kakšno specifično željo glede Sony-ja lahko poizkusim in ti poročam. Mal me čas je*e pa nisem še stestital nič kaj dosti. Sem pa bolj povprečen uporabnik, zaenkrat sem si ogledal par serij in to je predvajal BP s podnapisi srt. isto ime.

EDIT:

Sicer dvomim da je pomembno ampak imam 50 in ne 55 inčnega.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
če podpira MKV podpira vse:)

.mkv je t.i. container, se pravi neke vrste predal, v katerega spraviš karkoli pač želiš. Recimo video v formatu X, zvok v formatu Y, podnapise v formatu Z, mogoče tudi gonilnike za miško ali Vojno in mir v formatu .pdf.

Če znaš odpreti predal s kirurškim priborom še ne pomeni, da znaš opravljat operacijo (na odprtem srcu)
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Ker v praksi večina predvajalnikov (vsaj na PC-ju) s podporo .mkv hkrati podpira celo množico video in avdio zapisev. Ampak tehnično gledano bi te morali zanimati (tudi / predvsem) slednji, sploh pri televizijah, ker podpora dodatnim codecom prej ko ne zahteva nakup nove naprave?

Z MKV sajta:
Citat:

First, it is essential to clarify exactly "What an Audio/Video container is", to avoid any misunderstandings:

It is NOT a video or audio compression format (video codec)
It is an envelope for which there can be many audio, video and subtitles streams, allowing the user to store a complete movie or CD in a single file.

edit: dobra analogija MKV-ju bi bila tudi datoteka ZIP, za odpret .xls v njem še vedno potrebuješ Excel.

Nazadnje urejeno:

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Drži!

Vendar za odpretje zip-a še vedno potrebuješ prepoznati tip datoteke. Ravno tako pri TV. TV mora najprej prepoznat MKV kontejner, da lahko izlušči iz njega vse potrebno. Če tega ne prepozna je vse za manj.

Moje osebno mnenje je, da če boš vlekel filme iz torrentov nabavi Samsung. Sam imam slabe izkušnje z Sonyem in predvajanjem. Je pa res slika na Sony-ih boljša. Vendar doma, ko nimaš s čem primerjat je to vseeno.

LP
Torus

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kolikor sem jaz slišal, samsung predvaja vse, kar potegneš s torrentov, sony pa nič. To me malo bega, saj veš, mularija, risanke...

To pazi ja! Jaz sem za spalnico se stegnil do enega dobrega sonyja, da bo ja ornk zadeva, ker alterjevec pac ne kupuje LGja in podobna jajca... in naknadno ugotovim, da ne predvaja skoraj nic iz usb kljucka!
uf-1.gif

Za dnevno sobo sem zadnjic vzel Samsunga, ki je cisto nasprotje kar se tega tice, predvaja katerikoli format hoces, podnapise lahko na tvju urejas ipd...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
a m2ts pa ne podpira sony?
Jaz večkrat video predvajam preko m2ts, napram avi, katerega ne vem če sem v roku parih let predvajal 5x.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Sicer za 50" ampak isti model piše na techradar-ju:

The KDL-50W829 is DLNA compliant and thus certified to play multimedia content back from both local USB thumb drives and across a network. However there are issues.
The default view when looking at the contents of a connected device is a full content list, rather than a folder tree. This is awkward enough when it comes to a stuffed USB, but woefully impractical on a NAS. You can change the view by ferreting around in the options menu, but this isn't at all intuitive. The folder view should obviously be the default.
Following a firmware update, we also had issues with the set immediately crashing out of its network NAS connection. The TV would handshake with the DLNA server and then bail out almost immediately. Prior to this we had established that multimedia file compatibility is good, with popular codecs and container playable (MKV, AVI, WMV etc). Hopefully this issue will be quickly addressed by a firmware revision.

hodor

Zelenc'
26. avg 2014
22
0
1
imam tega sony 828b 50" dober mesec, pogledal že vsaj 30 filmov s partisa, vse delalo ok, tako podnapisi kot slika, zvok...

nimam pripomb
wink-1.gif

muri

Zelenc'
17. dec 2014
3
0
1
Ali kdo ve če je še kakšna razlika med 828 in 815 razen v Hz? Nekam čudno poceni jih vozijo nekateri trgovci iz Nemčije, pa tudi tam so cenejši od 815 ali 805.

muri

Zelenc'
17. dec 2014
3
0
1
Ali ima kdo izkušnje s trgovino DPL (DEPEL) iz Kamnika, ki tudi prodaja te TV-je.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Evo mpeg-2 ts ne predvaja, ravnokar sprobano. Je pa res da sem snemal tv program z xoro dvb-t pretvornikom.