Nekaj casa so z nalepkami tudi izkazovali pripadnost razlicnim strujam znotraj policije. Je pa bilo to dosti odvisno od dela slovenije kjer si se nahajal.
Itak se delijo na članske in na tiste brez številk. Osebno jih dojemam kot neko simpatiziranje z njimi (policijo). Včlanijo se itak lahko vsi od policistov do zaposlenih na MNZ (čistilke , kuharji, samo da si na MNZ) tako da itak niso neko merilo kdo je v avtu. Dejansko ima od vseh plavcev ki jih poznam (dost jih je tudi v familiji - na sreco al pa zalost) samo eden to nalepko gor pa se ta zato ker ima serijsko stevilko 4 in je dobesedno ponosen na to da je bil 4 zaporedni clan....
Sam imam tisto "simpatizersko" in me je dvakrat v kombinaciji z lepim obnasanjem resila gotove kazni. Enkrat sem prevozil stop znak (nisem se do konca ustavil), hkrati zavil levo čeprav bi lahko samo desno in nisem uporabil smernika, drugič pa sem preizkusal rocno zavoro na sveze zapadlem snegu (ce je bilo pa fajn no =) ) obakrat smo dejansko bolj poiklepetali kot karkoli drugega (s tem da se pac nisem delal pametnega ob nastevanju prekrskov ki sem jih storil) in nato sem lahko sel. V drugem primeru (rocna + sneg) so celo oni ko so odpleljali nato obrnili z rocno pred mano.
Sem pa preprican da jebil point v lepem vedenju in morda 10% nalepke. Ce bi imel dvenalepki in bil nasikan bi verjetno bil res obravnavan kot nek wannabe. Ker vsakemu wannabe-ju bi lahko bilo jasno da ni point v nalepki ampak v tem da ce si potem pokazes izskaznico in ne nalepko =)
Kakorkoli, jaz bi te nalepke (brez clanskih stevilk pac za rajo) na njihovem mestu prodajal navadnemu folku, zbran denar pa bi namenil recmo skladom za druzine poskodovanih ali ubitih policistov. Pac na nacin "support our troops".