Nokia windows phones

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Glede baterije se to: programe exitas tako, da pritiskas puscico nazaj (pod zaslonom). Ce pritisnes na windows tipko, ostanejo odprti in lahko kurijo resource.
Ce ga ne rabis, ga torej zapres.

Startane programe vidis, ce drzis puscico nazaj nekaj sekund.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Par prvih vtisov o Ativ S.
V primerjavi z androidom ima dosti manj nastavitev in moznosti personalizacije.
50% baterije mi je pokurilo v stirih urah, upam da ni tako svoh baterija.
Sicer pa dela cisto tekoce. Trenutno me moti samo pomankanje speed diala. WP8 je zelo enostaven za uporabo in se ga hitro navadis.
Vec pa cez nekaj dni.

Trenutno se začenja 3 dan delovanja. Baterija je še 26% napolnjena. Pa je kar vsak dan precej v uporabi...
Je pa res da ni star še niti teden.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
pri meni tudi 3 dan, kje se pa vklopi % za baterijo ?
redface-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
jebo widget
smile-1.gif

še eno vprašanje, vsaj za mene iosa navajenega čudno, po poti v službo poslušam glaso na slušalke, v pisarni izklopim slušalke in ko zazvoni telefon mene lažja kap, ker zvoni na polni glasnosti
hysterical-1.gif
ni neke ločene nastavitve samo za glasnost zvonenja oz telefon ne ve kdaj je v kerem appu ?

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
To, da se ne da ločeno nastavit media in ring glasnost, je ena od stvari, ki mi je šla zelo na živce že pri WP7
jezen.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
jebo widget
smile-1.gif

še eno vprašanje, vsaj za mene iosa navajenega čudno, po poti v službo poslušam glaso na slušalke, v pisarni izklopim slušalke in ko zazvoni telefon mene lažja kap, ker zvoni na polni glasnosti
hysterical-1.gif
ni neke ločene nastavitve samo za glasnost zvonenja oz telefon ne ve kdaj je v kerem appu ?

Očitno res. Čudno.

Sicer pa sem včeraj po 15 min testiranja , ativa kar nazaj zapakiral.

1. Vklopim telefon brez sim in mi ne ponudi wifi... čeprav je vklopljen in tudi , da mi ponudi wifi je bilo vklopljeno. Grem v settings in ga najprej ni našlo, čez minuto, ko sem spet šel v wifi pa mi ga je našlo_Ok sem povezan.

2. Takoj na začetku po vklopu vnesem hotmail, nato pa se v meniju, ko sem že priključen na wifi, želim vpisat s svojim hotmailom in se noče vpisat, ker je bil datum na nekaj 2012 in ga ni avtomatko nastavilo, vpisat pa se nisem mogel, dokler ga nisem ročno nastavil.
bonk.gif

3. Animacija , ko se telefon resetira/hard reset je LOL .Kot da je iz leta 2000....

4. Settings menu je razmetan da boli. Kot da bi ga otrok spisal.

5. Pomanjkanje določenih funkcij, bližnjic

Všeč pa mi je bla tipkovnica in tipkanje. Dosti boljše kot na sgs3 recimo z istim zaslonom. Pa animacije med meniji so lepe in vgrajeni appsi tudi.

All in all. Ni še to to. Še jih čakaj vizualnih sprememb in seveda dodajanja pomembnih funkcij.Težko verjamem, da je microsoft pusil taki kaos v nastavitvah in da enih stvari še ni implementiral.
confused-1.gif

Pa tale ativ s je res velik.Na papirju skoraj nič večji kot sgs3, v roki pa mnogo bolj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Glede točk 1, 2 in 3 jaz nisem imel takšnih problemov, pa sem uporabljal lumio več kot 1 mesec dni samo preko Wifija, torej brez SIMa. Delovala je seveda brez problema.

Glede točke 4 imaš prav, ampak tako čez palec, koliko uporabnikov telefonov pa je tako hardcore da bi spreminjali nastavitve, mogoče prvič, drugič...potem pa imajo enake nastavitve, za nekoga takega je takšen meni dosti bolj pregleden in logičen, ker je bolj enostaven.

Določenih stvari namerno ni implementiranih oz so pač na zelo enostavni/začetni ravni, se pa potem spet da urejat stvari z dodatnimi appi, ta model mi je čisto všeč, ker nekdo potrebuje telefon samo za telefoniranje in noče ravno miljon funkcij ki bi ga samo zmedle.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tole si pa zelo subjektivno opisal
smile-1.gif

Seveda, če ni SIM se datum ne more avtomatsko popraviti na real time. Tudi na Galaxyu to ne bi šlo
smile-1.gif

Sicer sploh ne vem, zakaj bi uporabljal telefon brez SIM? Torej te napake, ki jih omenjaš so brez pomena.
Animacije, ki jih omenjaš ob hard resetu tudi za uporabnika nimajo pomena, kaj takrat prikazuje...
smile-1.gif

Ne vem, kakšne bližnjice in funkcije so ti manjkale, ampak kar ni tovarniško na telefonu, si downloadaš iz marketa. Kot npr. bližnjice za wifi, bt, omrežje, gps...

Sicer pa za nekega normalnega uporabnika, ne geeka, težko rečemo, da res kaj manjka na windows phoneih. Nekaj manjših zadev bodo pa še uredili z bližajočimi posodobitvami. Je le treba vedeti, da je na trgu bistveno manj časa kot Android. S tem, da vse kar sistem WP vsebuje deluje, ne tako kot na Galaxyih, ko še osnovno funkcijo kot je imenik občasno odpira nekaj sekund... Pa seveda tu govorimo o original romu in programju, ki ga uporablja večina uporabnikov.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Locene nastavitve za glasnost se ni. Se pa lahko nastavlja v nekaterih programih mimo tega. Npr. Youtube aplikacija ima se svojo nastavljanje.
Bo pa verjetno to res morala biti ena od zadev, ki jo bo prinesel kateri od updejtov. Meni sicer ni motece, verjamem da pa mnogim je.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ne vem. Nisem bil pozoren na to, ker me ne moti. Imam na 20/30 in mi je za vse zadeve nekako ok.
Mogoce bo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Tole si pa zelo subjektivno opisal
smile-1.gif

Seveda, če ni SIM se datum ne more avtomatsko popraviti na real time. Tudi na Galaxyu to ne bi šlo
smile-1.gif

Sicer sploh ne vem, zakaj bi uporabljal telefon brez SIM? Torej te napake, ki jih omenjaš so brez pomena.
Animacije, ki jih omenjaš ob hard resetu tudi za uporabnika nimajo pomena, kaj takrat prikazuje...
smile-1.gif

Ne vem, kakšne bližnjice in funkcije so ti manjkale, ampak kar ni tovarniško na telefonu, si downloadaš iz marketa. Kot npr. bližnjice za wifi, bt, omrežje, gps...

Sicer pa za nekega normalnega uporabnika, ne geeka, težko rečemo, da res kaj manjka na windows phoneih. Nekaj manjših zadev bodo pa še uredili z bližajočimi posodobitvami. Je le treba vedeti, da je na trgu bistveno manj časa kot Android. S tem, da vse kar sistem WP vsebuje deluje, ne tako kot na Galaxyih, ko še osnovno funkcijo kot je imenik občasno odpira nekaj sekund... Pa seveda tu govorimo o original romu in programju, ki ga uporablja večina uporabnikov.

Nisem
smile-1.gif

Mam nano sim, pa se mi ni dalo iskat adapterja. Sem ziherm da iphone najde uro, brez sim, s pomčjo wifi.
wink-1.gif
To bom ob priliki prevero.

Animacije in zgled v appsih je top. določene animacije so zastarele na pogled, dosti stvari pa še niti videl nisem. sicer pa telefon dela lepo, hitro in tekoče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Si ga primerjal s ajfonom, zunaj, na soncu?

PS, primerjaj kako sta videti oba menija in ista spletna stran.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Si ga primerjal s ajfonom, zunaj, na soncu?

PS, primerjaj kako sta videti oba menija in ista spletna stran.

Nisem uspel, ker sem na praksi pa pridem ob pol6 ali kasneje domov med tednom. Evropski delovni čas... Če ne prej pa v soboto
wink-1.gif

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
85
33
18
Sem zadovoljen uporabnik Lumie 920, vendar že nekaj časa iščem uporabno - delujučo aplikacijo za voip oziroma SIP telefonijo (potrebujem tako kateri lahko nastaviš poljubne nastavitve), kar nekaj sem jih namestil ampak imajo že vse predifinirane operaterje oziroma ponudnike.

LP!

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Bolj zanimivo bi bilo, ce bi primerjal s kako 720, 920.

ssokec. Mogoce rebtel? Samo mislim, da ne omogoca free klicov.
Ali pa viber ampak mislim da tu lahko klices samo uporabnike, ki imajo tudi instaliran viber.