Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hm ja...res je ja, strojno je 820 vseeno boljša, ampak me nekoliko skrbi baterija....
Iz prve roke - baterija 820-ke je po mojem mnenju odlična.V primerjavi z iPhonom 4 pri moji uporabi vsaj 30-40% boljša. Od zjutraj, ko sem jo vzel s polnilca imam nekaj poslanih in prejetih SMS-ov, cca pol ure pogovora, ročno preverjanje mejlov na vsako uro za več računov, napisal cca 5 kratkih odgovorov, 10 minut FB na kavi, 10 minut web-a, naredil par fotografij... trenutno sem na 80% baterije. Če jo ponoči pozabim priklopiti na polnilec, lahko brez pretiravanja z uporabo deluje naslednji dan do večera.
Po občutku tudi navigacija ni požrešna, se mi pa zdi, da pogovori na 3G porabijo več baterije, kot konkurenca. Odzivnost OS-a je odlična, zvok na slušalkah (dolby) odličen na ravni iPhona (precej bolje od SGS3), hitrost prenosa podatkov na omrežju S! opazno hitrejša od vsega, kar sem do sedaj preizkusil, kamera oz. fotografije so malo slabše od jabolk in SGS3, aplikacije večinoma so in delujejo dobro (so cenejše od iOS in Andr., imajo pa nekatere pomanjkljivosti zaradi varnostnih omejitev OS-a). Slabost so omejitve OS-a, kot recimo uporaba zunanje SD je omejena na multimedijske datoteke. 8 GB je relativno malo prostora, če želiš instalirati več aplikacij in navigacijskih kart. 920-ka je s tega stališča morda bolj zanimiva, žal pa nima možnosti uporabe zunanjega pomnilnika. Lumia 800 mi ni ustrezala in sem jo hitro prodal, 820-ka mi pa kljub možnosti uporabe "boljših" aparatov nikakor ne gre iz rok...
lp,
Mpix
lp