Nokia N97 Simobil

dex

Pripravnik
27. sep 2007
80
0
6
Nameravam kupiti tole nokio pri Si in me zanima, ali se je da odkleniti in koliko to stane?
Hvala!

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Pustmo se presenetiti, pa bodo prvi kupci povedali svojo izkušnjo...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Če je N96 v Orto u nulo/enaZame 430€ lahko pričakuješ podobno oziroma še bolj začinjeno ceno....

mesetar

Zelenc'
3. sep 2007
19
0
1
na terenu
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
pa definitvno lahko pričakuješ da bo lockana...

ne-ne-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

a se ni tu prav na alterju govorilo o tem, kako aparati več nesmejo bit zaklenjeni?
Nekaj v smislu "kaj kupiš je tvoje in lahko uporabljaš kot ti želiš,..."

Moja bivša e71 pri mobitelu ni bla zaklenjena, sem pa imel jo tisti datum ko je prišla ven...

MarkoO

Pripravnik
8. maj 2009
39
0
6
Ljubljana
www.simobil.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

a se ni tu prav na alterju govorilo o tem, kako aparati več nesmejo bit zaklenjeni?
Nekaj v smislu "kaj kupiš je tvoje in lahko uporabljaš kot ti želiš,..."

Moja bivša e71 pri mobitelu ni bla zaklenjena, sem pa imel jo tisti datum ko je prišla ven...

Operater ti subvencionira telefon in za obdobje kolikor si se vezal ti ga lahko zaklene po poteku vezave ti ga mora operater na tvojo zahtevo odklenit.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Trenutno je v Sloveniji Mobitel edini operater, ki mora imeti po zakonu odklenjene telefone. Vsi ostali operaterji se lahko po svoje odločijo, velja pa, da morajo po poteku vezave ali ''odkupu'' aneksa aparat odkleniti. Tak zakon velja zaradi monopola. Ko bo kateri koli drug operater dosegel ''kritično maso'' naročnikov, ki jo je določil APEK, bo tudi za tega operateja veljalo, da mora imeti odklenjene aparate. Kar se tiče Simobila, ima veliko večino aparatov zaklenjenih. Odklenjeni so vsi WM telefoni in trenutno črne E71. Je pa res, da so prve serije dražjih Nokiinih telefonov (E in N serije) vedno odklenjene. Razen seveda Live! telefonov, ki so od začetka zaklenjeni (npr. E66).

Lp. TheCjen

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Nima po nobenem zakonu Mobitel odklenjene telefone. Mobitel je slabih 5 let nazaj sprejel zavezo, da telefonov ne bo zaklepal. Je pa bila to posledica procesa, ki ga je proti Mobitelu vodil Urad za varstvo konkurence zaradi izkoriščanja monopolnega položaja. Mobitel je pa posledično sam sprejel neke zaveze, ki jih je UVK nato potrdil. Te zaveze še drže in APEK nima z njimi nič, ima pa UVK kot regulator konkurence v Sloveniji.

Ogo

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
e71 niso več odklenjene. do decembra lani se je dalo dobit odklenjeno, zdaj pa več ne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kako pa da imam jaz črno kupljeno konec aprila in je odklenjena, normaln menu in brez vseh logotipov?
confused-1.gif