Nokia N97 pri Tušmobilu, Simobilu in Mobitelu

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83

Klikni 2 posta višje na podčrtano besedno zvezo "brez vezave"
aplauz.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ali je komu ratalo usposobiti ALS na N97 ???? Obenem me zanima, če ima še kdo problem z sim kartico imenikom v tem telefonu, ker sam sem moral novo sim naročiti, ker tel. ne zna prebrati cifer iz sima , kar pa dela v drugih tel z isto sim !

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Kakšen je kaj tale N97? Je vreden svojega denarja? Kakšna je kaj hitrost? Kaks slabosti? Malo se ogrevam pa bi rabil malo vspodbude..
smile-1.gif

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Z SW11 precej boljsa. Ima pa svoje popadke, pa prestudirat moras.

Hitrost me zaenkrat ne moti, sem pa napolnil samo par GB od 32GB, kolikor je prostora.

Folk se pritozuje tudi za prostor na C: disku, ampak mislim da ker nalagajo aplikacije na C:, namesto na E:.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Težkoje reči alije vredna, ker cwena je relativna stvar, vredna je toliko, kot so ljudje pripravljeni zanjo plačati. Malo ji še manjka aplikacij, npr Skype pride te dni prav od Nokije in bo šel tudi čez 3G, sicer pa zadeva OK, malo se zafrkavaš, ker imajo ti pametni telefoni drugačno logiko,kot stari, navigacija Garmin xt zanimivo, dela in lovi mnogo bolj, kot v Garmin napravi, prav presenečen sem bil, sicer pa ni, da ni, ko še malo namenskega programja pride, kar bo po mojem v par mesecih, bo še boljši.
Je pa zanimivo, da se mi je z SIM kartico imenikom nekaj sprl in so mi na Mobitelu geratis dali neko novo super sim kartico in je Ok, samo ALS ne dela
uf-1.gif
no ja bo že ............ fotoaparat noro hud z obdelavo slik, tudi slike zgledne !
Edina zamera do sedaj , ko zmanjka baterije se sploh noče pobrati, tudi ko ga daš na polnilec, dokler, se vsaj 20min ne polni, ker zgleda meni, da ni elektrike in noče vžgat. ....Sicer pa superca ! Kupil sem še plastično prozorno ohišje na Ebayu, ki gre ko ata na mamo ....
zmaga.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
matofil, kje si pa vprašal za ALS? Si ga nainštaliral ali ga ni mogoče vgraditi?

Saj na Nokiji 95 je delalo.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Dve telefonski številki na eni sim-ki...
Aha, to je to, česar SiMobil nima, aneda. Mamujim.

Mimogrede, a se to da kako DYI narest, če maš dve naročnini in dve kartici. Mal mi je dojadilo ko hercegovec z dvemi telefoni okol letat.

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
To imam jaz na Nokiji 95 8GB, seveda imajo to le pri Mobitelu.

Ne vem pa, če ALS podpira tudi N97, po uradnih podatkih iz prospekta NE.

Na žalost.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
ALS pocasi izumira ... Pri nekaterih modelih ga baje niti na uradnem servisu ne morejo vec aktivirat... znajo pa na neuradnih... recimo mobiklinika ... Sedaj ne vem tocno, za kateri model je konkretno slo... je pa nekdo enkrat spraseval, pa na Telerayu tega niso mogli narest, na mobikliniki pa so to lahko aktivirali ...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
ALS izumira pri Nokijah, izumrla bo tudi Nokia, vasj v SLO, če ne bo ukrepov zoper Teleray.

Še dobro, da imamo druge znamke...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kot da so druge znamke toliko boljse?
bonk.gif

Probleme s Telerayem oz. Nokiami imajo pomoje vedno eni in isti... tako kot imejo eni probleme s Sony Ericssonom in so imeli probleme s Svemo... in jih imajo sedaj tudi z novim servisom...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Tušmobil50: 149,00 €, pri Tušmobilu sploh še ne prodajajo N 97.

Od kje tebi ta lestvica??????

Hec???

To mi je zatrdil človek na številki 080 700700

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ewo, sem ravnokar še sam klical in sem dobil info, da ga že majo v prodaji, po ceniku k ga blue007 objavu. Rekl so, da je edino dobavni rok 3delovne dni, drugače ga pa majo...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Jest, ti si na drugi strani. Za vsako zavrnjeno garancijsko popravilo obstaja potencialna možnost, da bo oškodovanec pri tebi kubil nov aparat, saj dobro veš, da je v večini primerov popravilno ekonomsko neupravičeno. Torej je tvoje mnenje tu nerevantno. Lahko le natolcuješ.

Mi se tukaj pogovarjamo o tem, kako zaščititi potrošnika pred prodajo nekvalitetnih aparatov oz. pred neupravičeno zavrnitvijo garancijskega popravila.

Ali pa še več, saj gre morda v tem primeru tudi za poslovno goljufijo. Da ne bom citiral člene Kazenskega zakonika.
smile-1.gif

Vidim, da si pa kar dobro argumentiral razloge (na pamet), kako vsakega drugega, ki pride na servis Teleray zavrnejo z izgovorom, to pa ne spada pod garancijo. Bi bilo treba ugotoviti, kaj žene serviserje Teleraya k takšnemu početju.

Čudno pa se mi zdi, da do Eriksoni doslej vsi delali.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Jest, ti si na drugi strani. Za vsako zavrnjeno garancijsko popravilo obstaja potencialna možnost, da bo oškodovanec pri tebi kubil nov aparat, saj dobro veš, da je v večini primerov popravilno ekonomsko neupravičeno. Torej je tvoje mnenje tu nerevantno. Lahko le natolcuješ.

Na kaksni drugi strani?

Citat:
Mi se tukaj pogovarjamo o tem, kako zaščititi potrošnika pred prodajo nekvalitetnih aparatov oz. pred neupravičeno zavrnitvijo garancijskega popravila.

Ali pa še več, saj gre morda v tem primeru tudi za poslovno goljufijo. Da ne bom citiral člene Kazenskega zakonika.
smile-1.gif
Kar se goljufij tice... je tudi precej tistih, ki prinesejo zadevo v popravilo takih, ki bi radi zastonj prisli do popravila necesa, za kar so mogoce popolnoma sami krivi... Samo malo pobrskaj po raznoraznih forumih, pa bos videl, da ljudje to se celo napisejo na javnem forumu... kako jim je recimo telefon padel v stranisce... pa da bodo sli na servis in rekli, da je kar naenkrat sam od sebe crknil
smile-1.gif
...

Citat:
Vidim, da si pa kar dobro argumentiral razloge (na pamet), kako vsakega drugega, ki pride na servis Teleray zavrnejo z izgovorom, to pa ne spada pod garancijo. Bi bilo treba ugotoviti, kaj žene serviserje Teleraya k takšnemu početju.

Čudno pa se mi zdi, da do Eriksoni doslej vsi delali.

Meni se tudi cudno zdi, da so mi dosedaj se vsi mobilniki vec ali manj delovali... Nikoli nisem imel problem z vodo ali vlago... Pa ni vazno, ali gre za Nokio, Samsunga, Sony Ericsson, Motorola, Blackberry,...

Nisem zaposlen pri nobenem uvozniku, niti nimam poslovno nobene zveze z mobilno telefonijo (razen kot uporabnik mobilnika)... in sem mnenja, da so servisi postali "zoprni" predvsem zaradi tega, ker ljudje z mobilniki pocnejo vse mogoce... na koncu pa je skoraj vedno kriv slab mobilnik in slab servis...

Se pa strinjam, da so mobilniki vedno bolj "nabiti" z razlicnimi funkcijami... in so zato postali tudi bolj obcutljivi... Ze samo veliki zasloni so precej bolj obcutljivi na mehanske poskodbe kot vcasih, ko je zaslon meril 2 x 3 cm
smile-1.gif
... Poleg tega je se veliko vec raznih rež, kjer lahko pride svinjarija v notranjost (pomnilnikse kartice, zvocniki, lece fotoaparata, ...) ...