Nokia N900

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Cena v prosti prodaji bo 500€.

500€ pred obdavčitvijo in vsem...končna cena bo okrog 600€, verjetno malo nad 600.

Sem spregledal prosto prodajo... Se pravi, da bo subvencionirana tam nekje kot je trenutno N97? Predvidevam nekaj v smislu da bodo N97 spustili ceno (pač ni več najnovejši model) in tja umestili N900.

Se pa kar veselim N900, z linuxom si praktično neomejen. Če je zadeva res tako odzivna kot kažejo videi, bo bomba. Meni gre zadnje čase S60 na E61i že kar malo na živce (pritisnem tipko menu... nekaj časa se ne zgodi nič. Že od vsega začetka se grozljivo počasi odpirajo profili (urejanje profila) - včasih si recimo vklopim vibro v splošnem profilu, ampak vidim da bo bolj simpl naredit enak profil kot splošni, le da je vklopljena vibra.).
Poleg tega bo to dobra možnost, da si malo prevetrim kontakte (dodat kakšno slikco, vnesti vse podrobnosti podjetja in take drobnarije ki jih sicer ne potrebuješ pogosto, ko pa jih, se nikakor ne spomniš).
grin1.gif

verjetno bo kaj takega ja...bomo videli.
sicer pa jaz imam Omnio HD. Telefon je super res. Kamera odlična, dela odlične fotke za telefon. Odzivnost je super, ne rabiš nobene palčke, tipkanje na qwerty tipkovnici za SMSe ali pa na netu je zlo hitro, sam se moraš mal navadit.
baterija mi zdrži tam okrog dveh dni. v teh dveh dnevih kakih 30 smsov, net tam kake 2 urci, pa z vključenim WLANom (to pokuri kar baterije se mi zdi), kako urco, dve muzike, par fotk, igranje s telefonom, spoznavanje in to, k mam prvič Symbian, pa tam okol 30 minut klicev. res odlično dela, nič ne šteka, TS je pa po odzivnosti takoj za iPhonom, kar pa vemo, da ma itak iPhone naj TS, vendar tudi ta ni slab:)

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mah meni te on-screen tipkovnice nikakor ne potegnejo. Raje imam 2x debelejši ali večji telefon in dobro staro tipkasto qwerty. Ravno zaradi tega sem vzel E61i (zaradi glamuroznega dizajna verjetno ne
grin1.gif
) in to iščem tudi pri naslednjem telefonu.
Zdaj pri N97 slišim kar nekaj kritik na račun preklopnega sistema (ker se zaslon mlo privzdigne, ko odpreš tipkovnico). V rokah sem jo sicer imel, vendar novo tako da težko rečem kaj konkretnega. Saj izgleda solidno, vendar je vprašanje kako se to obnese na dolgi rok.
N900 pa mi je res takoj padla v oči zaradi tipkovnice in ogromnega zaslona. Predvsem mi je zanimiv sistem, kako recimo povečaš določen del spletne strani - ni potrebe po fancy multi-touchu, samo po ekranu narediš "spiralo" v smeri urinega kazalca za približanje, za oddaljevanje kontra. Enostavna rešitev, učinek pa je enak.
Okrog iPhona pa se mi zdi da je preveč pompa. Nisem niti fanboy niti proti, vendar me nekako ne prepriča. Zaenkrat ostaja navada železna srajca in ostajam pri Nokii (čeprav sem si resno ogledoval T-mobile G1 - android, pa tudi ostale aparate z Androidom, ki prihajajo na trg).

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Mah meni te on-screen tipkovnice nikakor ne potegnejo. Raje imam 2x debelejši ali večji telefon in dobro staro tipkasto qwerty. Ravno zaradi tega sem vzel E61i (zaradi glamuroznega dizajna verjetno ne
grin1.gif
) in to iščem tudi pri naslednjem telefonu.
Zdaj pri N97 slišim kar nekaj kritik na račun preklopnega sistema (ker se zaslon mlo privzdigne, ko odpreš tipkovnico). V rokah sem jo sicer imel, vendar novo tako da težko rečem kaj konkretnega. Saj izgleda solidno, vendar je vprašanje kako se to obnese na dolgi rok.
N900 pa mi je res takoj padla v oči zaradi tipkovnice in ogromnega zaslona. Predvsem mi je zanimiv sistem, kako recimo povečaš določen del spletne strani - ni potrebe po fancy multi-touchu, samo po ekranu narediš "spiralo" v smeri urinega kazalca za približanje, za oddaljevanje kontra. Enostavna rešitev, učinek pa je enak.
Okrog iPhona pa se mi zdi da je preveč pompa. Nisem niti fanboy niti proti, vendar me nekako ne prepriča. Zaenkrat ostaja navada železna srajca in ostajam pri Nokii (čeprav sem si resno ogledoval T-mobile G1 - android, pa tudi ostale aparate z Androidom, ki prihajajo na trg).

glede iPhonea se strinjam, vendar moraš priznati, da ima najboljši touch vmesnik.;)

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mogoče, žal ga nisem imel v rokah. Edini touch, s katerim sem dejansko delal, je ženin LG Prada II.
smile-1.gif

Se je že tako navadila, da sem se zadnjič nasmejal... na fotoaparatu je pregledovala fotke, potem pa je hotela eno izbrisat. Pritisne gumb za brisanje, potem pa je hotela "tapnit" yes
grin1.gif