Nokia Lumia 820

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Baterija drži cca 1 dan,kot večina smart phoneov, pri očetu recimo 2-3 dni, ker ga malo manj uporablja - zgolj klici, kakšen sms. Ima pa sinhronizacijo 3x email in vremenska aplikacija. WIFI on, mobilni podatki on.

Glede ostalega pa si preberi na zgornjem linku. Definitivno vreden nakupa!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.040
113
Jaz bi se še stegnil za par eurov in nabavil 920, definitivno za razred ali dva, boljši telefon.

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Jaz bi (oziroma bom) pa raje šel malo nižje in kupil 720, če te toliko ksrbi za baterijo in malo manj za moč telefona, bi bla 720 boljša izbira v tem primeru.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.040
113
To zna biti res ja, ali pa 620, ampak 820 verjetno v nobenem primeru ne bi izbral..ali cenejšo lumio, ali 920.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Darjan:
Boljsi ze. O tem ni dvoma (predvsem foto). Je pa drazji in vecji.

720 je zelo zanimiv. Baterija super, ima pa manj rama in glasovno vodenje (gps) samo za teritorij iz katerega je SIM kartica. Vecini je sicer to dovolj, ostali pa bojo lahko dokupili vec. 820 ima vec ze v osnovnem paketu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.040
113
Koliko dražji pa je 920? Večji..ja...saj ima tudi večjo resolucijo, kar pa tudi pride prav, predvsem, če človek uporablja telefon kot "orodje".

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Razlika je 50-100e. Razlika v velikosti 15 ccm.
Tudi locljivost je prednost 920. Tudi boljsi zaslon. Samo nekaterim je recimo ze 820 zelo velik. Nekje je treba potegniti crto. Tudi baterijo ima 920 boljso je pa pri 820 zamenljiva.

820 je najmanjsa lumija z 1GB rama in z glasovnim vodenjem po celem svetu (skoraj).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.040
113
No saj 720 bi naj tudi imela glasovno vodenje povsod, ampak vprašanje kdaj.

L820 bi bila zanimiva, če bi imela večjo resolucijo, ampak v času, ko je prihajala na trg seveda po tem ni bilo potrebe, sedaj pa se je, pomoje, nekako izgubila med vsemi modeli, enostavno več ne vidim razloga za nakup.

1GB RAM ja..ampak kaj ti bo to? Za igerce? Potem ti itak pride 920 bolj prav
wink-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
720 naj bi dobila glasovno vodenje povsod proti doplacilu. Ne ve se kdaj in ne ve se za kako ceno. Vsaj ne da bi jaz vedel.

1GB rama rabis, ce zelis imeti instaliranih vec programov. Facebook aplikacija, skype, browser, gps,... Ce nameravas imeti telefon vec let, bi lahko 512 postalo premalo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Uporabljam 820 že kakšna dva meseca. Zelo zadovoljen. Baterija mi zdrži mogoče še malenkost dlje kot prej na S3 recimo.
Resolucija niti pod razno ni "problematična", razen na papirju. Je izredno odziven, stabilen in definitivno manj hroščan kot bilokateri andorid, ki sem jih uporabljal (v tem letu S3 in Galaxy Nexus z 4.2.2). Kamera ni ravno nek presežek ampak vseeno zadovoljivo opravi svoj namen. Glede velikosti mi je mnogo bolj priročna kot 920, katera je proti 820 res konkretno večja/težja. Zelo mi je všeč ker se celoten pokrovček odstrani (vključno z vogali telefona), kar na dolgi rok pomeni, če se telefon poškoduje, spraska, se samo pokrovček zamenja in je kot nov. Aja pa recimo kakšen wifi hotspot (zaradi LTE) deluje neprimerno bolj stabilno kot na andoridu. Na andoridu sem moral mnogokrat večkrat poizkušati, da se je povezava sploh vspostavila (telefon - prenosnik), tukaj še nikoli nisem imel problema.
Edino kar mi ni najbolj jasno je kako kreirati playliste na samem telefonu. Res da se nisem kaj veliko poglabljal ampak ta stock music player je malce lesen oz. ni tako logičen kot sem vajen na androdidu kjer si muziko po playlistah nametal brez težav.
Skrata dobil sem testnega in sem zelo zadovoljen, tako da nisem prepričan, če me bodo na androidu še kdaj videli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.040
113
Mislim, da boš za playliste, moral počakali na VLC player za wp8, ki bi naj bil ravno nekje za vogalom
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No ja no to ni ravno playlista za moje pojme. Jaz bi si recimo rad naredil eno playlisto running, drugo chill in podobno...torej? Znanstvena fantastika za WP8 ali pač? Sicer mi je sistem res všeč, sploh zaradi hitrosti in zanesljivosti nasproti najhujšim andorid mašinam ampak kakšni taki banalni kiksi pa še vedno nakažejo, da so malce mlad OS
smile-1.gif

Aja btw, kupi kdo lepo ohranjenega Galaxy Nexus z stock 4.2.2. andoridom
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Jaz bi si recimo rad naredil eno playlisto running, drugo chill in podobno...torej?
Kako ni možno?
smile-1.gif
Po zgornjih navodilih ti bo uspelo.
Je pa res, da je malo nerodno narejeno, če želiš več različnih playlist, saj dokler popolnoma ne ustaviš glasbe vedno dodajaš skladbe na obstoječ seznam predvajanja. Morda še najlažje narediš preko raziskovalca/file explorerja na računalniku

ALI
1. Tapnite in pridržite izvajalca, album, skladbo, zvrst ali celo obstoječi seznam predvajanja in nato tapnite Dodaj trenutnemu predvajanju, da glasbo dodate v začasno čakalno vrsto.
2. Nato pojdi na trenutni seznam predvajanja skladb
3. Spodaj na dnu imaš ... (3 pike) in opcijo "shrani kot seznam predvajanja" in vpišeš ime Playliste.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa "missed call" oz zgrešeni klic se vidi, če pustiš telefon dlje časa na miru ali pa ko dobiš kak SMS. Če me ni poleg telefona, pa recimo pridem čez pol ure nazaj k telefonu, bom videl zgrešen klic ali pa SMS, brez da tikam telefon?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja na lockscreenu imaš napisano število zgrešenih klicev, neprebranih majlov, smsov, ....

Tako zgleda lockscreen:
LockScreen_5F00_Bing03_5F00_16x9_5F00_13E2F72E.jpg