Nokia E71 in njene male skrivnosti

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Najnovejši Firmware, pa ne opažam nobenih težav, baterija še zmeraj drži kot nova.

Kaj pa storiti v primeru, da telefon zmrzuje. Namreč vsake toliko časa se vse ustavi, ponavadi takrat, ko končam klic in hočem klicati drugega. To se dogaja od nakupa (lani poleti) , le da se je s tistim firmware-om še resetiral, sedaj (vmes sem dvakrat nadgradil) pa le razmišlja kakšnih 5 sekund
wink-1.gif
.

Jernej

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Uh...meni se zgodi da ko me kdo kliče in ko se hočem javit in stisnem zeleno tipko telefon utihne in zmrzne...potem pa motem dat baterijo ven...ni druge.....temu ki kliče pa pravi da sem nedosegljiv.No....se zgodi 1x na mesec.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz sem tudi opazil po nadgradnji FW da mi fullll žre baterijo, potem pa sem pred časom še 1x na novo namestil Garmina, resetiral vse nastavitve v njem in je sedaj OK, dobro ne more se primerjat z avtonomijo baterije od E72 (čeprav sta popolnoma enaki bateriji) ampak vseeno.

juddpower

Zelenc'
22. nov 2009
2
0
1
Meni je pa včeraj telefon padel po tleh, ga na hitro poberem in je še nekaj časa kazalo sliko potem pa je po črtah izginila. Telefon ugasnem in prižgem nazaj vendar ekran samo sveti črno. Torej predvidevam, da je šel ekran ali je tudi kakšna druga možnost?
Aja, ko telefon prižgem se sliši da pride v menu. Sem ga tudi odprl preveril kontakt ekrana, je OK vendar slike ni pokazalo. Na ekranu pa ni vidnih poškodb (ni počen).

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Mogoče kdo ve, če se kje na kakšnem simobilovem prodajnem mestu nahaja še nokia E71, vem da je že izven prodaje in da jo 90% ne bom več dobil, pa vseeno bi se rad prepričal, če mogoče, kje je še kakšna zaloga, se to da kako preveriti?

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Kupil sem nokio E71 black preko bolhe. Sedaj imam pa par vprašanj, da vidim, če vse klapa. Original in da ni ukraden to je pomojem vredu, imei se ujema tako na garancijskemu listu, telefonu, kot na škatli. Tudi v bazi ukradenih telefonov jo nisem našel. Vendar me pa zanima nekaj drugega, sw naj bi bil posodobljen mi lahko kdo pove, kje vidim kateri sw je na telefonu? Ko na telefonu pritisnem bližnjično tipko za imenik, mi prikaže imenik z beli ozadjem, kolikor sem seznanjen naj bi bil ozadje tako kot je tema? Se dajo te stvari kako nastavit, ker sam nisem našel, tudi vračanje tovarniških nastavitev ne prime koda 12345, katera druga naj bi bila pa pojma nimam. Upam da je samo sw napaka.

Fizično pa telefon tudi ni v najlepšem stanju, je še v garanciji, star je 5 mesecev, za ekranom je prah, pri katerem bom uveljavljal garancijo. Zanima me se pri teh telefonih da menjati ohišje? Na eni strani je malo več lufta kot naj bi bilo normalno in imam na sumu da je bil odpiran, vendar če je bil mi bodo na garanciji hitro povedali.

kupljen je pa preko tega oglasa: http://www.bolha.com/oglas383894101/-nokia-e71-skoraj-nova

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ta problem z belim ozadjem v imeniku imam tudi sam. Ko sem kupil novo pri simobilu, je bilo ozadje v imeniku enako kot drugod v menijih, kasneje se mi je pri igranju s temam spremenilu na belo in ga ne vem več spremeniti.
confused-1.gif

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:

Fizično pa telefon tudi ni v najlepšem stanju, je še v garanciji, star je 5 mesecev, za ekranom je prah, pri katerem bom uveljavljal garancijo.

Najbrž se pri vseh teh nokiah nabira prah na zaslonu. Če ti glede prahu uspe doseči kaj na račun garancije, prosim sporoči. To bi bilo nekaj novega.

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Na račun garancije prah ni težave, rade volje ti ga bodo sčistili ampak mi smo čakali na E51 cca. 2-3 tedne.....

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Hvala fantje za informacije, sw je aktualni. Glede belega zaslona v imeniku, sem opazil da ima kolega isto in tudi ne ve kako pa kaj je do tega prišlo. Glede praha, bom pa definitivno šel in vsaj povprašal če lahko uveljavljam garancijo, vendar čez kak mesec ali dva, ko me prvi val navdušenja do telefona mine.

Zaenkrat sem izvedel vse, hvala za pomoč

aja samo še to me zanima, se da menjati ohišje telefona, imam par prask na ekranu in bi celotno prvo ploščo menjal se to da, lahko to sam naredim brez da vplivam na garancijo?

Nazadnje urejeno:

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Na račun garancije prah ni težave, rade volje ti ga bodo sčistili ampak mi smo čakali na E51 cca. 2-3 tedne.....

Rade volje bi mi čiščenje zaračunali. Meni so rekli, da je prvič čiščenje zastonj. Drugič in tako naprej pa mi bodo čiščenje zaračunali. Dejali so še naj si raje omislim kakšen žok, da bom malo preprečil dostop praha do telefona. Pa sem ga imel stalno v tem orginalnem žoku.

Jaz ga na vsake toliko očistim kar sam. Ga razdrem (odvijačim dva vijaka) in posesam.

LP

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
no to sm tudi sam imel name, vendar nekje sem prebral da to vpliva na garancijo, je to res? ali se ne vidi, če ga sam razstavim

sem očistil prah in sedaj je tako kot mora biti;)

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Pri zvonenju telefona mi glasnost niha, ko poslušam isti komad, deluje normalno. Ima kdo iste probleme z nihanjem jakosti, je to zaradi sw-ja, ker če bi bilo kaj z zvočnikom narobe bi nihala jakost vsakič ko poslušam komad, v mojem primeru pa samo ko me nekdo kliče.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
imam ja, slučajno to vpliva na tako zvonenje? grem probat;)

p.s. sedaj dela normalno, 3d toni so bili vključeni zato je nihalo. hvala ti za pomoč, dobiš zvezdice;)

Nazadnje urejeno: