Nokia E71 in njene male skrivnosti

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
Čudi me to, da je do danes delal brez kakšnih nevšečnosti. Bom počakal še dan ali dva, če ima mogoče samo prebavne motnje, pa bom potem posodobil FW.
rolleyes-1.gif

ljncku

Zelenc'
12. jan 2010
11
0
1
Živjo!
Pred kratkim sem zasledila tale forum, ki je verjetno kot nalašč zame... Imam namreč probleme z Nokio E71, ki to verjetno sploh ni. Kupila sem jo prek Bolhe in sumim, da je ponaredek s Kitajske. Vanjo sem podvomila takrat, ko sem opazila, da je reža za vstavljanje SIM kartice drugačna kot v originalu (kartica v režo ne gre po širini, ampak po dolžini). Tudi sam meni je drugačen in zelo zelo pomankljiv, pa tudi imena ikon so drugačna (namesto Communication je ikona z imenom Contact ali pa namesto Tools piše Tool.) Tudi izbira evropskih jezikov je zelo skromna (eng, fra, ita pa mogoče še kakšen), ostali jeziki so večinoma azijski ali arabski. Na telefonu prav tako ni navigacijske naprave, ki bi morala biti, pod ikono, kjer bi moral biti settings wizard so games, pa še bi lahko naštevala.... Imam torej verjetno prav, da je telefon s Kitjske, a ne?
Se da mogoče kljub temu telefon kako nadgraditi, da bo deloval normalno, z vsemi funkcijami, ki bi jih moral imeti? Nekaj sem sicer že poskusila, vendar mi napiše: Ta operacijski sistem ni podprt. Postopek nameščanja se ne bo nadaljeval.
Mi prosim svetujete, kaj naj storim? Hvala za kakršno koli pomoč... LP

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Tole nebo šlo ker kitajski ponaredki ne podpirajo istih funkcij kot original- ni wlana,gps itd. Nekateri imajo celo za 2 sim kartici ipd.
Softwear-a pa nemoreš kar tako gor dajat ker je narejen za določen telefon.

Nazadnje urejeno:

ljncku

Zelenc'
12. jan 2010
11
0
1
Hvala za odgovor.
Odlično, večjega sr.... si ne bi mogla zrihtat. Seveda, bom dala fotke gor, da vidite to čudo od čuda. Torej mi verjetno ne preostane drugega, kot pa da telefon vržem v koš oz. ga prodam naprej kot Nokia E71 s Kitajske.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ljncku pravi:
Hvala za odgovor.
Odlično, večjega sr.... si ne bi mogla zrihtat. Seveda, bom dala fotke gor, da vidite to čudo od čuda. Torej mi verjetno ne preostane drugega, kot pa da telefon vržem v koš oz. ga prodam naprej kot Nokia E71 s Kitajske.
Upam, da imaš podatke od cigana. ki ti je to prodal! Pošlji par res velikih prijateljev k njemu po original E71 in potne stroške v znesku, ki si ga plačala.

ljncku

Zelenc'
12. jan 2010
11
0
1
Po parih nesrečnih naključjih njegovih podatkov nimam več.
frown-1.gif
Kuli in papir sta še vedno najbolj zanesljiva pripomočka. Žal ju ob pravem trenutku za pravo stvar nisem uporabila. Smola... Amm, kako pa lahko tuki na forumu objavim fotke?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Shrani jih na www.shrani.si, potem pa klikni pri zadnjem postu tukaj "odgovori" (desno) in pod okencem boš našla "Markup kodo" Slika, klikni da se ti odpre majhno okence, kamor skopiraš link iz Shrani.si.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak navzven pa izgleda zelo dobra kopija
smile-1.gif
...

Je pa znacilnost teh kitajskih ponaredkov, da imajo ponavadi dve lezisci za SIM kartice in lahko hkrati imas vstavljeni SIM kartici razlicnih operaterjev in si na obeh stevilkah dosegljiv
smile-1.gif
...

ljncku

Zelenc'
12. jan 2010
11
0
1
Res je, da je pri režah označeno,da naj bi šli 2 kartici not, vendar je narejena reža samo za eno.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak navzven pa izgleda zelo dobra kopija
smile-1.gif
...

Je pa znacilnost teh kitajskih ponaredkov, da imajo ponavadi dve lezisci za SIM kartice in lahko hkrati imas vstavljeni SIM kartici razlicnih operaterjev in si na obeh stevilkah dosegljiv
smile-1.gif
...

Navzven res izgleda zelo prepričljivo. Kar bi meni takoj sprožilo alrm je uporaba pismenk na tipkovnici.

ljncku

Zelenc'
12. jan 2010
11
0
1
Dual SIM settings je funkcija, ki ne dela (kot veliko drugih). Tole na številčnem delu so pa verjetno res pismenke. Fora je v tem, da je telefon prevzela frendica, ki ni bila pozorna na vse te stvari (pa saj to niti ni bila njena naloga). Problem je v tem, da je tip po telefonu obljubljal stvari, ki jih potem nisem dobila (rekel je recimo, da je telefon z Nemčije, nov, zapakiran (embalaža je bila totalno poškodovana in plastika zmečkana), z garancijo in računom). Čudi me tudi, zakaj sta v paketu 2 bateriji? Eh, kr neki....

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Ko smo že ravno pri teh znakih...kako bi se jih dalo dobit dol oziroma vsaj razbarvat?

Sam jih vsake toliko pobarvam z akrilno barvo, ampak gre čez 2 tedna dol, pa se mi ne da vedno tega ponavljat...

Znakov nimaš kaj razbarvat, ker so edini del bumbov ki niso pobarvani
smile-1.gif
Če se jih hočeš znebit ne bo druge kot da gumbe pobarvaš oz poiščeš tipkovico ki teh znakov nima gor in zamenjaš.