Nokia E52

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Eno vprašanje, koliko hitra pa je ta E52 proti E serijam prejšnje generacije? Glede na močan procesor še Sybian vedno šteka?

Lp

s3c

Pripravnik
2. okt 2007
154
0
16
Ker so problemi zaradi software-a... Je pred eno uro na voljo nov software tudi za SLO območje, tko da... Posodobi pa boš videl, če bo kaj boljše.

s3c

Pripravnik
2. okt 2007
154
0
16
Prosim sporoči če boš opazil kakšne novosti oz. izboljšave... Jaz ga posodobim jutri ko pridem do kabla...

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Garmin še vedno šteka kot prej. Imam naložene karte CN Europe NT 2010.10,AdriaROUTE 2.30 NT in SCG Route 2.00.Garmin pa je XT 5.00.50s60.9. Probal sem samo z Adrio in šteka, samo z CN šteka , obedve skupaj vklopljeni in tudi šteka. Najprej zamrzne slika glasovno pa še nekaj časa dela, potem pa vse skupaj vrže ven včasih pa zašteka cel telefon.Po posodobitvi pa še vedno sogovorniki pravijo da me prekinja, tako kot prej. Tako da to niso odpravili, prekinjanje je zgleda serijsko saj tudi dvema kolegoma dela enako.

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Glede Garmina... ali lahko poiskusiš izklopit senzor gibanja (home->ctrl.panel->settings->general->sensor settings) in potem poiskusit še enkrat?

Kar se pa prekinjanja tiče...verjetno gre za problem, ko nekakšna 'noise cancelling' funkcija v bistvu povsem izniči glas... ali to še vedno ostaja v novi verziji FW?
Katastrofa...
frown-1.gif
((
Je morda kdo vprašal na Telerayu, kako je s to napako?

Lp

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Izklopil senzor gibanja je veliko bolje moram še malo stestirat ker mi je danes Adriaroute enkrat zaštekala.Za prekinjanje mi je prijazen gospod iz Teleraya povedal, daje možnosti več
- v notranjih prostorih veliko železa v stenah
- slab signal iz oddajnika
- slab kontakt pri mikrofonu
Zaenkrat bom počakal, če pa se bo prekinjanje konstantno nadaljevalo pa ga pošljem na servis.

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Prekinjanje zvoka je serijska napaka oz. feature, ki se Nokiji ni ravno posrečil...

Glej tule: link

Morda lahko sprintaš in neseš pokazat gospodu iz Teleraya? :)

lp

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Hvala za link, ki sem ga poslal na Teleray in na Nokia Contact center.Pričakujem odgovor. Glede Garmina pa je tako da ko imam vklopljeno samo Adrio včasih še zašteka ,ko pa imam vklopljeno samo CN pa dela brez problemov zaenkrat. GRMEK hvala za pomoč vsaka čast.

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Dobil odgovor iz servisa.Spoštovani,

v vašem primeru ne moremo govoriti o serijski napaki ali da je napaka - težava na vseh aparatih Nokia E52. Res je, da se pri nekaterih uporabnikih pojavlja omenjena težava, a jo Nokia zna odpraviti. V tem trenutku je zadeva proizvajalcu Nokia znana in imamo rešitev za vas. Edina težava je, da je potrebno vaš aparat poslati v nadrejeni tovarniški servis proizvajalca Nokia-, ker bodo izvedli popravilo. Aparati se vrnejo iz tujine v tednu dni do 10 dni.

s3c

Pripravnik
2. okt 2007
154
0
16
V petek sem tudi jaz posodobil software... Do danes nisem opazil nobene razlike glede na star sw. Zgleda da niso naredili veliko. Še vedno najbolj pogrešam da se ne da naložiti aplikacije podcast na telefon.

Stvar, ki najbolj upočasni telefon in povzoča največ nevšečnosti je senzor nagiba. Če je izklopljen telefon dela super, z starim in novim software-om...

Rok2012

Zelenc'
2. feb 2009
21
0
1
E52 zelo zelo odsvetujem ... v petek pri mobitelu vzel dva kosa...jutri gresta obadva nazaj če bo le šlo.
Zvok ob pogovorih pri obeh je katastrofa oziroma slabši kot pri petnajst let starih modelih... tako da stran od E52 .

Pa ni to edina težava teh telefonov....
frown-1.gif
Drugače pa je na netu že ogromno o težavah s tem telefonom in napisanemu lahko kar verjamete.

P.S. Sem na nokiah že 20 let od samega začetka pa še nisem bil bolj razočaran tako da...
lep pozdrav

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Rok2012 pravi:
E52 zelo zelo odsvetujem ... v petek pri mobitelu vzel dva kosa...jutri gresta obadva nazaj če bo le šlo.
Zvok ob pogovorih pri obeh je katastrofa oziroma slabši kot pri petnajst let starih modelih... tako da stran od E52 .

Pa ni to edina težava teh telefonov.... Bil na vezi tudi z Teleray-em pa se ne splača o tem sploh pisat.. so zgodba zase in mislim da gredo po poti Sveme..
frown-1.gif
Drugače pa je na netu že ogromno o težavah s tem telefonom in napisanemu lahko kar verjamete.

P.S. Sem na nokiah že 20 let od samega začetka pa še nisem bil bolj razočaran tako da...
lep pozdrav

LOOOL ... ze 20 let si na Nokiah? Mobitel, kot prvi mobilni operater je bil ustanovljen leta 1991, 1995/1996 pa so zaceli graditi GSM omrezje in zaceli s komrecialnim delovanjem...
Eni pa res znate napihnit zadeve in iz muhe naredit slona
smile-1.gif
...

Poleg tega je za po mojem mnenju sedanji polozaj Sony Ericssona veliko slabsi, kot je bil v casu, ko je bila Svema uvoznik in pooblasceni serviser...

Se pa strinjam, da tudi Nokia ni vec tisto, kar je bila...

Rok2012

Zelenc'
2. feb 2009
21
0
1
ja "Jest" imaš prav ni 20 let ker sem to napisal v naglici in v prispodobi in se za to opravičujem , točan podatek je od cca konca 96 ali začetka 97 in to je reci piši 14 let tako o tem ..... še enkrat se opravičujem "Jest"-u za napako

kar pa se tiče "Eni pa res znate napihnit zadeve in iz muhe naredit slona " pa se nebi strinjal s teboj, ker zame taka naprava z takim bugom oz napako niti pod razno ne odgovarja, za božjo voljo prosim ... zmore skoraj vse od PDF-a,worda,excela,itd itd ... klicat pa ne morem ker sogovornika ne slišim razločno.... ali pa me on ne sliši... pa saj nisem glu..p in si vse to domišljam oz. nas je že kar precej takih očitno po forumih sodeč...

pa da ne bo pomote, sem bil do pred dveh ali treh let velik fan Nokie, sedaj pa čedalje večkrat razočaran...

No v končni fazi mi je vseeno ali jo kupite ali ne jaz zase že vem odgovor za v naprej
ne-ne-1.gif
, mi je v bistvu kar malo žal ker sem na ta forum napisal svojo izkušnjo.
Adijo.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne se kregat! Zdaj pa eno vprašanje ki ne sodi tukaj zraven, dobil sem Debitelovo Nokio 6700 Classic v kateri je 1GB kartica in so gori na tej kartici tudi mape za navigacijo (cca. 260GB), ko sem se povezal gor mi je zahtevalo da te karte plačam. V čem je potem "finta"? A se da to kako zrihtat?
grims-1.gif