Nokia E52

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
To je zbugan telefon do amena. Imam ga kašne 3 mesece z redno posodobljenim FW..in kaj vse mu dogaja:

- včasih se ne morem oglasit, kaže mi klic, vendar takrat nobena tipka ne prime. Šele ko klicoči odneha, se začne telefon spet odzivat.)
- velikokrat mi kaže samo telefonsko klicočega, brez imena, čeprav imam osebo shranjeno v imeniku.
- pri pregledu slik z default pregledovalnikom, se mi začne zelo počasi odzivat, listanje slik je izjemno počasno (z Rwiewerjem je OK)
- včasih pozabi spustiti zvok ko prileti mail (potreben je restart telefona da je spet OK)

velik plus gre pa seveda avtonomiji baterije, ki mi ob poslovno-privatni uporabi zdrži celih 6 dni!

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
kaj pa vem, jaz nimam niti ene tezave z njim, se niti 1x mi ni zablokiral ali bilo kaj od tega kaj si opisal

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Kot da si pisal po mojem nareku
frown-1.gif

Edino baterija mi zdrži samo dva dni (verjetno jo kurijo dodatne aplikacije).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

dajte še pripisati kateri FW imate gor - se mi namreč močno zdi, da je predvsem od FWja odvisno kako se obnaša

meni npr. vsake toliko "pobriše" dnevnik klicev (čeprav imam nastavljeno na 30 dni), baterija zdrži 3-4 dni (čeprav doživel tudi, da je zdržala samo 2 dni - je pa res da je pri meni uporaba precej "niha")

FW 033.002 (Si.Mobil)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jaz imam verzijo 034.001 in prav nobena verzija nima vpliva na obnašanje mojega telefona, to vem, saj ga redno posodabljam. Nisem nikoli opazil nobene razlike, napake ostajajo.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
dejansko jaz od prvega firmware dalje nisem imel tezav to pa je bil mislim da v21 al tam nekje. Sedaj pa imam 034.001

sem pa telefon dobil, po tem ko je Mobitel umaknil telefone iz prodaje in dobil novo posiljko - eden izmed prvih telefonov iz te nove posiljke

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Žena ima prav tako telefon iz tistega kompleta. Nikoli nobene nadgradnje, telefon pa deluje brez težav, baterija zdrži zelo dolgo.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Saj zdaj je že znano okoli E52-ke in ni nobene filozofije. Eni imate srečo, da ste dobili telefon brez napak, drugi pa nesrečo, da smo dobili telefon z različnimi "neozdravljivimi boleznimi", katere epidemije so nalezle veliko E52-setic..
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
To je zbugan telefon do amena. Imam ga kašne 3 mesece z redno posodobljenim FW..in kaj vse mu dogaja:

- včasih se ne morem oglasit, kaže mi klic, vendar takrat nobena tipka ne prime. Šele ko klicoči odneha, se začne telefon spet odzivat.)
- velikokrat mi kaže samo telefonsko klicočega, brez imena, čeprav imam osebo shranjeno v imeniku.

to prvo se tudi meni dogaja in me prav znervira, ko moran nazaj klicat.
glede telefonsk št. pa preveri da nimaš kje za isto številko dve različni imeni.

Od moje številka in ICE(in case of emergency) sta enaki, zato nikoli ne izpiše imena ko me kliče, izpiše samo številko.

Lp

SaFast

Zelenc'
4. avg 2010
8
0
1
6 VPRAŠANJ ZA E52. PROSIM ZA POMOČ.

Pozdravljeni. Danes sem testiral E52 v eni trgovini a nekaterih odgovorov nisem mogel najti. Zato vas lepo prosim za pomoč.

1. Ali je možno XLS datoteke (ustvarjene na telefonu) kopirati na osebni računalnik (in jih seveda uporabiti z MS Excel-om) in če ja, kako? Preko podatkovnega kabla?

... ter obratno, ali je možno na telefonu urejati XLS datoteko, ki je bila ustvarjena na osebnem računalniku in prenešena na telefon?

2. Ali je možno prenašati datoteke (npr. MP3, XLS datoteke ...) preko Blutooth povezave iz osebnega računalnika na telefon in obratno, iz računalnika na telefon?

3. Ali je možno prenesti MP3 datoteke iz osebnega računalnika NEPOSREDNO (direktno) na SD kartico (16 GB max) in kako?

4. Opazil sem, da je v Excelove celice možno pisati številke. Na kakšen način pa je možno pisati tudi črke?

5. Ali je branje (predvajanje, previjanje naprej, nazaj...) MP3 datotek kakorkoli počasnejše iz SD kartice, kot pa iz notranjega pomnilnika ter ali je počasnejše, ko je kartica dokaj polna (npr. 15.9 GB od 16 GB)?

6. Ali pri dolgotrajnemu delu v telefonskem "Excelu" in istočasnemu poslušanju glasbe ter 'sprehajanju' med aplikacijami razen baterije še kaj 'trpi', glede na to da je notranji spomin 256MB? Po domače povedano, ali se telefon 'utrudi'?

Osebno mi je E52 v zlati barvi najbolj všeč, a opažam da je večina srebrne barve. Je kakšen poseben razlog za to?

Ali že obstaja kakšen naslednik E52?

Ali bi mi glede na zgornji opis opravil morda predlagali kakšen drugi telefonski aparat?

Prav tako opažam, da imate nekateri težave z Garmin navigacijo, iskanjem po imeniku, Wireless-om, nalagate firmware.... Me zanima napačen telefon?
smile-1.gif

Sicer pa berem da prihaja Symbian 3 kmalu, a mislite da je bolje da malo počakam? Namreč ne mudi se mi, je pa E52 lepa in ne vem ali bodo nasledniki prav tako.

Hvala lepa.

Lep pozdrav.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
TI BOM SEDAJ DOKAZAL .PA BOMO VIDLI KDO JE ZMEDEN??????http://www.a2phone.com/nokia-firmware-e52-rm-469-caredp-70-051018-europe PA SI MALO ZAMISLI KDO NAJ BI BIL ZMEDEN JAZ SIGURNO NE

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Nisem užaljen ,samo nekateri pišejo neumnosti ,se vidi po zgornjih postih kdo ,pa kr tja v tri k.....e , se ne prepričajo kako pa kaj .L.P. TUPLI

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
se moram TUPLIju opravičiti - meni je po vpisu V051.018 v google našlo le update za E72 - sam je očitno NOKIA res izdala novi - glej comment na nokia saga

je pa čudno, da preko webudaterja še nič ne najde - ozr. se naj javi kdo, ki že lahko "dol potegne" (original - 3rd parties me ne zanima
tongue-1.gif
)