Nokia E51

s3c

Pripravnik
2. okt 2007
154
0
16
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Kje si pa noložil SLO meni? Teleray ali v kaki mobištacuni?

Cena na Teleray-u je 50€, v mobi trgovini (Podutik) pa rečenih 10€ ! Prideš, počakaš 10-15 minut in greš...

apsteki

Zelenc'
4. dec 2007
7
0
1
Če si boš prebral malo več na spletni strani www.mobisvet.si boš ugotovil,da ti mobisvet pošlje telefon v 24 urah od naročila,"galerija" je v gosposki,če imaš namen kupit kaj tam ti jih toplo priporočam,ker pri njih kupujem od leta 2003,pa imajo telefone prej kot teleray in svema mesec dni hitreje,samo jih tako hitro prodajajo da jih ti AXION nisi uspel niti pogledat

apsteki

Zelenc'
4. dec 2007
7
0
1
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
Vse brez problemov, ko pa bi imel problem s telefonom pa bi nastal problem.
Drugo kot drugo, prides v trgovino - na internetu ima napisano telefoni na zalogi, stopim v trgovino in vprašam: Imate Nokio 6300? Ne. Imate K850i? Ne. Imate 6500? Ne.

To mi pove dovolj o trgovini, da o tem kakšen odnos do kupca imajo ne bi.
Sicer pa... vsak kupi telefon kje mu paše. Če ti pač paše da ga kupiš tam ni panike.
Jaz sem samo izrazil svoje mnenje.

LP

10.gif
Verjetno starih modelov ne držijo več v trgovini

apsteki

Zelenc'
4. dec 2007
7
0
1
Citat:
Uporabnik apsteki pravi:

Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:

Drugo kot drugo, prides v trgovino - na internetu ima napisano telefoni na zalogi, stopim v trgovino in vprašam: Imate Nokio 6300? Ne. Imate K850i? Ne. Imate 6500? Ne.

Sicer pa... vsak kupi telefon kje mu paše. Če ti pač paše da ga kupiš tam ni panike.

LP

10.gif

SAJ V BIGBANGU VERJETNO TUDI NIMAJO VSEH TELEFONOV KI SO NA TRŽIŠČU NA OGLED

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik apsteki pravi:
Citat:
Uporabnik apsteki pravi:
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:

LP

10.gif
SAJ V BIGBANGU VERJETNO TUDI NIMAJO VSEH TELEFONOV KI SO NA TRŽIŠČU NA OGLED

In zakaj moraš kričati, da to poveš?
rolleyes-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Sensei, a je ta shop "legalen"? Mislim: garancija, racun, so terminali originalno zapakirani? Kako je z uveljavljanjem garancije?
Gledam malo po netu (Nemcija) in so pri Mobi svetu cene enake kot v Germaniji (sam bi nekako pricakoval pri nas drazje??).

Bos pomagal?
Hvala,

Lp

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:
Sensei, a je ta shop "legalen"? Mislim: garancija, racun, so terminali originalno zapakirani? Kako je z uveljavljanjem garancije?
Gledam malo po netu (Nemcija) in so pri Mobi svetu cene enake kot v Germaniji (sam bi nekako pricakoval pri nas drazje??).

Bos pomagal?
Hvala,

Lp

Mene moti edino to, da garancijo uveljavljaš samo pri njih. Se pravi, da zna bit nekaj čudno z papirji (moja domneva). Tudi sam sem se zagledal v njihovo ponudbo ampak se še opogumljam. Mogoče pa pride v novem letu kakšna ugodna ponudba v Simobil
tongue-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:

Bos pomagal?
Hvala,

Lp

Mene moti edino to, da garancijo uveljavljaš samo pri njih. Se pravi, da zna bit nekaj čudno z papirji (moja domneva). Tudi sam sem se zagledal v njihovo ponudbo ampak se še opogumljam. Mogoče pa pride v novem letu kakšna ugodna ponudba v Simobil
tongue-1.gif

Clovek bi pricakoval, da lahko gres direkt na Teleray (evropska/mednarodna garancija???)

Lp

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
ja to sem tudi jaz pričakoval. Nekako si želim potem zadeve urejati na uradnem servisu (Teleray). Ampak pri njih je bilo izrecno povedano, da se garancija uveljavlja pri njih (2 leti), oni pa naprej pri pooblaščenem servisu na Dunaju.

sensei

Pripravnik
11. okt 2007
83
0
6
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:

Bos pomagal?
Hvala,

Lp

Garancijo uveljavljaš pri njih, pa saj po mojem ni važno kje, samo da je, saj aparati ni crkujejo na veliko, mogoče 1 od 100. V glavnem nimaš se česa bat, odločitev je pa seveda tvoja.
P.S. Garancije v takšnih trgovinah se ponavadi rešijo prej in brez problemov (ne kot Svema in njihova tekočina)

apsteki

Zelenc'
4. dec 2007
7
0
1
zakaj ne bi bil legalen,če boš pogledal njihovo stran www.mobisvet.si ,boš videl da poslujejo od leta 2002,če bi bilo kaj narobe bi že zdavnaj morali dol zapret

Citat:
Uporabnik Marburg pravi:

Bos pomagal?
Hvala,

Lp

apsteki

Zelenc'
4. dec 2007
7
0
1
kaj pa bi raje da čakaš 45 dni ali pa še več da se na Telerayu ali Svemi spomnijo na tebe,potem pa ti rečejo da je prišel aparat v stik s tekočino,pa se j....,v tujini imajo drugačen odnos do strank preverjeno,lp

Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:

Bos pomagal?
Hvala,

Lp

tongue-1.gif

apsteki

Zelenc'
4. dec 2007
7
0
1
Kam ste se zapičli v toti Teleray ali Svemo,saj pa smo v EU,saj v Astriji in drugje po Evropi imajo tudi svoje Teleraye in Sveme,samo so malo bolj ažurni pri svojem delu,ker je konkurenca tako močna,pa odnos čisto drugačen,samo še to Telerayu in Svemi ni kliknilo in se zato tako obnašajo ker so sami na našem trgu

Citat:
Uporabnik hooger pravi:
ja to sem tudi jaz pričakoval. Nekako si želim potem zadeve urejati na uradnem servisu (Teleray). Ampak pri njih je bilo izrecno povedano, da se garancija uveljavlja pri njih (2 leti), oni pa naprej pri pooblaščenem servisu na Dunaju.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik apsteki pravi:
Kam ste se zapičli v toti Teleray ali Svemo,saj pa smo v EU,saj v Astriji in drugje po Evropi imajo tudi svoje Teleraye in Sveme,samo so malo bolj ažurni pri svojem delu,ker je konkurenca tako močna,pa odnos čisto drugačen,samo še to Telerayu in Svemi ni kliknilo in se zato tako obnašajo ker so sami na našem trgu

Citat:
Uporabnik hooger pravi:

Da te pomirim. Danes sem ga naročil in upam na pozitiven odziv. Upam, da te ne pozabijo takoj ko dobijo svoj denar.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Eno vprašanje za vse (predvsem lastnike oziroma tiste, ki ste naslednje morda preizkusili) - [/B]ali model E51 podpira samo spominske Micro kartice standardnega SecureDigital (SD), ali podpira tudi že kartice SecureDigital HighCapacity (Micro SDHC)? Konkretno me zanima za 2 GB oziroma 4 GB Micro SDHC tip (npr. najvišjega razreda 6). Glede na to, da naj bi SDHC pravzaprav omogočal večje kapacitete (od 4 GB naprej), kakor sem nekje na hitro prebral, predvidevam, da je zadeva podprta, nisem pa prepričan ...

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
V uporabniških navodilih (User Guide) že piše:

MicroSD

This device uses a microSD memory card. To ensure interoperability, use only compatible microSD cards with this device. Check the compatibility of a microSD card with its manufacturer or provider. Other memory cards than microSD cards are not compatible with this device. Using an incompatible memory card may damage the memory card as well as the device, and data stored on the incompatible card may be corrupted.

...

In še en odgovor Nokia Support-a na to temo, najden na nekem tujem forumu. Seveda tipično meglen, kot se za Nokio (in sodelujoče) "spodobi" ...

Sehr geehrter Herr Z,

Vielen Dank für Ihre Kontaktaufnahme mit dem Nokia Contact-Center.

Zu Ihrer Anfrage per E-Mail teilen wir Ihnen mit, dass wir zur Zeit nur

eine Speicherkarte anbieten welche den SDHC Standart (eigene

Anmerkung: [sic!]) unterstützt. Es handelt sich um die Nokia

Speicherkarte MU-41. Folgende Nokia Mobiltelefone sind mit dieser

Karte zu betreiben:

Nokia E90

Nokia N95

Nokia N95 8GB

Nokia N81

Nokia 810 Internet Tablet

Wenn Sie noch weitere Fragen oder Anregungen haben sollten,

können Sie sich jederzeit wieder an uns wenden.

Mit freundlichen Grüßen

X Y

Najbrž mi niti ni treba prevajati.
smirk-1.gif
Je pa zanimivo, da v seznamu ni omenjen E51, čeprav bi moral biti (odgovorjeno je bilo sicer prejšnji mesec) ...

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
No, na tole dilemo sem si odgovoril kar sam.
smile-1.gif
Podpira datotečne sistema FAT16 in FAT32 in najbrž tudi večje kapacitete spominskih kartic, kot je 4 GB. Mimogrede, če imate na telefonu nameščeno sistemsko programsko opremo, ki vam ne omogoča podpore pisanju in menujem v slovenskem jeziku (sam slednjih pravzaprav nikoli nisem uporabljal), lahko npr. v imeniku kljub temu vpisujete podatke s šumniki (imena, priimke itd.), namreč prek vsem poznane aplikacije Nokia Suite, katere čisto zadnjo verzijo si lahko naložite od tule:

http://nds2.nokia.com/files/support/global/phones/software/Nokia_PC_Suite_rel_6_85_14_1_eng.exe[/COLOR]

Telefonček je pa odličen, le enkrat si moram cel dan rezervirat zanj.
grims-1.gif