Nokia E5

Neyko

Zelenc'
12. sep 2008
20
0
1
Jaz pa imam težave pri povezovanju Nokie E5 z bluetooth napravo v avtu (Renault Arkamys 3D). Tefefon se mi načeloma poveže brez težav, vendar se mi povezava občano samodejno prekinja in ponovno vzpostavlja - tudi med pogovori, pri čemer se linija ne prekine. Ima kdo kakšno idejo kako rešit zagato?

Neyko

Zelenc'
12. sep 2008
20
0
1
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Imaš da se samodejno poveže , si mogoče menjal codo na avtu za povezavo med bluetooth gsm in avtom .

Imam, da se samodejno poveže nisem pa menjeval kode. Pri prejšnjem LG-ju je zadeva delala popolnoma b.p. Ima pa tudi žena z Nokio E72 podobne težave. Na eni od angleških Renaultovih strani sem zasledil tole:

Why does my telephone disconnect and reconnect itself to the system from time to time when I am driving my vehicle?

Some telephones have standby or energy-saving functions that operate in Bluetooth mode. These functions may cause inadvertent disconnection when used with the multimedia system. For optimum and safe use of the multimedia system we advise you to deactivate these functions. For details on how to do this, please refer to the instructions manual for your telephone.

...samo jaz tega v nastavitvah telefona ne neajdem

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mogoče se motim, a nimajo nekateri telefoni na skupnem čipu WLAN, Bluetooth in FM? Če to drži, potem poglej v nastavitve WLAN, kjer se da nastaviti režim delovanja.

Pri N95:
Meni -> Nastavitve -> Povezava -> Omrežje WLAN -> Možnosti -> Dodatne nastavitve -> če se pojavi opozorilo, izberi Da -> Varčevanje z energijo - tu imaš na voljo, da ga omogočiš ali onemogočiš.

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Pozdravljeni!

Zanima me, če slučajno kdo karkol ve o bt slušalkah in katera bi bla primarna za omenjeno nokio. Punca je sicer dobila zraven že neko slušalko na štriku, ampak neki ne dela dober, slabo se sliši, razen če tišiš knof, ampak tišat in se pogovarjat je pol isto k da maš mobitel u rok. Rabila je sicer nebi velik, kako uro na dan, tako, da nebi neki dragega, tok da se sliš vredu pa je. Neki sm gledu slušalke od nokie in pa jabra, so dokaj poceni.
Kej tazga..
http://www.mimovrste.com/artikel/1800038828/bluetooth-slusalka-jabra-bt2045

ali

http://www.mimovrste.com/artikel/1800035825/bluetooth-slusalka-nokia-bh-108-sivo-crna

Zdej ker o teh zadevah nimam pojma, me zanima če kdo kej pozna kaj bi blo vredu za glih tok da ma neki, ker mi gre na žvce ker skoz čveka v avtu, pa še mal cnej k kazen je
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
Pozdravljeni,
na E5 mi nikakor ne uspe usposobiti govora pri navigaciji - to da bi mi ženska dajala navodila, kam naj zavijem.
Javi se samo takrat, ko prekoračim hitrost.
Je že kdo slišal za tako težavo?
hvala in lp!

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Lahko samo potrdim, da z Nokio E52 sem imel podobne težave v Renaultu... Ko se je klic vzpostavil, se je povezava po cca. 5 sekundah prekinila, čez cca 5 sekund se je ponovno vzpostavila, in nato teče pogovor normalno v nedogled. Prej bi rekel da je neko neskladje z Symbian sistemom.

grin

Zelenc'
2. mar 2012
1
0
1
Mene pa zanima, ce kdo ve, kako se izklopi prenos podatkov pri Nokia maps? Vsakic ko odprem zemljevid se avtomaticno poveze z internetom in nikjer ne najdem, kje bi to izklopila. Mape sem prenesla preko Suite in sem izklopila tisto varianto o obvescanju o prometnih zastojih in vse ostalo, pa tudi to ne pomaga.

Po moji logiki bi morala bit opcija, da za navigacijo uporablja samo zemljevid in GPS, ali se motim?

Sej mi ni tako motece, dokler sem v Slo, ampak bi jo definitivno rada kdaj uporabila tudi v tujini in si ne bi rada nabijala racuna.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Nič še ni napisano zaenkrat , komaj izšlo , danes ponoč. Samo vidim, da se mi je na serverju obnovilo . Skoraj vse regije , Si.mobila še ni zaenkrat noter v update .

Nazadnje urejeno:

e5new

Zelenc'
17. apr 2012
3
0
1
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Nov FW danes v091.001

Pravkar sem ga namestil, zdaj pa je telefon v ang.jeziku.
Sem poskusil hard reset, isto, na začetku zagona me sicer vpraša za državo, zberem Slovenijo, kasneje pa v Language options samo /Automatic/English.
confused-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali je aparat Nokia E5 kupljen pri nas v Sloveniji ? Če je v tujini nima balkan product code in tudi balkan language pack nima noter .

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Si spreminjal Product code ? za to kar si delal ? Nazaj daš product code - dej balkan ali slovenia v phoenix in ga še enkrat updejtaj v ovi suite - danes v3.4.27 . Jaz ne delam s temi phoenix ali jaf softwerji , ker imam tovarniški servisni .

Nazadnje urejeno:

e5new

Zelenc'
17. apr 2012
3
0
1
Hvala za odgovor.

Jaz bi že dal nazaj product code ali karkoli je že, če bi vedel, kaj pa kako.

računalniško.telefonski.analfabet.press