Jaz uporabljam Apple Pay že 5 let (še iz časov, ko ga ni bilo pri nas). Od takrat naprej sem samo 1x uporabil kartico in sicer na nekem letališču na parkirnem terminalu, pa se potem ugotovil da zato, ker NFC na terminalu ni delal. Drugače pa v petih letih niti ene težave.
Telefon ne rabi biti pri miru, samo prisloniš. Sem pa opazil na pri nekaterih POS je dovolj, da približaš na npr. 5 centimetrov, pri nekaterih pa rabiš čisto prislonit. POsebej od NLB se mi zdi, da so taki, da moraš čisto prbiližat.
Tudi sam uporabljam mobilno placevanje preko Apple Pay ze ohoho let ... nekje od leta 2016, ko se je pojavil boon. >> https://www.mobile.si/articles/apple-pay-boon-uk.html in kasneje preko Curve ... Pa se ne spomnim, da bi imel kdaj kaksne hude probleme... Na zacetku sem sicer imel se vedno za revervo s seboj denarnico... Zadnjih nekaj let pa je ponavadi nimam ... vecinoma placujem z uro ... edino pred kratkim v Aleji v Sparu ni slo placat z uro... Sem potem probal s telefonom in normalno placal z isto kartico ... Cez par minut pa sem pri drugi blagajni v trafiki normalno placal tudi z uro ...
Med korono je bil ponekod problem, ker so imeli POS tako namescen, da je bila tista pleksi ograda tako postavljena, da si sicer kartico lahko ob strani prislonih, roko z uro pa je bilo ze malo tezje ...
Je pa tako,d a vcasih zapiska prakticno takoj... vcasih pa je treba pocakat kaksno sekundo ali dve, preden zapiska, da potem lahko odmaknem uro ...