NLB pay

erikson

Guru
25. avg 2007
22.361
6.148
113
Njih z zastarelimi telefoni je samo ene par in točno vedo, kateri so.

"Čez vikend so si brez vnaprejšnje napovedi zamislili nadgraditi KlikIn, ki generira OTP geslo za Klik, ki zdaj zahteva vsaj Android 8. Moj sicer star a delujoč telefon ima Android 7 in tako sem čez vikend brez vnaprejšnje napovedi ostal brez dostopa do Klika, in to prav pred petnajstim, ko moram plačati še večino položnic," nas je obvestil bralec.

Na banki so mu svetovali, naj zamenja mobilni telefon. "Glede na to, da aparat sicer še povsem dobro deluje za tisto, kar ga potrebujem, se mi zdi z ekološkega in ekonomskega vidika zgrešeno, da bi ga menjal, samo za to, da bi lahko generiral geslo za Klik," pravi.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Naj tem 1% še dajo gratis telefonski aparat zaradi lojalnosti, če so se že odločili za takšno posodobitev ;)

• Haha
Reactions: bizi

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Samo za občutek... Android 7.0 je izšel pred 7 leti. Vzdrževanje programske opreme za stare operacijske sisteme preko neke točke žal več ni ekonomsko upravičeno in je pač treba narediti rez.

Je pa tu še drug aspekt - varnost. Android ima mesečne security patche in seznam popravljenih "lukenj" je vsak mesec kar dolg. Zdaj pa si predstavljaj koliko varnostnih tveganj se nabere če sedem (7!) let ne posodobiš operacijskega sistema.

Bi si kdo upal uporabljati 7 let star in neposodobljen OS na računalniku? In na njem celo furati spletno bančništvo? Jaz si ne bi in ne vem zakaj bi telefone glede tega smatrali drugače.

• Všeč mi je
Reactions: guardy in BigPoppa

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Situacija glede Android posodobitev se je precej izboljšala v zadnjih letih. Flagshipi imajo praktično vsi mesečne fixe in ranga 3 leta podporo. Apple ima sicer daljšo podporo, ampak takle mamo trenutno.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
O ustreznem androidu sem govoril že aprila.
Je pa tako, da ko se je govorilo o novi aplikaciji z min zahtevami za android, bi se lahko te 3 mesece pri vsakem zagonu aplikacije oveščalo o novih zahtevah za android.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.322
151
63
O ustreznem androidu sem govoril že aprila.
Je pa tako, da ko se je govorilo o novi aplikaciji z min zahtevami za android, bi se lahko te 3 mesece pri vsakem zagonu aplikacije oveščalo o novih zahtevah za android.
Trenutno je vse skupaj obviselo, na banki pravijo, da imajo velike tehnične težave ;).

Jernej

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.951
6.566
113
NLBPay meni ne dela in tudi javi napako, ce ga odprem, ce imam VPN vklopljen. Ko ga izklopim, pa popupne tako potrditev placila kot vse ostalo.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Meni trenutno Pay celo deluje na A13 (Sony), pa mi kar nekaj mesecev ni. GPay sem tudi uredil, danes prvič plačal s telefonom, brez da bi ga odprl ali vklopil aplikacijo. Je delovalo normalno.

Da pa ima banka toliko težav s aplikacijo, je sicer nezaslišano. Dolgo časa sem moral uporabljati N26, ker enostavno ni šlo potrjevati plačil preko aplikacije. Katastrofa.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
4 dni čakal, da me pokličejo nazaj.
Danes deinstalirali podatke aplikacije, na novo naložili. Še nisem testiral. Ne vem, kaj mi bom 6 sveč?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.951
6.566
113
Javi "nepricakovano napako" in naj klicem center. Tuji IPji pa tudi,.. ne vem... Ce grem v tujino, tudi ne bi delalo, al kaj?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.951
6.566
113
Me mara VPN. Cetudi se prijavim nekam v Sloveniji, mi vrze enako napako ven. Zakaj in kako ve? Ter zakaj ga moti?