12,99 Unicredit, 13,30 NLB ... za enakovredna paketa (oba Premium).a to primerjaš s starimi paketi, ker z drugimi bankami sigurno ne. še moj pregovorno dragi unicredit je cenejši...
Nazadnje urejeno:
12,99 Unicredit, 13,30 NLB ... za enakovredna paketa (oba Premium).a to primerjaš s starimi paketi, ker z drugimi bankami sigurno ne. še moj pregovorno dragi unicredit je cenejši...
I sine bih tata...Jaz bi kakšen milijon ali več brez kritja, tako kot se je dalo včasih.
Vsak vzame tisto kar mu paše. MC je v ceni paketa, Visa je dodatno. Članarina je vezana na porabo. Fer enough. Če ne rabiš ne vzameš. (D)Jabe mi je kartica s 200 EUR limita. Če si pa keš-only persona pa je itak plastika brez veze. Rabiš paket, ki ti omogoča en dvig na BA ali na šalterju zastonj. Pa dvigneš vse in daš doma v štumf in to je to. Potem pa pred vsakim odhodom razmišljaš ali boš samo šel na sprehod, kupil samo kruh ali kaj več in temu primerno vzel keša s sabo.DA!!!
dve razliki sta:
- da me nobeden ne gnjavi, da moram zapraviti 4k€ na viso, da je zastonj
- pa all inclusive je ceneje od 13 evrov.
kaj bluziš neumnosti kar o nečem?
Addiko pa nekih 13€ za nekaj podobnega (že vsaj zadnjih šest let - takrat še kot Hypo). Tistih par €, ki jih na mesec "preplačaš" se na koncu leta nikjer ne pozna.
Meni je svetovalka naračunala prihranek. Imam 4 DB in 15 položnic mesečno. Dvigov na BA v povprečju 1 ali 2. Imam zlati MC in premium Viso. Presedlam na novi paket, odpovem zlati MC (navadni je že v ceni, limit na njemu dobim isti), premium Visa ostane ker porabim več kot 4000 na leto in je brez članarine. Limit je 2400 max, kar je dovolj. Prve 2 leti imam paket za 11EUR, potem gre na 13 EUR (ali kar bo novejšega). Že DB+UPN pridejo 7,4 EUR na mesec, zlati MC pa še dodatne 3 v tej kombinaciji. Torej prihranka 10 EUR in višji strošek paketa 3 EUR. To je če uporabljaš kartice kot kreditne kartice v pravem pomenu. Za debetne/prepaid varijante je N26 ugodnejši.
Ja, ampak zlati MC je 36 EUR na leto oz. 3 na mesec... razlika med MC gold in običajnim je ta, da običajni nima turističnega zavarovanja za 15k (ali je 30k). Kar pa imaš ti itak drugače urejeno zaradi narave dela. Ostalo je isto. Važen je limit na njemu...Super. Si mi olajšal delo, itak bi grem k svoji bančnici na kavo, pa lahko to urediva ... Edino ne vem, ali bom zlati MC odpovedal (zaradi premium vise je itak polovična članarina) ...
Dvomim... Banke se bodo globalizirle (v bistvu so se že), zastonj pa vsekakor ne bodo. Tudi v Sloveniji so bile določene tuje banke zelo zelo poceni... Dokler niso nabrale kritične mase uporabnikov. Potem so pokazali pravi obraz. In brez skrbi, nobeni banki ne smrdi denar kot prvo, kot drugo denar ni zastonj in kot tretje banke niso samarijanske organizacije.Na Sparkasse imam limita 2k na navadnem MC, ker sem enkrat rabil. Verjetno se da dobiti tudi vec. Stane me MC 16€ letno, Pozitivni paket je zastonj, trajnike mam ze skoraj vse na n26. Tako da letno prisparam vsaj 100e. Globalizacija je povsod, tudi mastadonte in na njih prisesane firme bo pocasi odplaknilo.
Saj zaot pa ne vem al odpovedat al ne ... Moram videt kako bo z limiti in ali je kaka razlika pri spletnem plačevanju/zlorabah ...Ja, ampak zlati MC je 36 EUR na leto oz. 3 na mesec... razlika med MC gold in običajnim je ta, da običajni nima turističnega zavarovanja za 15k (ali je 30k). Kar pa imaš ti itak drugače urejeno zaradi narave dela. Ostalo je isto. Važen je limit na njemu...
12,99 Unicredit, 13,30 NLB ... za enakovredna paketa (oba Premium).
Ja sem ga skenslal od kar uporabljam Revolut za spletne nakupe, drugače visa premium ni vezana na zlati mastercard in ti vse ugodnosti in obveznosti ostanejo - brezplačna ob porabi 4000€.Super. Si mi olajšal delo, itak bi grem k svoji bančnici na kavo, pa lahko to urediva ... Edino ne vem, ali bom zlati MC odpovedal (zaradi premium vise je itak polovična članarina) ...
Pravilno preberi: Zlati MC je "vezan" na Viso: če jo imaš, je za zlati MC polovična članarina. In če na Visi porabiš nad 4K na leto (kar pa res ni noben problem), imaš torej free Viso in za polovično članarino zlati MC. Z novim paketom pa obe zastonj.Ja sem ga skenslal od kar uporabljam Revolut za spletne nakupe, drugače visa premium ni vezana na zlati mastercard in ti vse ugodnosti in obveznosti ostanejo - brezplačna ob porabi 4000€.
Revolut je sedaj postal "must have" tudi za kartična plačila izven € območja. Provizije so poslovanje s klasičnimi karticami obrnile čisto na glavo.Ja sem ga skenslal od kar uporabljam Revolut za spletne nakupe