Niti BMW ne zna, mi ne znamo ...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

A to je v praksi da sefi hodijo takole gledat konkurenco in vse presnofat?

Direktor Toyote je par let nazaj par tednov vozil VW Scirocco-ta. Videvali so ga še v Audijih in drugih nemških vagnih. Je pa človek že itak bil testni šofer za lastno znamko Lexus.

Jaz temu pravim reality check. Najslabše je bit zaprt v svojem nekem balončku.

super, zdaj pa jim še more to pomagat kaj pri izdelavi avtomobilov.

kaj je pa lahko še več od tega da prodaš največ vozil na svetu in da je v blagajni čim več €
confused-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Sem si dobro ogledal i40 in tudi velosterja.

i40 je soliden izdelek, vendar bi me težko prepričali, da bi dal za njega 35k eur, ker me moti veliko stvari, recimo sedeži, klop za zadnje potnike je čisti vzhodnjaški izdelek, saj nimam nikakršne podpore za noge.

Veloster je pa pogojno uporaben avto, kuferam je zelo majhen, na zadnjih sedeži, pa če si večji od 160cm, ne moreš sedet. Pri svojih 183 cm, vsem se dotikal zadnjega stekla, ter imel strop do polovice čela, če si kdo zna to predstavljat kako izgleda
smile-1.gif
).

Dejstvo pa je, da se trudijo posnemat EU konkurenco.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

A to je v praksi da sefi hodijo takole gledat konkurenco in vse presnofat?

Direktor Toyote je par let nazaj par tednov vozil VW Scirocco-ta. Videvali so ga še v Audijih in drugih nemških vagnih. Je pa človek že itak bil testni šofer za lastno znamko Lexus.

Jaz temu pravim reality check. Najslabše je bit zaprt v svojem nekem balončku.

super, zdaj pa jim še more to pomagat kaj pri izdelavi avtomobilov.

kaj je pa lahko še več od tega da prodaš največ vozil na svetu in da je v blagajni čim več €
confused-1.gif

Čaki, koga sedaj točno si mislil? Ker Toyota že dolgo ni več prva na svetu, prehitel jo tu omenjeni VAG in GM, pa Hyundai (Kia) koncern dosega trenutno najboljše relativne prodajne števillke tako da je v kratkem predivdeno da bo Toyota padla s stopničk.

Drugo je da je Toyota bila prisotna na vseh trgih od vedno in to ji je dajalo primat. Recimo VAG v USA sploh ni pomemben igralec, so pa kitajci postali dosti težak jeziček na tehtnici. V prihodnje torej analitiki ravno VAG koncernu in pa Hyunda koncernu napovedujejo največje rasti, medtem ko se toyoti ne piše nič dobrega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Toyota je povsod na svetu, VAG pa bolj ali manj samo v EU. Zaenkrat ne vidim, da bi se to kaj spremenilo

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Seveda se toyoti ne piše nič dobrega, če pa jih je streslo, zatem pa zalil še cunami. Nekako logično je, da ne more biti vse po starem, bo kar potreben čas, da bodo okrevali. Sicer pa, lahko bi se zgodilo vsem podjetjem. Nikoli ne veš kje naravna katastrofa udari, žal.

Aja, pa za nameček tudi yen vs USD razmerje dobro niha.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Toyota je povsod na svetu, VAG pa bolj ali manj samo v EU. Zaenkrat ne vidim, da bi se to kaj spremenilo

Ravno to ni res, EU trg je pomemben ampak količine so drugje. In VAG na račun drugih trgov pridobiva svetovni trži delež. EU je trenutno manjšinski trg za vse proizvajalce vozil (najbolj zahteven in pa najnižja prodaja).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
mah kr neki, mal mi deluje, bolj fiasko dirketorja, da je on moral v i30 pogledat pa pomerit, ker nima dost razvojnega kadra... potem pa levo vprašanje zakaj ročka ropota, wtf tisto enkrat ali padvakrat na leto premakneš, če se sam voziš pa enkrat v lajfu..haha, dejte mal razmišljat. Blef torej...hjaoo pa do tistega metra sploh nisem prišel ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
po proizvedenih avtomobil je bila lansko leto toyota prva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry

Vsaj navedi verodostojen vir, pa vir ki je aktualen ne pa za lansko leto. Letos smo že konec leta in pred pol leta je bila na japonskem ena manjša katastrofa. Realno je danes lestvica v številu proizvedenih (osebnih) vozil: VAG, GM, Toyota, Hyundai

Poleg tega je številka proizvedenih vozil nerealna ker poimenovanja niso standardna, številke so ponavadi skupne za vsa vozila kar pomeni vse od 6t ameriških pickupov (po našem standardu tovorno vozilo), do dostavnih (lahka gospodarska) vozil. Po evropski nomenklaturu (osebno vozilo) je bil VAG prvi že nekaj časa.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Ah, daj no daj..., skoraj cela J. Amerika se vozi v VW.
Imajo povsem svoje modele, recimo VW Brasil - klik
Na Kitajskem so tudi zelo močni, Afrika...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hehe..., ker ne gre čez EU standarde.
Pride pa v kratkem retro T1 microbus, ima zeleno luč za proizvodnjo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
številke da je bil VAG prvi...

domače ako ne razumeš angleško! Sicer novica kot rečeno zavaja zaradi tega ker se ne štejejo samo osebna vozila pa nekaj je nejasnosti glede lastništva (zato tudi GM vodi), pa projekcija (da bo toyota do konca leta spet prva) iz novica je trenutno napačna oz. nič ne kaže na to.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
KSz

Meni vseeno smesno zgleda da pride sef spijonirat, sicer je to dobra stvar a po drugi strani kaze kot da nimajo svojega strokovnjaka ali pa da jim toliko gori pod nogami da se je sam sef podvizal, ali je pa to pac navada, jest tega nisem pricakoval.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Predvidevam da je to zavajanje nasprotnika. Ce bi resnicno z namenom to delal generalni, ga ne bi snemali, se manj pa to objavili na yt. Ker pa je ocitno to snemal nekdo interni oziroma z dovoljenjem posnetih se resno vprasam kaj je pravi smisel objave takega posnetka.